Frauda de 75 milioane de euro, pregătită de firmele controlate de Mann...

Frauda de 75 milioane de euro, pregătită de firmele controlate de Mann printr-o vastă operaţiune de „căpuşare” a Aton Transilvania

20
DISTRIBUIȚI

Golirea conturilor de 75 milioane de euro prin emiterea de bilete la ordin ar fi trebuit să fie doar punctul culminant al operaţiunii de mann 4 pptransferare  frauduloasă a investiţiei nemţior de la Aton GMBH către firmele controlate de Nicolae Mann, cel care a condus ani de zile Aton Transilvania.  În 2009, când Aton Transilvania era administrată de Daniel Ţunea, care avea funcţie şi în Euromobille SRL, firma controlată de controversatul om de afaceri, a început operaţiunea de „căpuşare”. „O cantitate semnificativă de utilaje” de la cariera de piatră de la Şoimoş Est 1, din localitatea arădeană Lipova deţinută de Aton, au fost vândute către Euromobille SRL. Imediat, aceleaşi utilaje , pentru care firma condusă de oamenii lui Mann nu au plătit nici un leu, au fost închiriate  vânzătorului la preţuri „situate disproporţionat peste valorile unei chirii practicate pe piaţă”.  În aceste condiţii, Aton a devenit peste noapte datoare vândută la Euromobille.

În paralel s-a desfăşurat operaţiunea de acaparare a carierei printr-o serie de contracte de comodat între Aton Transivlania şi Euromobille.


În 25 mai 2009, Ţunea face primul pas semnând un contract de comodat pe perioadă nedeterminată prin care Euromobille primeşte 2000 de metri pătraţi în folosinţă în interiorul carierei de la Şoimoş, imediat firma deschizându-şi aici un punct de lucru. După numai câteva zile documentul este modificat, suprafaţa crescând la 20.000 de metri pătraţi pentru o periaodă de 15 ani.  În 30.06.2009,  ziua în care erau semnate în numele Aton Transilvania facturile pentru cele 14 milioane de piatră declanşându-se practic operaţiunea „ţeapă” cu bilete la ordin de 75 milioane de euro, Ţunea semnează un ultim contract de comodat. Prin acesta, firmei Euromobille îi erau cedate în folosinţă gratuită 20,10 hectare din cariera aparţinând firmei controlate de nemţi.

20 COMENTARII

  1. cautal in pula mea si pe comisarul stefan ca si ala capusat firma aton cu firma lui si a lui mann manist ii zice la firma si are sef pe unul de la ortisoara muca il cheama si este si cumnat cu primarul sobolu si mai cautai si pe cumnatii lui primarul de la ortisoara ca si aia ia pus sefi pe la moara la soferi firar mama lor a naibi de hoti

  2. am lucrat la mann acum trei ani si am plecat in anglia ca sa lucrez asta e cel mai mare hot ia avut pe toti la mana cand a trebuit ia avut pe psd dupa pe pnl dupa pe pdl sa dea dumnezeu sai prinda pe toti dar romania e cea mai de cacat tara pacat

  3. Ce este mai rusinos este faptul ca aceasta sleata de nemernici au vrut sa puna mana pe o investitie ce nu era a lor,.
    Se vede si din ceea ce se intampla la Euromobille, si au sa devina si sper asta>>>>> mobili la popa sapca sau poarta alba.
    Eu am muncit si muncesc la ATON, tot respectul pt firma germana.
    Prin asemenea specimene care au vrut sa faca o asemenea manevra europa arata spre Romania cu degetul nu spre nemti,pacat mare pacat.

  4. cum naiba cat a fost Mann au avut de lucru aprox. 2000 de oameni iar de cand au venit nemti mai lucreaza 250-350 maxim hai sa fim sinceri oameni buni cine-i hotul? se stie in intreaga europa ca aton este un nume in fraude si de a da teapa la oameni ceea ce au facut si la noi au cumparat si au pus piciorul pe averile noastre din romania

  5. referitor la comentariul de mai sus , spui ca ai lucrat la Mann si ca ai plecat in anglia dupaia si ca nu ai vazut un hot asa de mare intrebarea e de unde sti tu daca tu dadeai cu sapa prin curte pe la moara chiar ca nu aveai de unde sa sti tu undei cel mai mare hot din lume dar te-ai gandit tu sa comentezi habarnistule ce esti cat ti-a dat de lucru a fost bun si probabil ca nu ai mai lucrat la Mann pentru ca ai furat .

  6. toata stima pentru domnul Mann ca a dat de lucru atator oameni pacat ca suntem romani si uitam cine ne ajuta. Iar celor care uita ce a facut pentru ei sa nu uite roata se intorce si e rotunda iar uneori e atat de perversa de nu iti vine sa cezi.

  7. pentru comentarile lui hoti si banditi.
    presupun ca acuma esti sef la aton c a doar ati ramas cativa intrebarea este urmatoarea de ce nu ai devenit sef si inainte ? iti spun eu ca nu esti capabil si esi un pupincurist dar nu uita pupandui in fund pe nemti te vei alege pe buze cu un gust de diaree

  8. daca au avut de munca 2000 de oameni te-ai intrebat din bani cui au fost platiti? si cum au fost de fapt furati?
    si se pare ca esti unul din cei care nu se mai regasesc in cadrul firmei aton
    next step:))

  9. pt SUJ
    dupa cum ai nickul esti obisnuit sa sugi daca mai ai de unde.
    si nu sunt sef sunt muncitor si pun pariu ca esti sau ai fost la euro si ai sa devii sau ai si devenit mobil(adica somer).
    pacat de uni angajati fara voia lor la euromobille,pe cand cei care au trecut voit la aceasta firma „capusa’sunt niste pupincuristi si habarnisti notorii

  10. pt necunoscatori:
    sunt mai multi muncitori de 350,cam 600
    din aia 2000(de unde 2000 nu stiu),o mare parte au plecat sau a trebuit sa plece la euromobille
    si de gandit pt toati desteptii: unde se lucreaza si se mai si plateste??
    dar aveti dreptate intr-o privinta:nemtii sunt niste fraieri ca vor sa continue dupa ce au pierdut atatia banii din cauza lui arMANni..

  11. ba desteptilor uitativa la mann k din decembrie nu mai da bani la oameni …a uitat ce sunt alea salari platite si tine oameni pe acasa si pe uni ii baga in somaj …..au lucrat oameni la centura timisoarei o lucrare de cacat si au castigat o gramada de bani si de acolo dar la oameni leau dat f multa m…e….eu din cate cunostinte am mann cred k ii ala care a furat mult si nu stie sa isi rasplateasca oameni doar aghiotanti sai trebuie sa traiasca in lux si fraieri care muncesc sa faca totu bine stau si mor de foame……….

  12. pentru CETATEANU
    cu ce face piloni pt autostrada?
    oameni nu-s platiti de luni intregi
    de ce nui plateste pe acei oameni care lucra la facut piloni

    VASI: pt ca nu santem noi in stare sa ne conducem
    OOPS: ei styu sa lucre ca noi nu stim

  13. Nu mai vorbiti fara sa stiti cum au decurs lucrurile.
    Voi trebuie sa stiti doar atat ” Man a furat ” iar Dl Director in prezent se tine bine si stie cum sa isi organizeze oamenii ” . Tot respectu pentru nemti.
    Toti romanii de mici s-au nascut hoti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.