Toţi oamenii doctorului Mann

Toţi oamenii doctorului Mann

22
DISTRIBUIȚI

I se spune „doctorul Mann”. A reuşit să ajungă în Top 300 după ce s-a asociat, imediat după revoluţie, cu nemţii de la Aton GMBH în mann popa si ostaficiuc 1 pcel mai mare proiect agricol din Banat. În ultimii ani, controversatul om de afaceri a reuşit să facă mai multe afaceri dubioase cu statul în urma cărora a obţinut câştiguri fabuloase. De fiecare dată a beneficiat de sprijinul puterii portocalii, chiar dacă nu şi-a neglijat şi contactele din zona PSD sau PNL. Apropiat de fostul preşedinte al PD-L Timiş, Dorel Borza, Mann are o relaţie extrem de apropiată cu secretarul general al portocaliilor, Dan Popa. Cu sprijinul acestuia a fost derulată marea operaţiune de mutare a terenurilor din toate colţurile judeţului în zona fostului IAS de la Sânandrei. În timp ce „săgeţile” cumpărau drepturile de la proprietari care aşteptau să le fie restituite pământurile, primarii din comunele respective, majoritatea membri ai PD-L, susţineau că nu mai au teren. Situaţia se rezolva la comisia judeţeană de fond funciar, condusă de fostul liberal Ovidiu Drăgănescu. Acesta a aprobat transferurile pe bandă rulantă, chiar dacă au fost situaţii în care terenurile au fost mutate de două ori pentru a putea ajunge la Sânandrei. Dacă în zonele unde erau cumpărate titlurile preţul terenului erau de câteva mii de euro hectarul, în marginea Timişoarei valora şi 100.000 euro.  Peste 640 de hectare de teren de la fostul IAS Sânandrei au ajuns în proprietatea firmei Euromobille SRL, controlată de Mann. Terenul era pregătit pentru o investiţie a celor de la Mercedes, însă afacerea a picat deoarece investitorii au preferat Ungaria. „Am cumpărat pentru Aton, pen­tru mann demea ostaficiuc pmine sau pentru alţii peste 6.000-7.000 de hectare în Sânandrei, în alte localităţi din Timiş sau Arad. În Sânandrei am cumpărat tot ce se putea, mai sunt 70-80 de hectare“, declara la vremea respectivă Mann. Printre terenurile mutate s-au aflat şi cele de la Pişchia unde secretarul general al PD-L împreună cu mai mulţi investitori italieni pregătesc construirea unui complex de golf. Transferurile de terenuri la Sânandrei, cât şi vânzarea a sute de hectare de teren la preţuri derizorii aflate la intrarea în localitate nu  au fost facilitate de primarul comunei, pedelistul Dorel Demea.


Acesta a recunoscut că este”omul lui Mann, că doar nu o să fiu al ciobanilor”.

Schimbarea de lider din fruntea PD-L Timiş nu l-a afectat prea mult pe doctorul Mann. Acesta a devenit un apropiat al preşedintelui Constantin Ostaficiuc, care este şi şeful consiliului judeţean. Mann nu a ezitat să se afişeze alături de Popa şi Ostaficiuc în sediul PD-L la alegerile din anii trecuţi. „Este un important om de afaceri şi l-am invitat. Care este problema? Este simpatizant al nostru”, explica, la vremea respectivă, Ostaficiuc.  Nicolae Mann a fost unul dintre cei mai puternici susţinători ai primarului Demea de la Sânandrei pe care l-a ajutat în obţinerea unui nou mandat. De asemenea, suportul său s-a simţit şi în campania pentru Traian Băsescu de anul trecut. Deşi nu firma nu avea nici un fel de experienţă în domeniul construcţiilor de autostrăzi, cu sprijin politic portocaliu şi cu susţinerea şefului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Ioan Maliţa, Euromobille a obţinut ca subcontractor o parte din lucrările de construcţie a autostrăzii Arad – Timişoara.

Cu toate acestea, Mann a încercat să-şi păstreze aura de apolitic. „Sunt prieten şi cu Ilie Sârbu, şi cu Adam Crăciunescu (vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, n.a.) şi cu Ră­ducanu (fostul prefect, n.a.) de la PSD, cum sunt şi cu Dan Popa (secre­tarul general al PD-L Timiş, n.a) sau cu Borha de la PNL (vicepreşedinte al CJ Timiş,n.a). Când mă duc cu Cră­ciunescu la vânătoare, lu­mea spune că-s pesedist, când mă văd cu Popa, zic că-s pedelist ”, susţinea, în 2008, Mann. Anul trecut, când nemţii au preluat controlul asupra Aton Transilvania, după operaţiunea bilete la ordin de 75 milioane de euro prin care s-a încercat transferarea ilegală a investiţiilor către firmele lui Mann, Crăciunescu declara că „Doctorul Mann a făcut multe acte de caritate în multe momente, în caz de calamităţi şi altele”. Mann a avut grijă să-şi „planteze” oameni în comunele din jurul Timişoarei. Printre aceştia, primarul din Orţişoara, Aleodor Sobolu, fost angajat a lui Mann. Acesta a recunoscut că a fost sprijinit de Mann în campanie şi, întâmplător, anul trecut Euromobille a obţinut în tandem cu firma condusă de pesedistul Ovidiu Brânzan contracte în valoare de 2,1 milioane de lei de la Primăria din Orţişoara. Unul dintre cei deja puşi sub acuzare în dosarul instrumentat de DIICOT  pentru constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani şi delapidare, este Lucian Ivănescu, care este şi consilier local PNG la Orţişoara.

22 COMENTARII

  1. Mann este un important om de afaceri incepand cu anii „90 deci cu important sprijin si din partea PSD, perioada care, este de fapt la originea afacerilor infloritoare. Care sunt conexiunile cu acest partid, dominante de altfel!!!!!!!!!!!!

  2. daca au fost mutate terenurile la sinandrei atunci sinandreiu are teren la cenad checea lovri unde ?terenurile sau dat cu spaga la mann consilieri au semnat daca nu cistiga demea primul mandat acuma era in parcu central sufla in punga si aleodor la fel dece nu ii controleaza nimeni nu se sesizaeza DIDOTU pt ca ei dau bani sa nu vina controale nu?

  3. Lasand la o parte problema veridicitatii speculatiilor promovate pe acest site cu privire la afacerile derulate de Dl. Nikolaus Mann, trebuie precizat faptul ca i se spune „Doctorul Mann” deoarece, printre altele, a absolvit Facultatea de Medicina, asa ca, pentru a da credibilitate unor informatii ce greu pot fi probate, trebuie lasate la o parte rautatile marunte de tip Dinu Barbu. Nu-i asa, domnule Dragos?!

  4. Domnule Dragos, cu tot respectul, „concretul” neprobat este tot speculatie…, iar smenurile, da, fiind singura forma de marfa din romania, sunt afaceri serioase!

  5. Auzi Bota
    tare rau iti va parea
    pt ca nu e asa , si tu vei cadea . dar nu e corerct. Aton GMBH cum ii spui tu e din 2006 mai exact august
    nu dupa revolutie rusine ca stergi comentarii

  6. Stii care e ghinionul !!! ca ai dat peste mine !!! Si desi stiu ca domnul Mann e in insolventa eu il sustin pana la capat !!! pt ca a facut ceva pt tara asta !!! Dar nu are rost sa vb cu tine pt ca stergi comentarii ! Si zii lui Achim ca poate sa aiba 10 siteuri ca tot il urasc oamenii . Dar rusine ca nu lasi toate comentariile

  7. Parca individu’ asta prin 1992 vroia sa puna mana pe Fabrica de Bere? Alt smen care a fost la un moment in vizorul procurorilor. Ce s-a intamplat cu dosarul? Sunt sigur ca a fost facut SUP-a rasol.

  8. inaintede 89 man ducea nemti din romania in germania pe bani grei acum le da tepe de unde afacut man in 4 ani buncare 200 tiruri combine aprx 150 tractoare din bani lui sau de la nemti /? sa fim seriosi si sa vedem realitatea

  9. domnule bota nu te speria de comentari astia sunt oameni lui man vor sa te sperie nu stiu cum la sinandrei nu vine curtea de conturi la verificari sa stim de dl demea cum il mai tine man si slehta lui

  10. PT CETATEAN…..
    daaaaaaaaaa a facut ceva pt tara asta
    O MARE PATA ,si spui ca il susti pana la capat?
    apoi e un gest frumos.
    DAR CE VA FI LA ACEL CAPAT?
    soarta smenarilor sau gura raiului?

  11. il cam parasesc „oamenii ” pe d-ul mann si nu merita :nevasta primarului sobolu aleodor l-a lasat balta pe mann si a venit la firma fartud in ortisoara oare de ce ?stie ca nu mai poate plati euromobille ?sa spuna si la altii ? dar unde e ” multamul”

  12. pote is mai aduc aminte marinel si golorom cand furau 200 de litri de motorin pe zi si acuzau pe soferi si eu is un care i-a vazut cu au furat si am fost dat afara. marinele si in ziua de te blestem sa nu ai loc de ingropaciune nici tu si nici copii tai
    la fel si pe golorom

  13. la dreaCU CU VOI BANATENI NEBUNI CA DE NU ERA MAN NU AVEATI CE SA MANCATI CA ATI LASAT AGRICULTURA IN PARAGINA SI ACU STITI SI VOI SA COMENTATI

  14. Si iata dragilor ca am ajuns in Mai 2012 si Mann e arestat de DNA. Si tot ce a facut el e doar spalare si delapidare de bani. Ca de fapt nici nu l-a interesat agricultura. Sa vedem ce se va intampla cu silozurile de la Carani si cu puctul de transformare din camp…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.