Cum s-a chinuit primarul pedelist de Biled să ajungă la DNA

Cum s-a chinuit primarul pedelist de Biled să ajungă la DNA

1
DISTRIBUIȚI

Primarul de Biled, pedelistul Leontin Duţă, a făcut, conform documentelor aflate la dosarul de la Judecătoria Timişoara, tot ce a afis cu primarul Duta Leontinputut ca să ajungă să fie anchetat. PRESSALERT.ro a prezentat în exclusivitate cazul pentru care Duşă a fost anchetat de DNA şi trimis în judecată pentru tentativa de fraudare a fondurilor europene.După ce s-a semnat contractul cu asociaţia Viitorul Bilezean şi Asociaţia Crescătorilor de Vaci de Lapte a solicitat o parte din păşunea de la Biled, primarul „deşi nu s-a adoptat o hotărâre a consiliului local în acest sens şi nici discuţiile pe cale amiabilă nu au fost finalizate, a întocmit contract de administrare a păşunii pentru Asociaţia Crescătorilor”. Leontin Duţă a solicitat printr-un referat consiliului local să aprobe efectuarea de demersuri la APIA pentru obţinerea subvenţiei europene pe hectar, motivând că „Asociaţia Viitorul Bilezean a fost penalizată neprimind întreaga subvenţie”. Deşi în şedinţă s-a prezentat o adresă a APIA în care se explica că subvenţia este primită de cel care exploatează terenul, nu de proprietar, Duţă şi-a continuat demersurile.


Fără a primi acordul consilierilor locali, primarul i-a solicitat secretarului să-i întocmească o împuternicire. În baza „înştiinţări” care nu are număr de înregistrare sau dată, Leontin Duţă s-a dus la APIA pentru a solicita subvenţii pentru toată suprafaţa de păşune, chiar dacă pe o parte din teren exista aprobat un PUZ pentru un cartier de locuinţe. La APIA a semnat declaraţii pe proprie răspundere că terenul nu este dat în folosinţă şi nici nu se încasează taxe de pe terenul respectiv. Ulterior, a înaintat un proiect de hotărâre prin care se decidea ca pe anul 2009 să nu se plătească taxa de păşunat pe 2009. Deşi inclusiv Asociaţia crescătorilor de vaci de lapte a solicitat anularea contractului întocmit cu Primăria Biled pentru aplanarea conflictului cu cei de la „Viitorul Bilezean”, Duţă s-a încăpăţânat şi fără acordul consilierilor locali a atacat sentinţa Tribunalului Timiş.

Singura declaraţie pe care Duţă a dat-o a fost la finalul anchetei DNA, când i s-a prezentat materialul de urmărire penală, pedelistul susţinând că „nu am dat declaraţii false pentru a obţine subvenţii din fondurile CE. Consider că am fost indus în eroare de terminologia folosită în declaraţia tip în care nu se face vorbire de vreun contract de administrare a păşunii, ci doar de contract de arendă, concesiune sau închiriere.(…)Am avut cele mai bune intenţii în sensul că dacă aş fi obţinut pentru consiliul local sau Primărioe subvenţiile de la APIA acestea ar fi fost folosite în interesul comunităţii, acestea fiind împărţite echitabil între proprietarii de animale care foloseau păşunea şi nu în interesul meu personal”. De asemenea, Duţă a cerut în apărarea sa audierea fostului şef al APIA Timiş, dar procurorul a respins cererea pe motiv că declaraţia acestuia nu ar avea nici o relevanţă.

1 COMENTARIU

  1. titlul de pe afisul electoral este foarte elocvent unde cei doi alesi dau mana ,adica pe banii poporului inainte frate ,ca ei sant multi dar prosti cam asa vor sa zica cei doi–in concluzie ei fac ce trebuie pe la toate primariile,caracatita este la putere,pana cand?.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.