Contractul păgubos pentru statul român de peste 2,2 milioane euro semnat de...

Contractul păgubos pentru statul român de peste 2,2 milioane euro semnat de DRDP cu clanul Cârpaci, autentificat de notarul Safta Criste

0
DISTRIBUIȚI

Afacerea contractului semnat de directorul Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara, Ioan Maliţa şi Mirela Stanca, concubina lui ioan malita, constantin ostaficiuc si emil bocIonelaş Cârpaci, lider al mafiei imobiliare, scoate la iveală noi detalii extrem de interesante. Vă reamintim că, Direcţia de Drumuri a cumpărat pentru 7.798.412 lei terenuri şi clădiri aflate pe Calea Lugojului din oraşul de pe malurile Begăi de la Stanca în ciuda faptului că exista notată în cartea funciară o interdicţie de vânzare-cumpărare.  Contractul prin care a fost perfectată această tranzacţie dubioasă a fost autentificat la biroul notarial Safta Criste, soţia fostului procuror general al României Mircea Criste. Vă reamintim că numele notăriţei apare şi în dosarul în care Ionelaş Cârpaci a fost arestat pentru furtul mai multor terenuri ale Primăriei Timişoara cu ajutorul unor documente falsificate. Contractul cu Stanca a fost semnat în 6 februarie 2008 din partea DRDP Timişoara de directorul general Ioan Maliţa şi de directorul economic Ioan Ancaş. Onorariul plătit notarului Safta Criste a fost de 41.531,33 lei plus TVA. Prin document, DRDP era de acord să intre în posesia terenului doar în momentul în care vor fi ridicate interdicţiile notate în cartea funciară.

Angajaţii lui Maliţa s-au grăbit să întabuleze terenul cumpărat de la clanul ţigănesc Cârpaci numai că Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş a respins cererea, având în vedere interdicţia care era notată în CF.


Decizia celor de la Cadastru a fost atacată în instanţă de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Judecătoria Timişoara a constatat că „încheind contractul de vânzare-cumpărare pendinte de interdicţia înscrisă în cartea funciară petenta(DRDP, n.a.) a acceptat şi riscul neîntabulării(…) petenta cere înscrierea dreptului de proprietate fără ca actul juridic încheiat să fie opozabil beneficiarilor interdicţiei de înstrăinare, registratorul de carte funciară nu a putut să dea altă soluţie decât aceea  a respingerii cererii de întabulare”. Instanţa a respins plângerea celor de la Drumuri ca fiind neîntemeiată. În mod ciudat, DRPD Timişoara nu a făcut apel împotriva sentinţei care a rămas definitivă şi irevocabilă.

UPDATE Directorul DRDP Timişoara, Ioan Maliţa, a susţinut , astăzi, cu tupeu că nu este nici un fel de problemă cu contractul semnat cu Stanca. Într-o declaraţie acordată Adevărul de seară ediţia de Timişoara, Maliţa a minţit, afrimând că „L-a dobândit în instanţă şi noi l-am despăgubit cu toate actele în regulă fără nicio problemă. Nu mai este niciun proces. Suntem cu el la intabulare”.  Maliţa a uitat să spună că Judecătoria Timişoara a respins cererea de întabulare şi că statul a dat milioane de euro pe nişte terenuri fantomă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.