Kamikaze de săpun

Kamikaze de săpun

1
DISTRIBUIȚI

În fauna politică există o specie aparte. I-am putea spune kamikaze de săpun. Cei care-i aparţin ţâşnesc brusc, prind viteză, se sorin grindeanu 2 pumflă şi  la fel de brusc se autodistrug, înainte, însă, de a-şi atinge ţinta.  Ultimul exemplu – Sorin Grindeanu, preşedinte al PSD Timişoara, fost şi viitor prim-vicepreşedinte al PSD Timiş. A ieşit din rând de bună voie, anunţându-şi brusc demisia din funcţia de la judeţ . Mişcarea surpriză i-a adus unul dintre cele mai dure atacuri din partea lui Ilie Sârbu, deranjat vizibil de revolta neanunţată. Cu filiala municipală care n-a ezitat să-l contreze pe Sârbu, în premieră, la fel de dur, Grindeanu a accelerat. A intrat, de bună voie, în cursa pentru şefia PSD Timiş. S-a aruncat vitejeşte în luptă, apăsând pedala anti- PD-L şi lăsând impresia că ar putea fi un alt nou lider după modelul Victor Ponta. Cu numai două zile înainte de confruntarea cu Titu Bojin, pesedistul păstrat pe PD-L şef  la Apele Române Banat pe motiv că e cod portocaliu, Grindeanu s-a predat.


Şi-a lăsat susţinătorii cu ochii-n soare şi s-a retras printr-o demisie. Desigur, surpriză. Bine-nţeles că totul ambalat în noul limbaj de lemn al unităţii şi interesului de partid. Nici nu mai contează dacă a fost vorba de ameninţarea unor primari că vor părăsi partidul, de vreo scrisoare rătăcită sau de o durere bruscă de măsele. Grindeanu nu şi-a asumat confruntarea. Cu riscul de a pierde. Aşa cum a făcut Victor Ponta. O înfrângere într-o bătălie deschisă ar fi fost mai onorabilă decât orice negociere din spatele uşilor închise. A preferat să ajungă din prim-vicepreşedintele lui Ilie Sârbu, prim-vicepreşedintele lui Titu Bojin. Iar diferenţa de calibru politic între cei doi este mai mult decât evidentă. Descoperirea bruscă a duşmanului din exterior, PD-L, cu două zile înainte de alegeri este o scuză copilărească pentru opoziţia pesedistă din Timiş care până acum nici măcar n-a mieunat împotriva puterii. Marea problemă a lui Grindeanu nu este că Ilie Sârbu va zâmbi din colţul gurii satisfăcut, spunând „v-am spus eu că nu e decât un tolerat” sau că primul pedelist al judeţului Ostaficiuc va sta liniştit că PSD are un şef dispus să negocieze „cu oricine, până dimineaţă, dacă o cer interesele oamenilor”, ci propria sa credibilitate.

1 COMENTARIU

  1. Nu e vere nici kamikaze dar nici luptator. O fi avnd tricou cu FANE BABANU’. Ca la fotbal, unii raman eterne sperante.
    Problema este ca PSD-ul in Timis scade pe zi ce trece si pentru ca rezerva de cadre se imputineaza. Iar de unde nu’i, nu este carevasazica. Ca oricum, pe balta verde se spune ca curva mai mare ca PSD Timis nu se exista. Pai, vericule, la Primarie suntem cu primarele „ca e de-al nostru” (coleg de spagareli si smenuieli urbanistico publicitare) si ne-a dat un post caldut de vice. La judet, negociem cu brendu’ si mai obtinem nescaiva leuti ca pe criza asta si cu pusculita goala si cu onoarea nereperata nu se prea poate. E peste putinta de indurare, naica, si noi carele de la patzopt incoa’ zi dai zi lupta. Si tiling clopotei, daca ma’ntelegi.
    Ramane cum am stabilit, la primarie sugem de la taranisti la judet sugem de la brendu’. Ma refer la tzatze, a nu se’ntelege altceva.
    Slugareala usoara. E nevoie si de negrii pe plantatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.