Lider al mafiei imobiliare ţigăneşti, arestat pentru că a ciordit cu falsuri...

Lider al mafiei imobiliare ţigăneşti, arestat pentru că a ciordit cu falsuri terenurile Primăriei Timişoara

4
DISTRIBUIȚI

Ionelaş Cârpaci, unul dintre liderii mafiei ţigăneşti imobiliare din Timişoara, a fost arestat, în această seară, la aproape doi ani de carpaci ionelas pcând presa a dezvăluit operaţiunile ilicite prin care acesta a reuşit să pună mâna pe două terenuri care aprţineau de fapt Primăriei Timişoara. Totul a început anul trecut, când omul de afaceri Jabri Tabrizi a descoperit că i-a fost oferit spre vânzare un teren în centrul Timişoarei care aparţinea municipalităţii şi care a fost trecut în proprietate privată în baza unei dispoziţii de primar falsificată. Ulterior, s-a descoperit că alte trei terenuri proprietate a statului român, aflate unul lângă altul, de pe străzile Gheorghe Asachi şi Cronicar Neculce din Timişoara, având în total aproape 1000 de metri pătraţi, au ajuns în mâna  mafiei imobiliare graţie unei singure dispoziţii de primar falsificate, cu numărul 2456/04.11.2005. Prin aceasta, terenurile au fost „retrocedate” unor cetăţeni români de etnie germană care nici măcar nu există în realitate. Documentul original de la Primăria Timişoara cu acest număr se referea,de fapt, la respingerea unei solicitări de retrocedare pe de strada Darwin din oraşul de pe malurile Begăi. Cu toate că toate cele trei parcele au fost trecute în proprietate privată în baza aceleiaşi decizii, în mod ciudat nimeni de la Cartea Funciară nu a sesizat aberaţia, iar trasferul a fost legalizat. Ulterior, în aceeaşi zi, 30 iunie 2006, toţi „proprietarii” îşi vând terenurile aceleiaşi persoane – Cârpaci Crăciun.


Acesta, în 1 septembrie 2006, vinde proprietăţile firmei Ital-Rom Construcţii, care ridica lângă ele un bloc de zece etaje. Primarul Gheorghe Ciuhandu a susţinut, la vremea respectivă în urma unei anchete interne, că niciunul dintre angajaţi nu este vinovat.  Prejudiciul în urma acestor operaţiuni ale mafiei imobiliare ţigăneşti a fost de peste jumătate de milion de euro.

Ancheta Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a durat mai bine de un an de zile, de abia ieri fiind audiat Cârpaci, care a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în formă continuată, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, instigare la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată, instigare la fals privind identitatea şi instigare la fals intelectual. Conform procurorilor, Cârpaci a fost ajutat de angajaţi ai Primăriei Timişoara, Oficiului de Cadastru şi de notari publici. Evenimentul zilei a dezvăluit faptul că printre notarii care au eliberat documente care au fost folosite de mafia imobiliară ţigănească în aceste „tunuri” s-a aflat şi Safta Criste, soţia fostului procuror general al României. Safta Criste a fost şi maestra îm notariat a fiicei secretarului Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari. 

După reţinerea pe 24 de ore,  Cârpaci a fost prezentat Curţii de Apel Timişoara, în urma audierilor decizându-se arestarea acestuia pe 29 de zile.

4 COMENTARII

  1. Dragos, când o sa fie arestat primarul, secretarul si domnul M. , te rog
    sa mă anunti si pe mine.
    Astia sunt pestii mari…
    In rest doar de bine

  2. Si tot asa Dragos…au luat tot Parcul Rozelor cu acte false…singura gresala a fost ca au vrut sa-l tepuiasca pe Tabrizzi….daca erai tu sau oricare altul, nici in ziua de azi nu s-ar fi intamplat nimic. Tot ce au luat cu japca pe Loga s-a luat cu acte false notariale cu stampilele unor notari din germania si Franta…nimeni nu a verificat..si culmea Primaria a pierdut toate procesele cu „tiganii imobiiari” ..iar Ciuhi a tacut…si Draga a tacut .
    Ai vazut tu bastan cu masina inmatriculata pe Romania?…as!!!.. nici macar aceste mici taxe nu le platesc..iar numerele sunt expirate..?
    Cezi ca POLITIA ii opreste….nuuuuu..tot pe mine ma amendeaza dc nu am centura sau merg cu 5 km la ora mai mult prin gropi.
    Sa aveti o zi buna dc va rabda inima!!!

  3. Vax, albina.
    Aburi de balta in fata prostimii.
    Pai, procuroru’de caz este vestita procuroare Ariel, care a scos’o basma curata pe judecatoarea Rizac in trei zile.
    Aia din articolul „justitie cu viteza supersonica”.
    Aceasta procuroare Ariel isi face motivarile dupa articole din reviste de drept nu pe articole de lege. La fel de bine ar putea sa-si faca motivarile dupa articole din „Plai cu boi” ca au aceeasi valoare.
    De fapt, io cred ca Ionelas la fel ca alti rechini imobiliari, mai albi si mai curatei, nu mai dispune de lichiditati. Iar asta era unu’ din argumentele juridice cele mai solide in fata unui procuror Ariel sau Vanish. Ce articole din Codu’ Penal pot rezista unui purcoi de ioroi sau de ducati (galbini d’ai mari). Dar cand nu mai este de unde, ia sa vezi cum procuroru’ Ariel devine un vajnic aparator al dreptatii.

    Pariul meu: In maxim patru luni, Ionelas este liber ca pasarea cerului. Iar dosarul va putrezi pana cand intervine termenul de prescriptie. Doar se stie ca doamna Tufariu (aka procuror Ariel) este buna prietena cu doamna Martinov (aka procuror Vansih), iar Ionelas a mai fost facut scapat de procuroru’ Vanish.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.