Cu Tutankamionul pe lângă autostradă

Cu Tutankamionul pe lângă autostradă

0
DISTRIBUIȚI

Săptămâna care a trecut l-a adus pe Berceanu la Timişoara. Odată ajuns la viitoarea autostradă Arad- Timişoara a şi găsit vinovaţii tutancamion 01 ppentu că lucrările sunt deja întârziate cu până la nouă luni (deocamdată). Mai în glumă, mai in serios, a întrebat dacă arheologii care se află pe locul viitoarei autostrăzi  ţin, oarecum, în loc bunul mers al şantierului. Şi dacă nu au găsit cumva vreun Tutankamon de gradul doi sau vreo rudă de-a acestuia.

O ştire Rompres mai veche ne anunţa în schimb că „penisul regelui egiptean mumificat Tutankamon a fost regăsit, dupa ce dispăruse în mod misterios cu aproape 40 de ani în urmă. Fotografiat la locul său natural, în anul 1922, de către Harry Burton – după ce arheologul britanic Howard Carter a fost primul om care a intrat în mormântul lui Tutankamon – , penisul regal a fost dat dispărut în 1968.


Asta imediat după ce omul de ştiinţă britanic Ronald Harrison a supus mumia unor scanări cu raze X. În acel moment, s-a spus că organul genital al mumiei fusese furat şi vândut pentru o sumă foarte mare de bani. „De fapt, a fost mereu în mormânt. L-am găsit în timpul unei scanări, când mumia a trebuit să fie ridicată. Penisul căzuse în nisipul din jurul său”, a declarat Zahi Hawass, şeful Consiliului Suprem al Antichitatilor din Egipt”. 

Sunt sigur, în schimb,  că dacă, cumva, prin cine ştie ce mister, acest penis ar fi fost găsit aici, la baza acestei viitoare culmi de civilizaţie postdecembristă, acest lucru ar fi fost marcat de un monument sau parc tematic. Spre aducere aminte şi spre revigorare turistică. Pentru că, nu-i aşa, cine  nu ar opri pe autostradă, de fapt în viitorul tutankapenispark. Care te-ar fi introdus în ţara în care mitul Dracula s-ar fi împletit atât de fructuos cu misterul tutankamonului. Clar. Nu a fost să fie nici de data asta. Şi dacă tot nu avem autostrada la termen măcar să avem un final vesel. Bulă în Egiptul antic se numea ..bulankamon. Şi la ora de istorie, profesoara preda o lecţie nouă, iar copiii cu dăltiţa şi ciocănaşul scriau hieroglife pe tăbliţe.  Profesoata: Tutankamon a fost un mare faraon, tânăr şi frumos!  Copiii ţac, ţac, scriau. Profesoara : Tutankamon a avut mulţi fii şi fiice. Copiii scriau. Profesoara: deci Tutankamon a fost un faraon foarte,foarte,foarte viril! La care Bulankamon: D-na profesoară cum scriem foarte,foarte,foarte viril? Cu un penis sau cu două?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.