Primăria a eşuat din nou în scandalul Uzinei de Apă UPDATE Secretarul...

Primăria a eşuat din nou în scandalul Uzinei de Apă UPDATE Secretarul susţine că proiectul, totuşi, a trecut

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a înregistrat, astăzi, un nou eşec în tentativa de a închide scandalul demolării Uzinei de Apă. Vă reamintim că uzina de apa 1 pMihai Miza a depus la Judecătoria Timişoara o acţiune împotriva Aquatim  prin care solicită să se constate că regia de apă este constructor de rea credinţă şi să aprobe demolarea clădirilor. Procesul a apărut pe fondul escaladării conflictului între Primăria Timişoara şi familia Miza pe tema despăgubirilor. După ce proprietarul terenului a fost plimbat de municipalitate cu o serie de propuneri nefinalizate, Miza a anunţat că nu mai acceptă schimbul de terenuri, ci vrea doar despăgubiri financiare. Administraţia locală a avut o ultimă tentativă de forţare a lucrurilor la şedinţa de consiliu local din luna mai, dar proiectul a fost respins. În aceste condiţii, astăzi, a fost înaintat un proiect de hotărâre prin care se decide „declanşarea procedurii de cercetare prealabilă privind expropierea pentru cauză de utilitate publică a terenului în suprafaţa de 15.329 mp, proprietatea lui Miza Mihai, pe care se află uzina de Apă nr.2 -4 a SC Aquatim SA”.


Proiectul a fost, însă respins de consilierii locali, care au considerat că nu se poate pune în aplicare procedura de expropriere în această situaţie.

Avocatul familiei susţine că „este în continuare în vigoare hotărârea de consiliu local nr.8 din 2009 prin care se asigură cadrul ca terenul să fie cumpărat. Dacă nu se va ajunge la o înţelegere, osarul privind demolarea îşi va urma cursul în instanţă „.

UPDATE 1 Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari a anunţat în plenul COnsiliului Local, după ce s-a dus să consulte mai multe documente, că totuşi proiectul a fost aprobat „deoarece este vorba de procedura prealabilă şi nu era nevoie de cvorumul de două treimi obligatoriu pentru problemele de patrimoniu, cum am considerat iniţial”. Oricum, scandalul continuă pentru că reprezentanţii familiei Miza au anunţat că vor ataca în instanţă proiectul de hotărâre deoarece „această procedură de expropriere este aplicată ilegal în cazul nostru. Se poate expropria în cazul unor viitoare construcţii, nu când ele sunt deja construite”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.