Scandalos. CJT şi Protecţia Copilului au scos, în plină criză, revistă...

Scandalos. CJT şi Protecţia Copilului au scos, în plină criză, revistă cu hârtie de catalog de artă

2
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş sfidează criza în stil propriu – au scos revista sanse egalepe piaţă o revistă realizată în condiţii grafice de excepţie, care i-ar face invidioşi până şi pe autorii de cataloage de artă. Asta în condiţiile în care salariile angajaţilor de la Protecţia Copilului au fost diminuate invocându-se situaţia economică grea din acest an, şi s-au făcut inclusiv disponibilizări. Instituţia, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Timiş ţine la secret tirajul primului număr din acest an al revistei „Şanse egale pentru toţi” , cât şi cine a tipărit-o – aceste informaţii nefiind publicate, cum ar fi normal pe vreuna din paginile publicaţiei. Avându-l ca preşedinte onorific pe preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, revista adună o serie de articole autolaudative, presărate cu mostre de limbaj care aduc aminte de omagiile aduse înainte de 89 conducătorului iubit. „Recent, o echipă formată din domnul Adam Crăciunescu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi doamnele Rodica Negrea – director general şi Aurelia Anciu – director general adjunct la DGASPC Timiş a revenit de la un schimb de experienţă efectuat în Franţa, în Departamentul Rhone. Aceast schimb de experienţă a avut loc ca urmare a protocolului de colaborare semnat în iulie 2009, între Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul General Rhone. Această convenţie este rezultatul unei lungi şi fructuoase colaborări între cele două regiuni”, aflăm din primul articol. Puţin mai încolo, citim că „pornind de la necesitatea restructurării centrelor de capacitate mare, care oferă servicii rezidenţiale persoanelor cu handicap, în conformitate cu Strategia Naţională de dezvoltare a serviciilor sociale, Strategia Naţională pentru protecţia, integrarea şi incluziunea persoanelor cu handicap, obiectivele generale al Ministerului Muncii şi Strategia DGASPC Timiş privind dezvoltarea serviciilor sociale, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a luat în consideraţie necesitatea restructurării actualului Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia, care adăposteşte peste 300 de persoane cu handicap”.

Revista tipărită full color,  pe hârtie de cea mai bună calitate, a fost împărţită consilierilor judeţeni prezenţi la şedinţa de plen de constantin ostaficiuc si adam craciunescu cap in cap 1 pastăzi, dar şi la primăriile din judeţ.


Întrebat de PRESSALERT.ro dacă în plină criză este nevoie de o astfel de revistă, preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc a răspuns sec “altă întrebare”. Cum întrebarea s-a repetat, democrat-liberalul a replicat nervos “dacă îţi permiţi să-ţi ţii un site în an de criză, ne permitem şi noi această revistă”. Pesedistul Adam Crăciunescu, vicepreşedintele consiliului judeţean, a fost pe aceiaşi lungime de undă cu Ostaficiuc, declarând că “a fost prinsă în buget înainte să se ştie că este criză. A fost realizată mai demult”. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Timiş a susţinut că “pe agenda culturală a CJT din 2010 a fost alocată suma de 600 lei pentru revista celor de la Direcţia de Asistenţă Socială”. Deşi am solicitat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş o serie de informaţii legate de costurile tipăririi acestei reviste până acum nu am primit nici un răspuns pe motiv că “se lucrează la el”. În momentul în care îl vom primi, îl vom publica.

2 COMENTARII

  1. MEDIATIZAŢI CA SĂ NU SE MUŞAMALIZEZE !!!

    Încă o tragedie ce va fi muşamalizată şi tot NU mă aude nimeni 🙁 …
    Câte drame ar trebui să se mai petreacă în * protecţia copilului * din Caraş-Severino, domeniul Naşului Sorinache Frunzăverde pentru ca cineva să o măture pe Ana Vasile protejata CJC-S ??? Câte, oameni buni şi de ce şi până când ??

    Caraş-Severino – * protecţia copilului * a găsit vinovatul: o copilă aflată-n moarte cerebrală !!!
    http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/tragedie-la-brebu-nou/cn/news-20100709-12512444

    Am tot scris, am emis numeroase semnale, o fac şi acum… Managementul defectuos, neregulile din protecţia copilului şi anume : proasta gestionare a resurselor umane, financiare şi materiale, duc la tragedii !!!
    De ce a trimis Centrul de Plasament * Speranţa * din Reşiţa copii în tabără FĂRĂ cadru medical ?? De ce Ana Vasile, director al DGASPC Caraş-Severin vorbeşte despre anchete interne şi nu şi de aspecte cum ar fi : personalul insuficient, numărul cadrelor medicale NU acoperă 3 ture, program de tabără 24 cu 24 de ore de supraveghere nici atât… de ce a măturat * sistemul * oamenii care chiar au pus suflet şi şi-au făcut meseria în schimb acelaşi * sistem * a păstrat rubedenii, nemoşaguri, pretenari, de ce nu se reconoaşte că Centrul * Speranţa * a fost cândva pe locul II pe ţară, model pentru instituţiile de ocrotire, apoi, după 1998… a început sfârşitul şi, an de an s-au tot rupt verigi, au luat-o toate razna… de ce nu aude nimeni că ceva e putred în ograda DGASPC Caraş-Severin din moment ce presa centrală şi locală au tot semnalat diverse nereguli… Numai * Împăratul * Sorinache Frunzăverde s-a încăpăţânat să NU audă, să-şi menţină protejata, loaza, la conducere şi asta dovedeşte că e şi el unul din cei de * succesuri *.. Aşa cum Frunzăverde e Piază Rea pentru judeţul Caraş-Severin, Ana lu Vasile, fostul procuror închis o perioadă ( pentru mită ), piaza rea a ceea ce ar trebui să fie protecţia copiilor… scapă-ne Doamne!!
    ???????
    * „În tabără sunt şase cadre didactice care-i supraveghează pe copii. Vom declanşa o anchetă să vedem ce s-a întâmplat”, a spus directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, Virgil Popa. *
    Care 6 ( ??!!! )… POATE ACUM, DUPĂ… si cum se poate afirma citez * cadre didactice *, tovarăşe Popa ??!! Egal cu ZERO toate anchetele DUPĂ orice tragedie şi incalificabilă lipsa prevenţiei, aspect despre care NU se murmură, îngaimă , nimic şi aceasta pentru că… * mizilice *, * nimicuri * de acest fel NU interesează, altfel, tragedia NU se petrecea. Şi iarăşi a fost scos la înaintare Popa Virgil, Ana Vasile, deh… e Şefă, * Duuuoooamna *, cum agrează să fie alintată de toţi cei care nu mişcă-n front…
    Doamneeeee…. auzi acilea, 6 * cadre didactice *, hai nu zău… Pe cuvântul vostru de * onoare * ?… Mă scuzaţi, zuitai că nu ştiţi ce e Onoarea şi de Adevăr n-aţi auzit!
    Despre care bordură vorbiţi că-n interiorul taberei Brebu Nou NU sunt borduri, în afara incintei taberei, pestradă, da, sunt borduri…. unde s-a lovit copila ???
    Nu ştim dacă acest caz cutremurător va fi mediatizat aşa cum se cuvine, dacă va plăti cine trebuie, adică, nu vor fi găsiţi vinovaţi ca de obicei cei fără de vină… nu ştim dacă se va muşamaliza sau nu această tragedie, nu ştim…
    Singurul lucru pe care îl ştim cu certitudine e că protejata * Ayatolahului * Frunzăverde, directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, personajul Ana Vasile NU îşi va da nici acum demisia ! Ar trebui să aibe Demnitate, ori duduia habar NU are ce e aceea, punct.
    Să fie limpede, NIMENI NU AFIRMĂ CĂ cei doi supraveghetori ai copiilor instituţionalizaţi aflaţi în tabără la Brebu Nou, respectiv instructorul de educaţie extraşcolară Ion Albai şi juristul Valentin Mureşan sau duduia Ana Vasile ar fi vrut să se petreacă această tragedie, nimeni nu spune că ei ar fi vinovaţi, dar…. se pune fireasca întrebare : CE AU FĂCUT/N-AU FĂCUT CA SĂ PREÎNTÂMPINE-PREVINĂ TRAGEDIILE, ACCIDENTELE ??? Aceasta e CHEIA şi… să nu uite tovarăşul Frunzăverde că biata copilă e victima inconştienţei … peştelui care de la cap se împute!
    Un suflet nevinovat, o copilă de doar 14 ani, Denisa… în moarte cerebrală ! Neglijenţa, supraveghere… s-a văzut cum… şi aceasta DIN NOU una din dramele din ograda protecţiei copilului Twin Peakse-ului cărăşean ce se făleşte cu personaje de pomină gen * Ayatolahul * Frunzăverde şi * Duuuooooamna * Ana Vasile, protejata Consiliului Judeţean Caraş-Severin care… NU răspunde niciodată pentru nimic din orice s-ar întâmpla. În Caraş-Severino, copiii instituţionalizaţi sunt NU suflete, ci, numere de dosare, masă de manevră şi aceasta e de fapt tristeţea, realitatea, tragedia !!!!
    Să NU vă ierte Dumnezeu pe cei vinovaţi , oricare ar fi… !
    Şi eu zic că Doamne, Doamne NU a uitat nici de sufletul lui Hendre, ori de alte suflete care au suferit… copii, tineri, vieţi care, depind de… * oameni *, de rudele şefilor, de pile şi relaţii, de…
    DENISA… un suflet, băi * protecţia copilului * din Caraş-Severino , un suflet, NU un număr de dosar, nemernicilor !
    DGASPC Caraş-Severin NU a acordat niciodată atenţie prevenţiei, prioritare au fost mereu : protejarea imaginii unor * dive *, protejarea imaginii instituţiei, ascunderea mizeriilor sub preşuri, tăcere dincolo de ziduri, să nu răzbată nimic din * secretele * cetăţilor conduse de clientela politică a * Împăratului * … hoarda de nemoşaguri din Valea Denii sau Bozovici sunt * succesurile * cu care defilează * protecţia copilului *…
    O viaţă pe conştiinţa unor personaje, indivizi fără de Dumnezeu şi fără de suflet!
    DENISA, 14 ani….
    Zice şefimea * protecţiei copilului * din Twin Peakse-ul cărăşean că : * Denisa era un copil neastâmpărat … * şi uite cum au găsit vina … s-au spălat ca de obicei pe mâini, practică împământenită în ograda * protecţiei *…
    Orice copil ARE DREPTUL să fie neastâmpărat, voi NU aveţi dreptul să vă ascundeţi lipsa abilităţilor, greşelile şi duhoarea mizeriilor, NU aveţi dreptul să vă scuzaţi inconştienţa şi nepriceperile, incompetenţa acuzând… CULMEA… un copil de 14 ani în comă cerebrală !!!
    SĂ NU VĂ IERTE DUMNEZEU !

    UFFFFFF !!! 🙁
    http://sfinx777.wordpress.com/2010/07/09/caras-severino-protectia-copilului-a-gasit-vinovatul-o-copila-aflata-n-moarte-cerebrala/

    Din Caraş-Severino, strig din nou : UPOMOCI !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.