EXCLUSIV Război rece – Ciuhandu a refuzat să stea lângă Ostaficiuc

EXCLUSIV Război rece – Ciuhandu a refuzat să stea lângă Ostaficiuc

7
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a făcut un gest fără precedent –  a refuzat să stea lângă preşedintele Consiliului Judeţean ostaficiuc si ciuhandu pTimiş, democrat-liberalul Constantin Ostaficiuc. Cei doi au participat, astăzi, la şedinţa comună a comisiilor de urbanism, economică şi de administraţie publică ale Consiliului Judeţean Timiş şi Primăriei Municipiului Timişoara. Temele de discuţie – traseul centurii de ocolire Timişoara Sud şi asocierea între cele instituţii pentru dezvoltarea aerodromului de la Cioca. La începutul şedinţei, Constantin Ostaficiuc l-a invitat pe primar să ocupe scaunul din prezidiu.


„Hai, Gigi, lângă  mine”, l-a invitat preşedintele CJT. „Nu, nu, stau lângă consilieri” a răspuns sec primarul Ciuhandu, rămânând pe poziţii lângă reprezentanţii municipalităţii. Acesta nu a fost singura contră pe care Ostaficiuc a primit-o de la Ciuhandu. Când preşedintele consiliului judeţean l-a întrebat „votaţi asocierea pentru aeroportul Cioca?”, primarul a replicat „la noi nu votează primarul ca preşedintele la consiliu. La noi votează consilierii locali”.

Gestul primarului marchează ruptura dintre cei doi pe fondul atacurilor repetate ale prefectului de Timiş, Mircea Băcală, fostul consilier juridic al lui Ostaficiuc, împotriva municipalităţii. În ultima perioadă, aproape toate deciziile importante ale administraţiei timişorene au fost atacate, sub o formă sau alta de prefect. Cel mai răsunător scandal a fost cel pe tema scumpirii gigacaloriei, care a fost amânată un an de zile pentru că Băcală a atacat în contencios administrativ hotărârea de consiliu local, dar Primăria Timişoara a avut, în final, câştig de cauză.

7 COMENTARII

  1. Cand doi barbosi se cearta, un chelios e de vina.
    Maine Brendu’ iar o sa-l puna pe Pacala sa atace o hotarare de consiliul local, asa de sanchi, doar ca sa-i faca rau la Ciuhi.
    Chestiunea e ca amandoi e niste brendu’ri expirate, care nu mai are nici o popolaritate, ca prea sunt satui toti de modul cum si-au imbogatit apropiatii.
    Acuma cica fac pe Gigi Duru si Costi Pectoralu pe spinarea cimisorenilor. Pai, nenica pa criza asta Pitziponcu’ Gastricu’ si Cafa cu Orz(oaic)a o sa faca din ei arsice la urmatoarele alegeri, ca cum te fac pretenarii si mai ales pupinii, nu te fac dusmanii.

    Atentie, cacofoniile au fost indelung cautate si cultivate. Ca la asa alesi asa cuvinte de lauda am pentru ei.
    Ei se cearta si noi n-avem drumuri.

  2. Mie imi place poza asta in care cei doi barbosi se intelegeau de minune.
    Io cred ca Brendu’ ii spune lu’ Ciuhendu: „Atata o am de mare si daca o arat lesinati aici cu to(n)tii.”
    Iar privirea neincrezatoare a Ciuhendu’lui este sugestiva: „Oare spune adevarul? Io nu cred.” si se scarpina in continuare.

    Problema este ca noi suferim. Lugojenii au centura. Deta are centura. Sannicolaul are o oaresce centura. Timisoara canci, vax albina.
    Pentru ca cei doi politicieni de frunte ai Cimisoarii, Brendu’ si Ciuhendu’ in loc sa munceasca isi masoara sculele si se cearta care o are mai mare.
    Nu va fi mare mirare cand o sa se intreaca si in marimile sculelor subordonatilor si o sa-i puna sa-si dea cioarecii jos si sa-si masoare scula sau sa vina cu cefertecat de la doctor in care sa fie trecute lungimea si diametru.

  3. primarul si =a angajat consilieri sa voteze cum doreste el s-au cum doreste cojocari, si daca nu sunt la ordine distinsi consilieri si se mai supara putin pe tatuci primariei atunci falsifica procesele verbale a sedintelor consiliului local ca de,.. nu au imbatrinit degeaba in primarie ,au invatat unde sa puna puctul si virgula in lege in interesul lor si in detrimentul cetateanului.

  4. nela, nu-ti fie frica si spune mai multe, se pare ca sti ceva, ai face un bine comunitatii. Smecheria cu procesele verbale se pare ca se practica la o scara mult mai mare decat credem. Nela, asteptam noutati. O zi buna.

  5. Pai chestiunea cu pricina, adicatelea falsificarea proceselor verbale ale sedintelor de consiliu sunt la ordinea zilei. Acolo unde sunt „cestiuni sensibile” pe ordinea de zi, ce nu au trecut de plen sunt modificate pe sestache si cestiunile sunt rezolvate.
    Un caz celebru a fost acum cativa ani, la vecinii de la Sacalaz, unde premarele si secretara au „modificat” procesul verbal pentru a aproba un PUZ al marelui dezvoltator imobiliar Neculai Miron. Dar un „taran” s-a sesizat ca s-au facut modificari de substanta si a atacat Hotararea. In final, hotararea de consiliu local a fost anulata, PUZ – ul desfintat, iar Miron a ramas cu teren agricol pe care nu mai poate construi nici macar o cocina de porci.
    Dar asta a fost un caz din o mie. Aici ar trebui sa se implice organizatiile civice si partidele din opozitia locala (adica PD minus L, in cazul Timisoarii) si sa urmareasca daca hotararile adoptate sau respinse isi urmeaza cursul firesc. Dar membrii opozitiei, voteaza cot la cot cu cei de la putere in cazul smenurilor. Ar trebui sa-i vezi in Piata Unirii pe cate o terasa la o cafea imbunatatita, unde pun la cale smenuiala Timisoarii si paraduirea anului public.

  6. vezi inregistrarea video din plenul consiliului local din data de 29 iune,puct 23.vezi procesul verbal al sedintei din 29 iunie,rezultatul votului sa modificat la interval de cateva zile dupa ce distinsi consilieri au votat in sedinta extraordinara din luna iulie.si vezi H.C.L.cum a iesit.Sunt tare curioasa daca s -ar sesiza organele competente si ar compara inregistrarile video cu procesle scrise si semnte ,de secretarul primariei.oare ce am afla???????????????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.