Consilier local PD-L din Deta, şeful unei reţele de contrabandă cu ţigări...

Consilier local PD-L din Deta, şeful unei reţele de contrabandă cu ţigări anihilată de Poliţia de Frontieră

4
DISTRIBUIȚI

O reţea specializată în contrabanda cu ţigări condusă de consilierul local PD-L din Deta, Zoran Vertopan, a fost anihilată, în această frontiera 3 pdupă amiază, în urma unei ample operaţiuni a Poliţiei de Frontieră şi a trupelor speciale de intervenţie ale Poliţiei Timiş, aceştia fiind spijiniţi de SRI. În baza unor informaţii,  a fost  începută o amplă acţiune de monitorizare a reţelei, stabilindu-se că liderul este consilierul Zoran Vertopan. Acesta se ocupa de  organizarea afacerilor, de găsirea cumpărătorilor pentru ţigări şi care  plătea pentru servicii membrilor grupării. Ţigările erau transportate într-o fermă şi de acolo preluate de cumpărătorii care le duceau în diverse localităţi din vestul ţării.

După ce poliţiştii de frontieră şi procurorii DIICOT au monitorizat mai multe transporturi, astăzi, s-a organizat flagrantul în zona localităţii Jamu Mare, chiar la graniţa dintre România şi Serbia. Trupele speciale ale Poliţiei Timiş s-au infiltritrat în zonă cu mult timp înainte. Luptătorii s-au făcut frontiera 4 puna cu pământul, nereuşind să fie descoperiţi de contrabandiştii români şi sârbi, care îşi luau măsuri speciale de protecţie.


Verificau zona cu câteva ore înainte, iar când se mutau ţigările dintr-o parte în alta a frontierei unul dintre sârbi monitoriza zona cu ajutorul unui binoclu ultraperformant dintr-un foişor folosit cu ani în urmă de poliţiştii de frontieră din ţara vecină. Practic, acesta controla zona pe câţiva kilometri. Nu a observat, însă, luptătorii mascaţi perfect în teren, care le monitorizau acţiunile. Baxurile de ţigări învelite în folii negre erau încărcate într-o căruţă. Când aproape au terminat de încarcat cele 36 de baxuri de ţigări Fast şi Trokadero, cei patru contrabandişti s-au trezit înconjuraţi de poliţişti care au tras mai multe focuri de avertisment. „Ne-am trezit că apar de peste tot. Am picat în genunchi de frică. Cinci minute n-am ştiut ce se întâmplă”, a povestit unul dintre cărăuşi. Unul dintre ei, avea ascunşi înt-un pachet de ţigăi 600 de euro.  Liderul reţelei, consilierul PD-L Vertopan  a fost „umflat” de la o benzinărie de lângă Deta, în timp ce se monitoriza traficul spre Stamora Moraviţa, fiind pregătit să dea alarma în cazul în care ar fi apărut maşini suspecte. Au fost efectuate mai multe percheziţii în Jamu Mare şi Lugoj, une au fost găsite alte cantităţi importante de ţigări. Până la această oră au fost reţinute pentru audieri şapte persoane, inclusiv doi lugojeni care se aprovizionau cu marfă. La ieşirea de la DIICOT, Zoran Veropan a susţinut că nu are nici o legătură cu contrabanda de ţigări.

4 COMENTARII

  1. Dragos, ma uit la interlopii din poza si nu pot intelege de ce avem nevoie de trupe speciale ca sa retinem o……. caruta de tigari si un amarastean de consilier. Daca acesti amarasteni sint intruchiparea contrabandei cu tigari atunci batrane coleg te-ai ramolit rau de tot. Nu vad de ce este nevoie de SRI de trupe speciale de DICOT ca sa investighezi o infractiune pe care o poate instrumenta cu mult succes chiar sio patrula a politiei comunitare. De ce nu vorbesti de mafia tigarilor pe toate palierele sale de la gulerele albe care o incurajeaza in mod direct sau indirect la ultimul functionar din vama care se afiseaza cu x 5peste tot in oras. de ce nu scri nimic despre eficienta actiunilor politienesti pentru identificarea si tragerea la raspundere penala al eternilor anonimi care au spart magazia de corpuri delicte de la frontiera, care l-au ucis pe omul de afaceri tripa, care aproape l-au omorat pe INO samd. De ce nu ii intreaba nimeni aceste super forte ale politiei cand vor fi in masura sa ne de-a un raspuns la aceste intrebari? Cand vor face din noapte zi si din zi noapte pana la prinderea raufacatorilor, pentru a ne da noua sentimentul de siguranta. Nu spun ca prinderea acestor parliti cu tigari nu este un lucru bun insa tu sti destul de bine ca pentru acest lucru nu erau necesara atata desfasurare de forte care au lipsit pe toata perioada in care tigarile de la sopuri alimentau depozitele din timisoara si conturile tuturor maharilor din tara

  2. Sorine…iti rapund eu in locul lui Dragos..la o parte din intrabarile tale.
    Necesitatea acetor trupe ale politiei apare datorita complexitatii actiunii si a celor implicati in ea.Numai acesti politisti puteau sa stea 6 ore mascati in teren si sa nu fie vazuti de sirbi.
    Numai acestor politisti li se poate incredinta secretul unei astfel de operatiuni.Sunt pana acum incoruptibili si dedicati muncii lor.
    Poate ca tiganii aia cum ii numesti nu apar ca o captura spectaculoasa.As vrea sa iti spun ca aproape tot traficul de tigari este si a fost facut de asemenea anonimi.
    Ei sunt carausii , ei sunt o veriga foarte importanta in acest trafic.
    Daca ai avea idee cat de greu se probeaza o asemenea infractiune , ai intelege si de ce a fost nevoie de SRI.
    Minunatii nostrii judecatori se intrec in a demola munca politistilor si a pune in libertate infractorii prinsi , pe motive aproape puerile de cele mai multe ori.
    De aici necesarul acesta de logistica si de forte.
    Pentru a se creea un dosar,,beton,,.

    Apropo…m-ai facut sa rad cu competenta comunitarilor in astfel de cazuri…

    In celelate problemeridicate de tine , iti dau dreptate in majoritatea lor.
    Cu exceptia faptului ca nu fortele speciale ale politiei pot raspunde la intrebarile tale.Ele sunt rezolvarea lor.
    Dar dupa instrumentarea si probarea faptelor de catre celelalte organe abilitate legal.
    Mai pe scurt, ei sunt cei care actioneaza .Nu cerceteaza.Cercetarea este de competenta altora.

  3. @Me ai dreptate, dar pe omul de rand care trebuie sa trudeasca zi de zi sa-si castige painea, nu prea il mai intereseaza de ce nu se face nimic de substanta! Evident este greu sa faca ceva politia fara ajutorul celorlalte institutii, dar sunt foarte multi politisti care stiu atat de multe magarii despre sistem si nu fac nimic! Si sa nu mai vorbim ca toata lumea stie despre cardasia infractor-politist-judecator-procuror-etc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.