Patriarhul se leapădă de Emilian Birgian

Patriarhul se leapădă de Emilian Birgian

1
DISTRIBUIȚI

Patriarhia Română a emis, astăzi, un comunicat oficial în care susţine că „numitul Birgian Emilian Ioan nu este nepotul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar informaţia calomnioasă este o încercare de dezinformare a opiniei publice”, fără a nega în nici un fel dezvăluirea PRESSALERT.ro conform căreia tatăl Patriarhului Daniel este frate cu bunicul celui arestat pentru trafic de heroină, într-o operaţiune a DIICOT.


Relaţia apropiată dintre Preafericit şi familia Birgian a fost recunoscută public chiar de tatăl lui Emilian. Într-o serie de replici publicate în Ziarul Lumina, în 2007, la un articol din Evenimentul zilei în care se vorbea despre conflictul dintre patriarh şi fratele acestuia, există şi una semnată de Gheorghe Birgian, tatăl celui arestat. „Cunosc familia IPS Daniel de când eram copil: locuiam pe aceeaşi uliţă, ne despărţeau câteva case, familiile noastre erau în relaţii foarte bune. De-a lungul anilor am participat împreună la evenimente fericite şi nefericite. Din anul 2002 sunt în relaţii mai apropiate cu IPS Daniel, pentru că m-am angajat să ajut la construirea Mănăstirii de la Dobreşti”, a scris Gheorghe Birgian. După apariţia articolului pe PRESSALERT.ro şi alte surse au confirmat informaţia conform căreia Emilian Birgian se lăuda cunoscuţilor că este nepotul Patriarhului Daniel.

1 COMENTARIU

 1. Ia te uita ce spune limbistul Birgian – tatal traficantului, in oficiosul Patriarhiei:
  „Din anul 2000, de când Gheorghe Ciubotea s-a împăcat cu IPS Daniel, a primit de la acesta anumite sume de bani, chiar eu personal i-am dat de câteva ori plicuri cu bani de la fratele său, IPS Daniel.”

  „În această situaţie, IPS Daniel a fost nevoit să cumpere de la o bătrână văduvă 4,5 ha pentru a-l da la schimb cu terenul pentru viitoarea Mănăstire Dobreşti.
  Toate proprietăţile cumpărate de către IPS Daniel în satul Dobreşti au fost donate către Mănăstirea „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Dobreşti.
  Trebuie să adaug că fratele cel nemulţumit Gheorghe Ciobotea nu este chiar aşa sărac, el are 10 ha de pământ arabil şi pădure, soţia sa are o casă în satul vecin şi o livadă de pomi, are 200 oi, o camionetă şi un tractor. De asemenea, are un apartament la Lugoj, are 2 băieţi mari care nu lucrează, dar toţi trăiesc în mizerie, pentru că nu sunt gospodari.
  Toate cele relatate de mine pot să le dovedesc oricând cu martori şi acte, pentru că nu pot să las ca IPS Daniel, un om înzestrat cu admirabile calităţi intelectuale şi duhovniceşti, un om care şi-a dedicat viaţa credinţei şi întăririi rolului Bisericii noastre ortodoxe în viaţa noastră, să fie denigrat astfel.”
  Ia uite si ce spun cei doi preoti din Dobresti:
  „înalt Prea Sfinţitul Părinte Daniel este călugăr şi statutul de călugăr nu permite averi personale. Părintele Mitropolit a dorit să cedeze partea de moştenire de la părinţi mănăstirii din Dobreşti pentru că rămânea destul şi fratelui său. A încercat o înţelegere frăţească în prezenţa doamnei notar Irina Virginia Petrescu, în 12.05.2005, tocmai pentru a se respecta dreptul legal şi nu numai, pentru fratele care este mereu nemulţumit, dar nu s-a putut opera succesiunea. Părintele Ioan Covaci, colegul nostru, care s-a ocupat de mănăstirea din Dobreşti, are dovezi în acest sens.”
  Iar acum dupa ce tragem pe nas neste aburi de balta verde si fumam o tigara din matasea broastei, ca din tutun nu putem ca s-a aplecat politia pe contrabandisti purcedem la o simpla analiza de la urmatoarele premise:
  1. Patriarhul este calugar, deci nu are voie sa aiba averi, conform pravilei sobornicesti.
  2. Patriarhul a trims plicuri de bani si alte daruri fratelui sau.
  3. Patriarhul a cumparat 4,5 Ha de la o batrana pentru a fi donate bisericii.
  Daca patriarhul este sarac si nu detine averi de unde a avut banii necesari pentru a cumpara terenul de la batrana vaduva si de unde sunt banii pusi in plic pentru fratirul lui.
  Pai nene patriarhule, banii se pun in plic cand te duci la doftori, la finante (cand ai intarziat sa-ti declari veniturile) cand dai o spaguta mica, nu cand dai bani la frati.
  Sunt o gramada de incongruente, dar bunul Dumnezeu la rezolva el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.