Pedelistul Vertopan şi doi „locotenenţi”, arestaţi pentru contrabandă

Pedelistul Vertopan şi doi „locotenenţi”, arestaţi pentru contrabandă

4
DISTRIBUIȚI
Consilierul PD-L Zoran Vertopan
Consilierul PD-L Zoran Vertopan

Reţeaua de contrabandă condusă de consilierul local PD-L din Deta, Zoran Vertopan, era extrem de bine organizată, fiecare membru al reţelei având rolul său extrem de bine stabilit. Vă reamintim că, ieri, în urma unei ample operaţiuni a DIICOT şi Poliţiei de Frontieră au fost reţinute şapte persoane acuzate că fac parte dintr-o grupare specializată în contrabanda cu ţigări. În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii sârbi au reţinut alte patru persoane, care se ocupau de livrarea mărfurilor. Omul de încredere al lui Vertopan şi cel care coordona acţiunile de transportare a ţigărilor de contrabandă din Serbia în România era Mihai Dunea, din Jamu Mare.


Acesta era un cunoscut al poliţiştilor de frontieră după ce i-au întocmit mai multe dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, scandal şi refuz de recoltare de probe biologice. Dunea era cel care se ocupa de găsirea şi coordonarea cărăuşilor, aceştia fiind vecini sau rude. Printre cei prinşi pe fâşia verde, în flagrant, de trupele speciale ale Poliţiei Timiş în timp ce cără baxurile cu ţigări de contrabandă era şi Prinţu Dumitru, care la 16 ani a comis un dublu asasinat, ucigând o femeie şi pe bărbatul acesteia. Fiind minor, a fost condamnat la doar 8 ani de închisoare, iar după ce şi-a ispăşit pedeapsa a fost eliberat.

După ce erau trecute peste graniţă, ţigările erau transportate cu căruţa în mai multe clădiri din Jamu Mare. De aici erau preluate de doi lugojeni – Novăcescu Gabriel şi Constantin Morcov, care se ocupau de distribuţie. De altfel, unul dintre transporturi a fost interceptat de poliţiştii din Lugoj, iar în urma percheziţiilorde ieri la domiciile aestora au fost descoperite cantităţi importante de ţigări de contrabandă. Cei şapte urmează să fie prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia instanţei.

UPDATE 1 După audierile de la Tribunalul Timiş, instanţa a hotărât arestarea pe 29 de zile a consilierului Zoran Vertopan, a lui Mihai Dunea, şeful cărăuşilor şi a lui Novăcescu Gabriel, ceilalţi urmând să fie cercetaţi în stare de libertate. Cei şapte sunt acuzaţi de contrabandă, iniţiere, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.

4 COMENTARII

  1. Mai, ne lasati? Adica, consumul este sustinut de carausi cu caruta? Adica, nu am vazut nicio captura de un tir de ex. Aia este contrabanda. Astia pe care ii prind ei sunt aia mici, trepadusii.

  2. Si ce s-a intamplat mai departe dle. jurnalist ?
    Se pare ca nimic. Cu totii sunt liberi iar dosarul inca nu a ajuns la instanta de judecata.
    Sa intelegem ca a fost doar un foc de paie unde nimeni n-a patit nimic. Doar vorbe-n vant si o paine de mancat pentru presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.