EXCLUSIV Consiliul Judeţean Timiş a concesionat parcela secretă din PITT firmei familiei...

EXCLUSIV Consiliul Judeţean Timiş a concesionat parcela secretă din PITT firmei familiei preşedintelui Ostaficiuc

6
DISTRIBUIȚI

Firma familiei preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, pedelistul Constantin Ostaficiuc, face afaceri directe cu instituţia condusă constantin ostaficiuc portocaliu 1 pde acesta şi a primit undă verde pentru o finanţare europeană în condiţii dubioase. În 1 iulie 2008, imediat după alegerile locale în urma cărora Ostaficiuc a câştigat un nou mandat în fruntea judeţului, a fost semnat contractul dintre CJ Timiş şi SC Ornella Design SRL  pentru concesioanarea parcelei A0, de 816 metri pătraţi, de la Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara(PITT). Acest parc  este proprietate a Consiliului Judeţean Timiş  şi are ca scop sprijinire dezvoltării IMM-urilor, oferind o serie de facilităţi. Conform datelor de la Registrul Comerţului, acţionari ai Ornella Design SRL Timişoara sunt Lucia Ostaficiuc, soţia preşedintelui CJ Timiş, cu 50% din părţile sociale, fiica sa Diana Ornella Andreescu şi soţul acesteia Codrin Andreescu, fiecare cu câte 25%. Administratorul societăţii care ca obiect principal „alte activităţi de tipărire” este ginerele democrat liberalului Ostaficiuc. Potrivit site-ului oficial al parcului industrial, Consiliul Judeţean Timiş concesionează aici 25 de parcele de teren, împărţite în patru zone, pe harta prezenta potenţialilor clienţi neapărând niciunde parcela A0, care a fost concesionată firmei familiei Ostaficiuc. Practic, parcela A0 este cea de-al 26 lea teren al parcului industrial al Consiliului Judeţean Timiş, care, însă, nu apare în nici un plan de pe site.  Această bucată de pământ este chiar la intrarea în parcul industrial, în imediata apropiere a şoselei Timişoara – Cenad, şi vizavi de sediul PITT. Interesant este şi faptul că pe site-ul parcului industrial, administrat de subordonaţii de Ostaficiuc, compania Ornella Design SRL nu apare printre firmele concesionare. Printre avantajele de care beneficiază firmele se numără  toate facilităţile de infrastructura industrială (electricitate, reţea de apă-canal etc), exceptări de la hala ornella design pitt 1pplata redevenţei pentru o perioadă de maxim doi ani până la operaţionalizarea investiţiei şi drept de preemţiune la cumpărarea terenului.


Pe terenul concesionat, societatea soţiei şi a fiicei preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş a ridicat o hală. Anul acesta,administratorul Ornella Design SRL a trimis o adresă instituţiei conduse de socrul său prin care a solicitat prelungirea perioadei de operaţionalizare cu opt luni, până în 28 februarie 2011, şi implicit scutirea de la plata redevenţei. Motivul – s-a întârziat încheierea contractului de finanţare europeană pentru dotarea companiei. Înţelegător, Ostaficiuc a dat, cu propria semnătură, undă verde iniţierii unui proiect de hotărâre de modificare a contractului iniţial cu firma familiei. Documentul urmează să intre pe ordinea de zi a primului plen al CJ Timiş.  

De abia în urmă cu două zile, firma familiei Ostaficiuc a semnat la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională 5 Vest contractul pentru finanţarea proiectului „creşterea performanţelor şi calităţii produselor şi serviciilor firmei Ornella Design SRL, prin implementarea de noi tehnologii”. Societatea este printre cele 11 companii care au primit bani din cel de al doilea val de proiecte în cadrul programului ” Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”al Programului Operaţional Regional 2007 – 2013. „Întâmplător”, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş este membru al Consiliului de Dezvoltare Regională, care printre altele aprobă bugetul Agenţiei de Dezvoltare Regională 5 Vest şi numirea directorului agenţiei, care dă concurs. ADR 5 Vest este condusă de Sorin Maxim, un apropiat al lui Constantin Ostaficiuc. Ba mai mult, în mai anul acesta, când s-a aprobat proiectul firmei Ornell Design SRL preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională era chiar Constantin Ostaficiuc, acesta predând ştafeta în luna august. 

Şeful Consiliului Judeţean Timiş nu vede nici o problemă în aceste situaţii. ” Orice poate să concesioneze teren în PITT. Firma a participat la o licitaţie la momentul respectiv. Mai sunt parcele care pot fi concesionate. Nu văd absolut nici un fel de incompatibilitate. Fiica mea nu are drepturi ca oricare cetăţean din ţara asta? Atâta timp cât şi-a plătit toate dările la stat, nu văd nici o problemă. Este pe preţul de licitaţie şi fără nici o intervenţie din partea mea. Nimeni nu ştia că este firma fiicei mele. Nu ştiu de ce nu apare pe site aceea parcelă. Probabil că este o problemă de organizare. Într-adevăr au câştigat un grant european pentru firmă. Fiica şi ginerele meu din această firmă trăiesc. Care e problema?”.

6 COMENTARII

  1. „Fiica şi ginerele meu din această firmă trăiesc.” spune Brendu.
    Pai, un preten de pe balta din Sacalaz mi-o spus ca o fo la o nunta si inainte a primit o invitatie – din intamplare, tiparita la Ornella Design – si ce sa vezi, „envetatia” avea oaresce greseli gramaticale, dupa cum urmeaza:
    „au scris parintiilor nostri cu 2 de ii adica parintiilor nostii si in loc de cununia religioasa mi-au scris cuunuia religioasa”.
    Sper din tot sufletul ca PD minus L sa nu-si tipareasca afisele la o asemenea firma, ca pierde sigur alegerile.
    Pretenul a spus ca totul la aceea nunta a fost OK doar invitatia a fost pata de culoare mai inchisa. Pentru conformitate am gasit si pe net informatia la link-ul urmator:
    http://www.miresici.ro/f122/331-invitatii-timisoara-discutii-texte-de-unde-le-cumparam/index3.html
    Este normal sa accesezi fonduri ioropene, ca daca ar trai din ceea ce produc nu s-ar plati nici curentu’ la terenul de tenis.

  2. Dragos, conu’ Costel are DREPTATE cand spune: „Este pe preţul de licitaţie şi fără nici o intervenţie din partea mea.”
    Oricine putea sa participe la licitatie/negociere directa (asa scrie pe site-ul PITT) si sa concesioneze o parcela.
    Unde greseste Don Costello:
    Primo. Din cele aparute pe site-ul Consiliului Judetean (www.cjtimis.ro) firma Ornella Design este singura care apare cu modificarea contractului de concesiune, prin prelungirea perioadei de operationalizare pana in data de 28 februarie 2011. Asta inseamna ca va fi scutita de plata redeventei. Economie de 2 ioroi la metru patrat. Un concediu bun – bunut la schi in Austria (fiind stiuta pasiunea pentru schi a familiei – mi’o zis mie un pretenar pe Balta Verde).
    Secondo. De ce atata secretomanie? De ce numele de Ornella Design nu apare in tot site-ul PITT? Nici la parcele concesionate, nici la Raportul de activitate?
    Apropo, Raportul de activitate chiar cuprinde neste chestii ilare, ca de exemplu: au avut loc 215 intalniri cu potentiali clienti, 123 de intalniri cu firme de consultanta si 338 de firme contacate; in urma acestor laborioase activitati au fost incheiate „colosala” suma de 17 (sau 18) contracte de concesiune si 5 contracte de inchiriere. Acuma daca ai uitat ca in cursul activitatii te-ai intalnit cu o firma numita prnella design e de inteles (din 215 intalniri), dar din 17 (sau 18) contracte sa uiti ca ai incheiat un contract asta chiar nu mai inteleg.
    Tertio. Don Costelio a uitat un vechi proverb romanesc, aplicat indeobste in zona Banatului si Ardealului si mai putin in Regat si Moldova: ZGARCITUL MAI MULT PAGUBESTE. Daca nu ar fi solicitat prelungirea perioadei de operationalizare poate nu s-ar fi aflat de matrapazlacurile astea. Dar si douamii de ioroi sunt bani (de schi).

  3. ce mufa de tampit si o…st are si banditu asta de ostafreciuc sau cum mama dracu’ il cheama. ca o furat de-o rupt.din rezerva de cadre de la judeteana de partid o ajuns mare democrat.bata-va dumnezeu de talhari ca ati distrus romania ! huoooooooooooooooooooo

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.