EXCLUSIV În plină criză, 18 primari au plecat la Barcelona să se...

EXCLUSIV În plină criză, 18 primari au plecat la Barcelona să se documenteze despre fondurile europene

1
DISTRIBUIȚI

18 primari ai unor comune din Timiş au plecat o săptămână la Barcelona pentru a învăţa cum să acceseze fondurile europene. fonduri euroPlimbarea în Spania se face în condiţiile în care majoritatea comunelor de abia au bani să-şi plătească angajaţii. Deplasarea a fost organizată de Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Timişoara la cererea unui grup de primari din județul Timiș interesați de problematica finanțării proiectelor din fonduri europene, de identificarea unor posibilități de colaborare și cooperare cu instituții similare din Spania și de vizionarea unor exemple de bună practică în domeniul accesării fondurilor structurale, a organizat o întâlnire de lucru la Diputació de Barcelona – Oficina de Participació Ciutadana Àrea d’Igualtat i Ciutadania din Barcelona în perioada 31.08.2010-07.09.2010″, conform unui comunicat al instituţiei. Reprezentanţii centrului regional au refuzat să spună numărul şi numele primarilor care au solicitat organizarea cursurilor de perfecţionare în Spania şi nici cine a plătit deplasarea, singurul lucru confirmat fiind că „fiecare a achitat 800 lei, tariful de participare standard”.  La cursul de perfecţionare din Spania, cei 18 primari vor face analiză comparativă între România şi Spania în domeniul managementului de proiecte  şi vor studia bunele practici, cu privire la administrația publică locală.

Dintre primarii care au plecat în Spania, PRESSALERT.ro a reuşit să confirme că printre ei se numără şi edilii din Denta, Barna, Curtea, Balinţ, Moraviţa, Traian Vuia, Dudeştii Vechi, Biled.


La primării, subordonaţii ştiau fie că sunt plecaţi în concediu, fie că „sunt la curs, la Barcelona”. Singurul primar pe care am reuşit să-l contactăm a fost cel din comuna Curtea Ioan Unguraş care ne-a confirmat extrem de relaxat că e „la curs, pe lângă Barcelona”. Când a fost întrebat cine a plătit costurile deplasării, Curtaş a răspuns „am intrat într-o clădire, Nu vă mai aud. Alo, alo”, după care a închis telefonul, nemairăspunzând la mobil. Conform unor surse, deplasarea a fost organizată prin Consiliul Judeţean Timiş, dar purtătorul de cuvânt al instituţiei, Jana Lavrits, a declarat că „nu au fost alocaţi bani din bugetul CJT pentru această deplasare”. Vicepreşedintele consiliului judeţean, pesedistul Adam Crăciunescu le-a luat apărarea edililor plecaţi în Spania, cerând ” nu le purtaţi de grijă primarilor”, şi brusc s-a dat prins într-o şedinţă când a fost întrebat de banii cu care s-a plătit deplasarea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.