Primarul din Biled, slalom ca să evite judecarea pentru acuzaţiile DNA

Primarul din Biled, slalom ca să evite judecarea pentru acuzaţiile DNA

4
DISTRIBUIȚI

Primarul democrat liberal din Biled, Leontin Duţă, face orice ca să amâne judecarea dosarului în care a fost trimis în instanţă de DNA. afis cu primarul Duta LeontinDupă cum PRESSALERT.ro a anunţat în exclusivitate, Leontin Duţă a încercat să obţină subvenţii europene pentru o parte din păşunea comunei, chiar dacă respectivul teren era închiriat. Ghinionul lui Duţă a fost că angajaţii APIA au aflat că de situaţia reală şi au refuzat plata subvenţiilor, sesizând DNA. În urma investigaţiilor, procurorii DNA Timişoara au constatat că primarul se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri de la bugetul general al UE, asimiliată infracţiunilor de corupţie,  pentru tentativa sa riscând o pedeapsă între 1 an şi 6 luni de  şi 7ani şi şase luni de puşcărie.

Cu toate acestea, conform celor de la Renaşterea bănăţeană, Duţă zâmbeşte când e vorba despre afacerile sale penale.


Dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie a ajuns la Judecătoria Timişoara, unde, la primul termen, primarul pedelist a cerut o amânare pentru a-şi angaja un apărător. Pentru a-i respecta dreptul la apărare, completul i-a acordat un nou termen în septembrie. Între timp, Duţă a plecat împreună cu alţi 17 primari timişeni timp de o săptămână, la Barcelona, la un curs despre cum se atrag fondurile europene. La următoarea întâlnire cu judecătorii, primarul a evitat din nou să se înceapă judecarea pe fond a dosarului, care însemna, în primul rând, audierea sa. Avocatul lui Duţă a invocat, conform practicii încetăţenite de amânare a unui dosar, o excepţie de neconstituţionalitate. Fiind necesară o decizie a Curţii Constituţionale, instanţa timişoreană a suspendat dosarul până ce Curtea se va pronunţa pe cele invocate de apărătorul primarului pedelist. Până atunci, judecarea cauzei rămâne în aer.

4 COMENTARII

  1. Am impresia ca esti rosu de dai atat in portocalii , dar la ortisoara nu mai vii sa vezi ce ti-a mai facut primarul sobolu aleodor cum se descurca cu procesul cu curtea de conturi , pe unde e contabilul martin liviu ca se implineste un an de cand a disparut , ce mai face secretarul robanescu andrei care i-a tradat pe cei de la cristim si simultan pentru cei de la unicarm ?

  2. LEGEA nr. 47 din 18 mai 1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutional:

    art. 29 alin. 5
    „Pe perioada solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate judecarea cauzei se suspenda.”

    LEGEA nr. 177 din 28 septembrie 2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutional, art. 3 :

    „La articolul 29, alineatul (5) se abroga.”

  3. Din poza lipsesc pupaturile pe obraz, ca intre mafioti.
    Acu de la mafiotu’ mare catre mafiotu’ mic, invataturile sunt urmatoarele:
    DECALOG
    1. Pe principiu’ io te fac io te omor, asculta comanada la mine: Musai trebe sa dai din „incasari” 10% la partid si 15% la je. Altfel …
    2. Oul se fura de sub gaina inainte de cantat, ca daca incerci sa-l iei dupa ai belele, toti este geana pe tine.
    3. Grija mare de unde furi. Nu de la fonduri ioropene ca acolo’i mare bai. E astia unii de la coana Ioropa, cica unu de’l cheama Olah, care verifica fundurile ioropene. Deci de acolo e forbiden.
    4. Daca totusi vrei sa furi si de la fonduri ioropene musai sa o faci impreuna cu alti ioropeni, nemti, italieni si alte natii iar mai apoi sa spui ca no fost bune traducerile.
    5. Firma fa-o pe numele lui ginerica ca sa se gineasca astia din presa mai greu. Uite, io asa am facut (cu firma Prnell Design) s’o mers o buna perioada de timp, fraierii de presari s-au prins dupa mult timp (aproape doi ani).
    6. Daca furi, fura mult sa ai de unde sa dai parandaratu’ mai departe. Ca trebe bani si pentru campaniile ielectorale viitoare.
    7. Nu semna nimic. Daca trebuie sa semnezi, dute la doctor sa-ti elibereze un cefertecat medical si pune-l pe urmatoru’ sa semneze.
    8. Daca totusi ai semnat, dute pe Vacarescu si scoate-ti un cefertecat de nebunie temporara.
    9. Daca ai fost prins prima oara, da vina pe altii. Daca ai fost prins a doua oara, fa-ti autocritica.
    10. Daca ai fost prin a treia oara iti meriti soarta, esti un bou.

    Asta este decalogul Brendului catre subordonatii Garantat PD minus L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.