Renovarea Bastionului Theresia, finalizată cu un an întârziere

Renovarea Bastionului Theresia, finalizată cu un an întârziere

3
DISTRIBUIȚI

constantin ostaficiuc bastion 1 pbastion 2pDupă trei amânări, care înseamnă un an întârziere, Consiliul Judeţean Timiş a anunţat, astăzi, oficial finalizarea lucrărilor la Bastionul Theresia.


Costurile lucrării – peste 9,9 milioane euro din care 5 milioane euro fonduri Phare. „A fost o lucrare grea şi sunt mai multe motive pentru întârzieri. Un motiv obiectiv a fost că atunci când renovezi un monument istoric nu ştii niciodată ce descoperi. Au fost multe schimbări de soluţii pe parcursul proiectului. Am mai avut probleme legate de instalaţiile din jur, de apă şi canalizare, dar s-a ajuns în acest stadiu”, a declarat Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Încercând să spulbere zvonurile potrivit cărora spaţiile din Bastion au fost deja „promise”, Ostaficiuc a anunţat că se lucrează la caietele de sarcini pentru licitaţiile în urma cărora vor fi atribuite. Potrivit reprezentanţilor consiliului, Bastionul Theresia va găzdui muzee şi spaţii expoziţionale, dar şi spaţii comerciale complementare acestor activităţi, cum ar fi cafenele literare sau restaurante.

3 COMENTARII

  1. Io doar o intrebare am. Oare cat fu’ parandaratu’? Doar la zece milioane de ioroi, prost sa fii sa nu te alegi cu oaresce profit.
    De un lucru sunt sigur. Un spatiu este rezervat firmei Brendului & Pitzyponcului Gastric, aia cu pizza, de se numeste San Marzano, la o chirie „negociabila” cat mai mica, cea mai mica, minu-scula. Asa mi’o soptit mie o broasca raioasa de pe canalele de langa Cioca. Cica la Brendu’ la poarta o facut multi carare in ultima perioada pentru a se rezolva de un spatiu la Bastion, mi-o spus mie broasca care la randu ei stia de la o musca verde prinsa in prag de seara.
    Pai, ar fi culmea sa ai ditamai purocoiu’ de bani pentru reabilitare si sa nu te folosesti de el.
    O alta intrebare mai am: Da’ tigla de pe acoperis, coane Brendule unde ai palmat’o? Ca se vindea la unii cu 50 de RON containieru’. As avea mare nevoie, ca vine iarna si in coliba din Mehala cam ploua. Vroiam si io sa o acopar, ca mi-o zis mie un pretenar ca a cumparat cu 50 de RON containieru’ de tigla de la Bastion. Da’ cand m-am dus pe acolo mi-o zis portaru’ ca din ordinu’ lu’ matale, tigla a fost dusa in directie necunoscuta. Astept un raspuns la POSTRESTANT pentru Aburici de Mehala. Te rog, frumos nene Brendule ca am mare nevoie sa nu mai ploua la coliba.

  2. mah aburici !
    iar ti iei di domnu ostaficiuc ?
    viez ca ti discopirim si-o hii vai di mama te, ca numa cu fitilii umbli comunist inmputit ci iesti . daca nu ierea dom’ ostaficiuc voi timisorenii mureati di foame ca v-am adus la fonduri cat cuprindi si v-am facut cadou bastionu pi nimica .
    asa ca mai taca-ti fleanca din banatan prapadit lacom si puturos.

  3. mey aburici ( sa m-apuci di c!)
    bini c-ai facut ciocu’ mic , insamna c-ai luvat-o pi coaja dija !
    ca numa’ prostii si blastamatii scriai ici-sha pi forum . dormi in pace !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.