Ţigări de contrabandă, cărate cu TIR-urile UPDATE 1 S-a decis cine este...

Ţigări de contrabandă, cărate cu TIR-urile UPDATE 1 S-a decis cine este arestat

2
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de Frontieră din Timiş au reuşit, în urma unei operaţiuni, să anihileze o grupare specializată în contrabanda cu ţigări, care tigari tirtigari contrabanda tirintroducea marfa în ţară ascunsă în TIR-uri, folosind metoda capac.  Primul camion a fost oprit, ieri seară, pe raza localităţii Coşteiu. Şoferul, Gagic Tomislav, de 35 ani, din Becej Backo Petrovaselo, Serbia, a susţinut că transportă cărămidă. Surprizele au început să apară când s-a trecut la verificarea maşinii. În zona rezervorului au fost găsite zeci de cartuşe de ţigări sârbeşti.


Când paleţii cu cărărmidă au fost daţi jos camion, a fost găsită cea de a doua ascunzătoare – în podea. În total au fost descoperite 20.160 de pachete de tutun mărcile Monte Carlo, Royal, Trokadero şi Marble, în valoare de 161.280 lei. Un alt TIR sârbesc, condus de Gacic Branislav, a fost oprit pe când se întorcea în Serbia, dar acesta era gol. În urma informaţiilor obţinute, poliţiştii de frontieră au ajuns în zona Calea Şagului. Aici, în garajul lui Gabriel Rotaru, liderul reţelei,  au fost găsiţi nu mai puţin de 25 de saci plini cu ţigări. De asemenea, a mai fost percheziţionată o altă locaţie. În total, au fost descoperite alte de 13.457 pachete ţigări de contrabandă marca Marble şi Royal, Trokadero. Gabriel Rotaru, cei doi şoferi sârbi,  Tutunaru Emil şi Petrică Ion au fost puşi sub acuzare pentru constituire şi aderare grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, contrabandă şi evaziune fiscală de către DIICOT. Cei cinci urmează să fie prezentaţi de procuror în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 1 În urma audierilor, Tribunalul Timiş a decis, în această seară, emiterea mandatelor de arestare preventivă pe 29 de zile pentru lidrul reţelei, Gabriel Rotaru şi pentru cei doi şoferi sârbi. Decizia poate fi atacată cu recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Timişoara.

2 COMENTARII

  1. Foarte frumos,dupu 9 zile i-a eliberat din arest,halal JUSTITIE!
    Fraierii,Checea din Moravita e la al doilea mandat de 29 de zile.
    Cine poate oase roade cine …
    Mi-e lehamite !!!

  2. o asta ie TIRU prins an VAMA JIMBOLIA chiar veniam din serbia cand lau oprit asta nu o dat ce trebuia adica SPAGA si sa vezi ce treaba au facut vamesi dar pe aia care cara de ce nu ai arata vedeas si pe vamesi JIMBOLENI la TV,ori cum toti sunt corupti

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.