EXCLUSIV Senatorul PD-L Banias, cercetat de DNA în dosarul fraudei de 60...

EXCLUSIV Senatorul PD-L Banias, cercetat de DNA în dosarul fraudei de 60 milioane euro UPDATE 1 Decizia ÎCCJ pentru şefii UCMR Chebuţiu şi Preda

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele consiliului de administraţie al UCMR Reşiţa, Adrian Chebuţiu, şi directorul executiv Adrian Preda au fost reţinuţi, asearămircea banias 2 pde DNA. Aceştia sunt cercetaţi penal împreună cu  patronul firmei Libarom Agri din Bucureşti, Baklini Said, cetăţean român de origine libaneză. Vă reamintim, că Preda a fost ridicat în urma unei operaţiuni în Timişoara, în timp ce Chebuţiu a fost ridicat de la Cluj Napoca, iar anchetatorii au făcut percheziţii la sediul UCM Reşiţa. Aceştia sunt cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală, prejudiciul de care vorbesc anchetatorii fiind de zeci de milioane de euro, din returnări ilegale de TVA. Apărătoarea lui Chebuţiu, Zamfira Stepănescu a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu UCMR a solicitat returnarea de TVA, ci firma din Bucureşti a cetăţeanului libanez, partener într-un contract. Este foarte important acest lucru. UCMR este plătitorul de TVA. Sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală, dar nu există nici un prejudiciu”. Astăzi, până la ora 23, 45, când expiră ordonanţa de reţinere,  cei trei urmează să fie prezentaţi judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 1 Timp de şase ore a durat confruntarea dintre procurorul DNA şi avocaţii celor doi şefi de la UCM Reşiţa, când s-a judecat cererea anchetatorilor de arestare a lui Chebuţiu şi Preda.


Aceştia care au fost acuzaţi de faptul că au creat un prejudiciu de 60 de milioane euro prin rambursări ilegale de TVA şi infracţiuni la legea contabilităţii  printr-o serie de contracte comerciale încheiate între UCM Reşiţa şi Libararom.  Valoarea afacerii – 250 milioane euro, repezentând contravaloarea unor echipamente care trebuie livrate de uzina de Reşiţa pentru a fi exportate. Cererile de arestare au ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că în dosar este implicat şi senatorul PD-L de Constanţa Mircea Banias, care este şi liderul filialei judeţene a democrat-liberalilor. Chiar dacă procurorii DNA nu au făcut nici o referire la acesta, în dosarul ajuns în instanţă există o autorizaţie de interceptare a convorbirilor telefonice pe numele lui Banias. „Procurorii au interpretat în mod greşit prevederile unor contracte comerciale care sunt în derulare, care au clauze şi termene de plată. Acest prejudiciu de care se vorbeşte nu există pentru că nu s-a returnat nici un leu. Nu sunt probe pentru comiterea acestor infracţiuni”, a declarat pentru PRESSALERT.ro avocatul Sergiu Stănilă, apărătorul lui Adrian Chebuţiu. În urma deliberării, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea pe 29 de zile a directorului executiv Adrian Preda şi punerea în libertate a lui Adrian Chebuţiu, care are interdicţie de a părăsi ţara. Împotriva sentinţei s-a făcut recurs imediat după pronunţare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.