Deschiderea Olimpiadei Naţionale de Chimie, transformată-n propagandă portocalie de activiştii pupincurişti

Deschiderea Olimpiadei Naţionale de Chimie, transformată-n propagandă portocalie de activiştii pupincurişti

1
DISTRIBUIȚI

Opera din Timişoara. Astăzi, 30 ianuarie 2011. Puţin după ora 10. Sala se umple de elevi şi profesori veniţi la deschiderea Olimpiadei olimpiada de chimie portocalie 2 pNaţionale de Chimie. Apar oficialităţile judeţului şi ministrul Daniel Funeriu. Cu şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu, pe post de aghiotant. Primii luaţi la ochi de vigilentul Popescu – fotoreporterii. „Din respect pentru domnul ministru, vă rog să ieşiţi afară. Aveţi lojă sus. Nu staţi aici să deranjaţi „, încearcă să-i alunge pe bliţarii adunaţi lângă colţul scenei. Renunţă şi se pune strategic în spatele ministrului.

Începe spectacolul. Scena e luată cu asalt de majoretelele de la Liceul Ion Vidu. Echipate corespunzător – pampoane portocalii, jambieră portocalie plus fundă-n cap portocalie. Fac flic-flacuri, stau în mâni şi-n sfoară cu fustiţele-n cap, mişcă pampoanele ca nişte cadâne  şi fac piramide umane pe fundalul scăldat în lumină portocalie. Aplauze înflăcărate. Inspectorul şef Popescu preia microfonul. „Am să închei intervenţia mea cu un citat din anul 2010. Să fiţi generoşi cu România viitorului, voi, cei care sunteţi aici, pe care o reprezentaţi astăzi aici, pe care împreună cu profesorii olimpiada de chimie portocalie 5 pdumneavoastră veţi reuşi să realizaţi mult mai mult. Am citat dintr-un discurs de deschidere al anului universitar 2010-2011, rostit la Cluj de către ministrul Educaţiei  Daniel Funeriu, care este prezent aici şi îi mulţumim”, se ploconeşte Popescu.


Sala aplaudă.  Funeriu urcă pe scenă şi recunoaşte cu zâmbetul în colţul gurii „nu credeam că o să ajung clasic în viaţă aşa olimpiada de chimie portocalie 1 prepede. Discursul de la Cluj l-am început puţin altfel. Le-am spus studenţilor – faceţi sport”. La sfârşit, aplauze furtunoase. Spectacolul continuă. „Nimeni nu e singur pe pământ,/ Pentru că atâţia oameni sunt,/ Care ne ajută să trăim,/ Şi împreună fericiţi să fim” cântă un grup de copiii învăluiţi de nelipsita lumină portocalie. Preşedintele PD-L Timiş şi şeful consiliului judeţean, Constantin Ostaficiuc părăseşte incinta-n mijlocul show-ului. În timp ce ministrul se distrează la glumele elevilor de pe scenă, şeful profesorilor din Timiş pregăteşte evacuarea ministrului: „îl scoatem pe aici prin spate. Trebuie să se poată”. La final de spectacol, Daniel Funeriu încearcă să scape de jurnalişti. Se opreşte doar cât să le spună „ca fost olimpic naţional şi în lotul naţional de chimie, întotdeauna deschiderea olimpiadei de chimie este un moment emoţionant. Aşa cum aţi văzut, s-au îmbinat momentele artistice cu cele formale”. La întrebări, îl loveşte graba. Se topeşte pe o uşă laterală cu nelipsitul Popescu-n spate. Care mai apucă să le arunce ziariştilor o privire piezişă.

Am să închei intervenţia mea cu un citat din anul 2010.
Să fiţi generoşi cu România viitorului, voi, cei care sunteţi aici, pe care o reprezentaţi astăzi aici, pe care împreună cu prof dvs veţi reuşi să realizaţi mult mai mult. Am citat dintr-un discurs de deschidere al anului univ 2010-2011, rostit la cluj de către ministrul Educaţiei  Daniel Funeriu, care este prezent aici şi îi mulţumim

1 COMENTARIU

  1. A….cine a scris acest articol se vede ca nu este interesat decat de politica.Sunt in scoala chiar la sectia de coregrafie si majoretele de 2 ani au acelasi echipament,albastru cu portocaliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.