EXCLUSIV Vameşul şef Mătiuţ anchetat penal de DIICOT pentru favorizarea infractorului, iar...

EXCLUSIV Vameşul şef Mătiuţ anchetat penal de DIICOT pentru favorizarea infractorului, iar alţi patru subordonaţi pentru neglijenţă

0
DISTRIBUIȚI

DIICOT a început urmărirea penală şi împotriva a cinci vameşi în dosarul reţelei de contrabandişti de ţigări care le aduceau înmateut 01 România ascunse în TIR-urile cu care cărau cărămidă.  Maşinile au intrat în ţară fără nici o problemă prin vama Jimbolia, fiind ulterior interceptate de poliţiştii de frontieră timişeni care au instrumentat acest dosar împreună cu DIICOT. În dosarul în care au fost arestaţi şoferii sârbi şi liderul reţelei, procurorul a dispus începerea urmăririi penale şi împotriva celor patru vameşi de la Jimbolia, care erau de serviciu în momentul în care TIR-urile încărcate cu ţigări de contrabandă au pătruns în România.

Alina Voiniţchi, Ecaterina Mlecov, Ilie Putim, Silviu Huplea sunt anchetaţi penal pentru neglijenţă în serviciu pentru că nu au controlat maşinile contrabandiştilor.


O ancheta internă a celor de la Autoritatea Naţională a Vămilor urmează să stabilească cu exactitate cine nu şi-a respectat atribuţiile de serviciu pentru că vameşii au refuzat să dea orice fel de declaraţie. De asemenea, a fost începută urmărirea penală împotriva lui Aurel Mătiuţ, şeful Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, acesta fiind acuzat de favorizarea infractorului. PRESSALERT.ro a anunţat în exclusivitate faptul că Mătiuţ a trimis  DIICOT un răspuns halucinant în care susţinea că nu poate stabili valoarea prejudiciului adus statului român de contrabandişti pe motiv că-i lipsesc normativele. Anchetatorii au considerat că prin această adresă s-a creat un dubiu care le-a creat suspecţilor posibilitatea de a scăpa de răspunderea penală. Întâmplător sau nu, după începerea urmăririi penale împotriva lui Mătiuş, Vama a trimis o nouă adresă cu prejudiciul, motivându-se că între timp au venit lămuririle de la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.