Justiţie românească: traficant de cannabis- 3,6 ani cu executare, traficant de ecstasy-...

Justiţie românească: traficant de cannabis- 3,6 ani cu executare, traficant de ecstasy- 3 ani cu suspendare

4
DISTRIBUIȚI

Judecătorii timişeni au ajuns să răstoarne, practic, prin sentinţele pe care le dau gravitatea infracţiunilor aşa cum sunt prevăzute de blind_justicelegile penale.  Două sentinţe ale Tribunalului Timiş, pronunţate în ultima perioadă, dovedesc acest lucru. În ambele cazuri este vorba de trafic de droguri. Ciudat este că în cazul celor acuzaţi de trafic de droguri de risc, instanţa a decis să aplice o pedeapsă cu executare în timp ce pentru un traficant de droguri de mare risc a dat o pedeapsă cu suspendare. Instanţele reuşesc prin îngăduinţa de care dau dovadă să-i încuranjeze pe traficanţii de droguri şi să transforme munca poliţiştilor şi procurorilor DIICOT în „cooperativa munca în zadar”.

Tunisianul Skander Turki a fost prins de poliţiştii de la antidrog în urma unui flagrant organizat în locuinţa sa, unde au fost descoperite nu mai puţin de 181 de pastile de Ecstasy şi câteva grame de marijuana, dar şi 550 de euro marcaţi proveniţi dintr-o tranzacţie.


Reţinerea traficantului s-a făcut după ce acesta a vândut de mai multe ori droguri agenţilor sub acoperire. Pentru trafic de droguri de mare risc pedeapsa prevăzută este  de la 10 la 20 de ani de închisoare. În cazul tunisianului, judecătorul a dat dovadă de o îngăduinţă extremă, contând mai mult circumstanţele atenuate(nu a comis infracţiuni înainte, este student) decât gravitatea faptelor. A coborât pedeapsa la doar 3 ani de închisoare, doar în acest caz fiind posibilă suspendarea executării pedepsei. Asta în condiţiile în care tunisianul nu a colaborat cu anchetatorii pentru a beneficia de reducerea pedepsei. Instanţa a decis suspendarea, considerând că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea efectivă a pedepsei. Tunisianul a primit un termen de încercare de cinci ani, perioadă în care trebuie să se prezinte la Serviciul de probaţiune.

Aceeaşi instanţă, Tribunalul Timiş, a decis să condamne  la 3 ani şi şase luni, dar cu executare, trei lugojeni, acuzaţi de trafic de droguri de risc. Unc Florin, Bocancea Valetin şi Ioan Moroşan au fost prinşi după ce au vândut 500 de grame de cannabis. De asemenea, în locuinţa lui Unc anchetatorii au descoperit mai multe plante de cannabis şi marfă pregătită pentru livrare, stabilindu-se că au alimentat cu droguri şi mai mulţi  adolescenţi.  În cazul traficului de droguri de risc, pedeapsa prevăzută este de la 3 la 15 ani. Instanţa a hotărât ca toţi trei să fie trimişi după gratii. În ambele cazuri, s-a făcut apel împotriva acestor sentinţe, care urmează să fie judecate de Curtea de Apel Timişoara.

4 COMENTARII

  1. De ce nu dai numele judecatrilor in cauza, Dragos?! Sa stie oamenii dinainte la ce sa se astepte cand ii intalnesc pe acesti reprezentanti ai Justitiei (romane, desigur)!

  2. Si intr’un caz si in celalalt pedeapsa este mica. Pentru trafi de droguri pedepsele efective ar trebui sa fie mult mai mari. As’ vrea sa’l vad pe un judecator ce face dupa ce va constata ca odrasla lui ia droguri. Oricine are un copil poate sa aiba de suferit de pe urma unor asemenea traficanti. Nu poti sa’ti supraveghezi in permanenta copilul si in momentul in carea luat’o pe panta asta este foarte greu de oprit.
    Am cunoscut un tanar adolescent, provenit dintr’o familie buna, care devenind dependent a inceput sa fure bunuri din casa pe care le vindea mult sub pret iar banii se duceau pe droguri. Am mai cunoscut un adolescent caruia parintii i’au lasat mostenire vreo 10 hectare la marginea Timisoarii si doua case (una in Mehala) in doi ani a tocat toti banii pe droguri si sunt convins ca si altii stiu asemenea povesti.
    Iar procurorii Ariel si judecatorii Vanish dau asemenea sentinte?

  3. Vad ca cunosti tare multe dar un lucru esential nu cunosti: referitor la procurorul Ariel ( eu nu-l cunosc,doar din comentariul facut de tine), nu stii ca nu el (procurorul) este cel care da sentinte ci judecatorul.Asta pentru corecta ta informare si nu mai exagera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.