Investiţii 2011 la CJT – elicopter, instalaţii de transmisiuni live pe internet,...

Investiţii 2011 la CJT – elicopter, instalaţii de transmisiuni live pe internet, acordeon şi taragot

0
DISTRIBUIȚI

Bugetul Consiliului Judeţean Timiş a fost aprobat, astăzi, în unanimitate, după negocieri dure pentru împărţirea banilor pentru plen cjt 1 plocalităţi pe criterii politice. După ce primăriile PD-L au primit suplimentări sănătoase la sfârşitul anului din fondurile de rezervă ale Guvernului, consilierii PSD, PNL şi PNŢCD au tras partea leului către comunele lor. Aşa că şi lista de investiţii ale instituţiilor subordonate au fost votate fără prea mari discuţii. Singurul care a ieşit din linie a fost pesedistul Adrian Negoiţă care i-a transmis preşedintelui CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc  „vă reamintesc de o promisiune pe care aţi făcut-o.


Văd că în buget avem alocaţi 1,6 milioane lei pentru un elicopter. Poate măcar la rectificare găsim bani şi pentru acele microbuze şcolare pe care aţi promis că le vom lua în leasing ca să nu se mai înghesuie 50 de copii într-un microbuz de opt locuri plus şofer”. Roşu la faţă, Ostaficiuc i-a replicat că „v-aş dori să nu circulaţi cu acest elicopter. Este pentru situaţii de urgenţă. Împreună cu copiii dumneavoastră să vă plimbaţi cu microbuzele atunci când le vom achiziţiona, cu bani de la bugetul CJT sau al unui finanţator, cum ar fi guvernul”.

Pe lângă elicopter, în bugetul pe acest an consiliului judeţean se vor mai cumpăra sisteme de transmisii live oe internet de la manifestările culturale tradiţionale din judeţ, în valoare de 98.000 lei, un taragot şi un acordeon cu 50.000 lei sau cofinanţare la un proiect de sistem management gunoi de grajd la nivelul comunei Peciu Nou cu 126.000 lei. Investiţiile în obiective culturale au o pondere importantă în buget. Dacă pentru consolidarea sediului Muzeului Banatului sunt alocate 260.000 lei pentru punctul muzeal Traian Vuia se dau 800.000 lei, la această sumă adaugându-se încă încă 129.000 lei pentru mobilier şi 86.000 pentru machete aeroplan, elicopter Vuia 3 şi generator abur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.