Poliţiştii de frontieră complici ai grupării Halăs, ridicaţi de DIICOT UPDATE 2...

Poliţiştii de frontieră complici ai grupării Halăs, ridicaţi de DIICOT UPDATE 2 Cine-s reţinuţii

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de la „Crimă Organizată” au descins în această dimineaţă la mai multe adrese din Oraviţa . Ancheta îi vizează pe cei care au vamesi arestati02sprijinit  activitatea grupării de contrabandişti condusă de Florian Halăs. Membrii grupului au fost arestaţi în septembrie anul trecut. Contrabandiştii aveau rute speciale de a introduce ţigărilepeste fâşia verde, marfa fiind transportată cu tractoarele sau  ATV-urile. Rutele erau schimbate de fiecare dată, contrabandiştii folosindu-se de fiecare “breşă” pe care o găseau. De asemenea, din interceptările telefonice a reieşit că o parte dintre ţigările  de contrabandă erau aduse în România direct prin vama Naidăş. Deşi trimis în judecată pentru complicitate la contrabandă în cazul Omer Radovancovici, Gheorghe Milutin a fost „uns” şeful vămii Naidăş, cu susţinerea PD-L.


Când au fost arestaţi membrii grupării Halăs, Milutin a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu cunosc să fi trecut cineva prin Naidăş cu ţigări de contrabandă. Nu s-a comunicat nimic. Din auzite îl ştiu pe Halăs”.

Din primele informaţii, anchetatorii au reţinut până acum şase agenţi de la Poliţia de Frontieră Caraş Severin care i-au ajutat pe contrabandişti să introducă ţigările ilegal în ţară şi alţi trei membrii ai grupării Halăs. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate detaliile.

UPDATE 1 Dintre cei şase poliţişti de frontieră, cinci sunt agenţi – unul de la sectorul Naidăş şi unul de la sectorul Oraviţa, lucrând la Grădinari. De asemenea, a fost reţinut şi şeful sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, inspectorul Marcel Tiucă. Aceştia sunt acuzaţi de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

UPDATE 2. Ancheta continuă până la această oră, fiind reţinuţi inspectorul Marcel Tiucă, agenţii Brebu Sorin, Munteanu Alin şi Ciocănel Graţian şi un contrabandist – Radovan Constantin. Poliţiştii de frontieră asigurau protecţia transporturilor de ţigări de contrabandă peste fâşia verde primind, în funcţie de mărimea transportului, între 500 şi 800 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.