EXCLUSIV Vameşul şpăgar Gubic se lăuda cu protecţia unui important şef din...

EXCLUSIV Vameşul şpăgar Gubic se lăuda cu protecţia unui important şef din IGPF. Află cine era

2
DISTRIBUIȚI

Vameşul Milan Gubic, cel care-şi făcea planuri înainte de a fugi de procurorii DNA să-şi ia elicopeter ca să vină la serviciu în Moraviţa, nu pierdea nici o ocazie pentru a-şi impune autoritatea în faţa celorlalţi şpăgari.  El şi Mihnea Feneşan au fost cei doi vameşi care au avut informaţii că urmează arestări la Moraviţa şi au dispărut cu o zi înainte de descinderi. Gubic s-a predat după două săptămâni.

În noaptea de 4 noiembrie 2010, Gubic a fost de serviciu şi, conform înregistrării ambientale realizate de investigatorul sub acoperire  Cristian Vodă, nu a ratat ocazia să se laude cu faptele sale „de arme”.


Veteran al sistemului de şpagă din vamă, Gubic a povestit cum s-a războit la televizor cu liderul de sindicat Vasile Marica. „M-a atacat pe mine, pe Relu (Aurel Mătiuţ, şeful de atunci al Direcţiei Regioanale Vamale Timişora), şi pe Călin Vesa de la Oradea. Mă sună Relu, zice vezi că ăsta vorbeşte de noi. Dă-mi mie numărul..pac! Şi i-am sunat în direct, am intrat pe Realitatea în direct cu ei. Ştii cum le-am redus ciocu? Halo, zici că n-ai strâns bani pentru..Păi ăştia ce era..PSD. Zic nu e asta..pentru tine i-am strâns. Vreţi să-ţi mai spun vreo câteva? Imediat a închis”, a povestit plin de sine vameşul.

Gubic nu a ezitat în faţa poliţiştilor să se laude că atunci când lucra la Nădlac beneficia de protecţia şefului de atunci al Direcţiei de Control din IGPF – Ioan Văleanu. „Eu la şeful lor cotizam şi-mi arăta care are…Mare om e ăsta, mare 0m (Văleanu, n.a).”, îşi amintea vameşul. Gubic a susţinut că în schimbul acestora acoperea traficul cu cafea a unui fin al omului său din IGPF. Informaţiile primite le folosea împotriva poliţiştilor de frontieră care încasau şpăgi de la cei care se întorceau din Vestul Europei după ce au depăşit perioada maximă de şase luni şi refuzau să împărtă cu el. Problema cea mai mare a vameşului cu cei de la Poliţia de Frontieră, atât la Nădlac, cât şi la Moraviţa, era că riscurile erau mai multe în partea sa. „Voi veniţi numai la împărţeală, dar la voi nu e nici un risc…care e riscul vostru? Că de marfă răspundem noi, iar de paşaport voi. Dacă prindeţi pe vreunul cu paşaport fals şi îi daţi drumul , mie-mi dai ceva?P…a. (…) am dat drumul cu marfă, pe mine mă ia. (..)tot pe noi ne f…e, de câştigăm 5 şi dăm 15 să scăpăm”, le reproşa Gubic celor de la Poliţia de Frontieră.

2 COMENTARII

  1. vALEANU A FOST FACUT GENERAL IAR ACUM E BINE MERSI LA PENSIE. MARICA CONDUCE IN CONTINUARE SINDICATUL SMENARILOR DIN FINANTE SI VAMI. BUDA DUPA CE SI-A LUAT DOCTORATUL IN SPAGA LA BORS A DEVENIT CHESTOR LA BUCURESTI. IGAS DUPA PRACTICA DE BISNITAR VAMAL IN NADLAC A DEVENIT MINISTRU. GUBIC DUPA O VIATA INTREAGA INCHINATA SPAGII SI CORUPTIEI VA PRIMI PROBABIL PENSIE DE LA STAT PENTRU HOTIILE PE CARE LE-A FACUT TIMP DE 40 DE ANI IN VAMILE PRIN CARE A GREBLAT. TURDA PORNIT DE LA NIVELUL IERBII USCATE IN POLITIE A AJUNS OFITER PENTRU SINGURUL MERIT DE A AVEA UN UNCHI GREIER GENERAL PRIN MAI. IN CONTINUARE M.A.I DE LA VENIREA COMUNISTILOR LA PUTERE PANA ASTAZI ISI RECRUTEAZA SEFII DE INSTITUTII IN MOD EXCLUSIV DIN RANDUL CELOR SUBMEDIOCRII, OBEDIENTI, PARSIVI, FARA NICI UN FEL DE MORALA, CARACTER, ANAGRAMATI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.