EXCLUSIV Ministrul Igaş a avertizat, în noiembrie 2010, că vor fi descinderi...

EXCLUSIV Ministrul Igaş a avertizat, în noiembrie 2010, că vor fi descinderi în vama Naidăş

14
DISTRIBUIȚI

Protecţia şpăgarilor din vămile de la graniţa cu Serbia era asigurată de la Bucureşti, din structura de conducere a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră sau chiar de la Ministerul de Interne , reiese din înregistrările ambientale realizate de investigatorul sub acoperire al DGA infiltrat în vama Naidăş  şi din interceptările telefonice. Conform acestora, reiese că ministrul de Interne, Traian Igaş, a transmis un semnal încă din noiembrie 2010, în plină investigaţie a DNA,  că urmează acţiuni în vama Naidăş.

Unul dintre personajele cele mai influente din acest punct de trecere a frontierei era agentul principal Pantea Sorin Marin, din Arad, care s-a lăudat, printre altele, agentului sub acoperire Iovu Marian Daniel, că este protejat de ” ofiţerul de poliţie Haralambie, şeful STCF din IGPF. În baza acestor relaţii pe care le are în vârful IGPF, Pantea Sorin Marin este anunţat de fiecare dată când trebuie să vină controlul, iar el îşi ia liber în acele zile pentru a evita să fie surprins că ia mită de la traficanţii de ţigări”. În ziua în care investigatorul trebuia să dea testul de admitere ca lucrător în punctul Naidăş, Pantea i-a dat răspunsurile înainte „motivând că i le-a solicitat unui prieten de la IGPF, căruia de-a lungul timpului i-a oferit parfumuri, bani. Acesta din urmă i-a trimis  răspunsurile pe e-mail”.

Agentul Pantea, care se pregătea să-şi organizeze o tură cu oameni fideli cu care să poată „lucra” fără  griji, a intrat în alertă, în 29 noiembrie 2010, când a aflat că s-a decis mutarea acestora pe alte ture. Acesta nu a ezitat să apeleze la toţi susţinătorii  – naşul său care ar avea legături cu ministrul de Interne, Traian Igaş şi un important om de afaceri botezat „Moşu”. După o scurtă discuţie cu comisarul Cezar Bertea, şeful de atunci al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, Pantea a luat unul dintre telefoanele investigatorului sub acoperire şi a sunat să intervină, după care au comentat situaţia.

Pantea Sorin Marin: Asta îi. O să coste ceva, dar p..a mea. Asta zicea – că o să zică, o să ceară ceva. Normal. Îi facem un cadou de sărbători.

Iovu Marian Daniel: Cui?

PSM: Lui Igaş. Îi ducem ceva de sărbători. El acuma a zis: bă, eu acum vorbesc. O să vă lase, dar sunt convins că o să ceară câte ceva. Asta îi. Ne strângem, dăm o dată (neinteligibil). N-avem ce face.


Vă pun iar pe voi doi pe intrare şi mergem. Îi dăm.

IMD: Dar ştii p..a mea. E Igaş, cine-i?

PSM: Da, mă. Ce p..a mea, te uiţi aşa? Mă tu eşti nebun – ăla de când era, nu era nimic, naşul meu..de când era nimic l-a ajutat şi cu echipa… Îţi arăt poze de acasă de la mine să vezi când a fost cu noi la chefuri…O cântat la chefuri.. E aşa cu el, mă..nu ştiu ce senator a zis: bă, e extraordinar, un băiat extraordinar. Zice: bă, uite o sunat şi a zis..îţi dau cuvântul meu de onoare că el n-a făcut bănuţii ăştia. Dar, ce să-i facă? Ştii? Să rămână acolo, să facă şi el ceva. Băi, spune-i că-i super OK să facă şi când îi, îi. Să nu vină.. nu, nu-i taxă lunar. E super ok , ăştia numai pentru tine, o zis. Nu-i problemă. Şi era şeful senatorilor. N-o trecut 2 săptămâni sau 3 săptămâni şi..direct ministru. Şi el o zis, bă, eu nu uit atunci, i-a zis lui naşu-meu. Nu uit că ai fost bun. Nu uit. Înţelegi? Deci nu se pune problema. Îţi spun eu cum se pune problema. Dar mă, îi facem un cadou şi gata. Şi asta pentru ce? Că o mâncat c…t prefectul. Şi careva a mâncat c..t pentru el.

După aproximativ  jumătate de ora, Pantea a intrat extrem de agitat în biroul unde era investigatorul sub acoperire.

PSM: Te rog frumos. Aruncă cartela şi dă tel..aruncă telefonul

IMD: Închide, mă, uşa. Ce?

PSM: Tre să mă duc eu la el şi să-i spun să aibă..să..să mă asculte şi să nu se atingă de noi, Io trebuie să mă duc să-i spun. Io mai multe nu pot să spun. Dacă vrea s-asculte bine. Dacă nu să ne mute, Cum crede ele că e mai bine. Dar eu ăi spun să nu ne mute pentru că va fi beleaua cât uşa. Pentru că ăla-i foc şi pară. Îi foc şi pară acuma.

IMD: Cine?

PSM: Igaş. O zis că-i foc şi pară. Atâta a putut să-mi spună. O zis că-i foc şi pară. Cu ăsta nu mai stă la discuţii. O să se întâmple mari lucruri aicea. O să vezi. 

IMD: Păi, zii mă. Stai în p…a mea.

PSM: E terminat. El a zis că…a zis bă, zice, mi-e jenă, mi-e jenă.

IMD: Adică e pe noi?

PSM: Nu, nu, nu. Pe el. Pe Cezar şi pe prefect. O zis că nu se poate. I-a închis telefonul.  O zis ştie despre ce e vorba. O zis ştiu…nu ştie amănunţit, dar nu-i bai, nu numai pentru mine o să sune…dar lasă-i în pace. Nu te mai du pe acolo. Spune-i, numai să-i spună să-i lase-n pace.

Ulterior, într-o declaraţie a investigatorului sub acoperire, acesta a relatat procurorilor DNA că într-o discuţie cu Pantea, acesta a „afirmat că Igaş este supărat pe Bertea Cezar, iar în luna decembrie va fi iureş la Naidăş. La ora 16, 32., Pantea Sorin Marin mi-a comunicat că naşul său i-a transmis faptul că Igaş nu-l poate proteja în cazul în care se dovedea împlicarea sa în săvârşirea de infracţiuni”.  

 

 

14 COMENTARII

 1. Da disperat mai esti , varanule Felix, de-i pui pe papagalii astia sa arunce minciuni pe piata. Te temi de 28 sept si crezi ca mai poti scapa. Inchisoare scrie si pe tine si pe fiica-ta.

 2. tot in M.A.I. la restructurari cine a „stiut” si si-a luat Concediul Medical in data de 06.07.2011 a scapat de examenele de restructurare si a fost repus in functie in data de 03.08.2011 fara nici un examen iar cei care au dat examen pleaca acasa

 3. Ce va mai mirati? In Timis Igas a pus doi de la Arad, ca parca In Timis nu existau! A trebuit sa-l aduca pe Popara si pe Handra? Cu Bertea ce dracu aq facut? Nu i-a dat nicio sanctiune si la pus sef la Timis la Cercetari Penale, drept „pedeapsa”. Stai sa vezi ca intr-o luna il pune sef de sector pe undeva, ca doar e „bun”. La Moravita la frontiera au pus tot pe unul plin de dosare pe la DNA, DGA, etc!!!! Milea, care apare in toate rechizitoriile! Si el mai are tupeu sa apare pe acolo! Nu are demnitatea sa stea macar deoparte, vrea la cascaval.Saptebani, sot si sotie, tot asa, infractori, contrabandisti,i-a pus sefi pe el la Caras, pe ea era sa o puna la Naidas sau Moravita dar iar au dat-o astia in vileag. La Moravita la sector se pregateste Igas iar sa aduca un aradean, pe unul Axente. Tot din clanul aradean.Bota, noteaza-ti numele sa vezi de acum cine va lua „concursul” care inca nu e anuntat, dar are un castigator deja. Ce mai cauta, Saptebani, Bertea, Milea, Axente, prin vamile astea. Mai au de luat rest? Dar Handra nu stie cu cine lucreaza? Nu intreaba cine sunt astia? Dar Buda asta doarme? Tot cu hotii vrea sa lucreze? Jenant si lipsit de respect, bun simt, credinta si tot ce se poate. Mai are sa-i puna sefi de tura pe Felecan, pe Hasu, pe Chiosa si echipa-i gata. Doar sa se deschida shopurile.

 4. functioneaza bine mafia lui igas este specialist an afaceri bisnitar din arad tatal militean el student la 26 ani,cu diploma de mafiot data de seculici si semnata de falca ,stampilata de basescu familia de mafiotii uniti la toate

 5. Magna cum laudae, domnule Igash! In scurt timp veti avansa la functia de Comisar sef intergalactic! Mai tare ca Jean Luc Picard! The future’s bright, the future’s orange!…

 6. Pantea, s-a laudat si la mine ca are pile la Bucuresti si nu se poate atinge nimeni de el. d-nul Pocol( seful de sector de la Naidas,pe atunci) il muta de pe o tura pe alta ,iar el tot comenta la sefi. pana a dat niste telefoane si a ramas pe o tura stabila, iar seful de sector a fost mutat in cadrul IJPF CS. Toti au stiut ca are pile, dar nimeni nu s-a gandit chiar la Igas.

 7. mare interpret ziaristu asta. daca te gandeai putin observai ca nu avea cu sa afle Pantea despre descinderi deoarece, desteptule a fost si el arestat si a iesit chiar printre ultimii. deci daca stia, isi lua concediu, isi dadea demisia, concediu medical, orice numai sa nu mearga in gura lupului. mai folositi-va putin creierul, domnule jurnalist. nu ii iau apararea lui Pantea, dar hai sa mai si gandim putin!!!!

 8. IGAS SE SCUZA CA TOATE ACUZATIILE CE I SE ADUC SUNT DIN CAUZA PROCESULUI DE RESTRUCTURARE PE CARE LA INCEPUT ,DAR SA VA SPUN CA TOT ASA A FACUT SI RESTRUCTURAREA,IN PRIMUL RAND NU A DAT PE NIMENI AFARA DE LA BIROURI BINEINTELES CA ACESTIA AU FOST PUSI ACOLO TOT CA AU FOST NEPOTI.SI A DAT AFARA NUMAI DE LA OPERATIV DIN OAMENI CARE STAU IN STRADA ,IAR PILOSI AU FOST NUMITI IN FUNCTIILE VACANTE PE CAND CEI DE LA OPERATIV CARE NU AU AVUT PILE AU DAT CONCURS SI CINE A AVUT PILE AU LUAT SI CINE NU PLEACA ACASA

 9. nu mai este un secret pt nimeni,coruptia la nivel ridicat este chiar in ministerul de interene,apropiatii ministrului igas si poate chiar el insusi.
  evident,serv.secrete au inregistari ,dovezi irefutabile,dar sunt toate sub comanda colegului lor,fost agent in anver.actualmente presedinte al unor romani saraci si blestemati de soarta!
  aparatul de represalii basescian functioneaza extraordinar,frica si teama a reaparut ,mentalul colectiv constientizeaza acest lucru,in mod implicit apare si starea de apatie ,generata de convingerea ca nu se intampla nimic cu acolitii basescieni.
  igas a fost pus la comanda ministerului sa „rezolve”problematicile,iata,pdl se pregateste de campania parlamentara din anul viitor,preocuparea lor este preponderenta in acest sens,actul guvernarii este tratat supeficial.
  presa face ce poate,iar opozitia la fel,electoratul in intregimea lui a ramas cea fost,o masa mare de manevra.
  comunistoidul & company stie acest lucru,experienta-i in domeniu este remarcabila,iar ca OM,inca spera ,este dreptul lui,la pastrarea puterii si la controlul banului public.
  asa electorat,asa conducatori,sefi ai celor care prejudiciaza bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.