SCANDALOS După ce şi-a făcut cumpărături cu banii din şpăgi, comisarul şef...

SCANDALOS După ce şi-a făcut cumpărături cu banii din şpăgi, comisarul şef Bertea pus şef la combaterea contrabandei

25
DISTRIBUIȚI

Poliţia de Frontieră continuă să facă numiri scandaloase în funcţiile cheie de la graniţa cu Serbia. Ultima mişcare a fost făcută la biroul de combatere a infracţiunilor transfrontaliere de la Poliţia de Frontieră Timiş, unde subcomisarul Iosif Nicoară, care comanda parfumuri şi sticle de whisky de la subordonaţii din vamă, a fost „mazilit” după ce a pierdut recursul făcut împotriva deciziei de a fi schimbat din funcţie pentru  „neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege”.  În locul lui Nicoară a fost numit nimeni altul decât comisarul şef Cezar Bertea, fostul şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, care după tsunami-ul antişpagă şi-a dat demisia din funcţie şi pentru a i se pierde urma s-a mutat la Timiş. Numele lui Cezar Bertea apare atât în dosarul şpăgilor de la Moraviţa, cât şi în cel de la Naidăş.

Într-unul din rapoartele unuia dintre investigatorii de la Moraviţa acesta a notat că în luna decembrie a anului trecut, comisarul şef Bertea a venit cu maşina de serviciu împreună cu un ofiţer de la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră într-o vizită fulger în vama Moraviţa. S-a dus glonţ la duty-free-urile care mai funcţionau, însoţit fiind de şeful de tură Tănase Cătălin, arestat ulterior  în dosarul şpăgii instrumentat de DNA.


 Şeful Poliţiei de Frontieră Caraş Severin a umplut mai mult mai multe plase cu sticle de băutură, parfumuri şi câteva cartuşe de ţigări. Valoarea cumpărăturilor era de peste o mie de euro. Bertea a plecat fără a da vreun ban, rămânând în sarcina celor de la Stamora Moraviţa să “stingă” datoria din cotizaţiile strânse de la contrabandişti. Bertea a refuzat să comenteze atunci când PRESSALERT.ro a dezvăluit acest caz.

De asemenea, numele comisarului şef Bertea apare în repetate rânduri în dosarul vămii Naidăş. Din rapoartele investigatorului sub acoperire al DGA a reieşit că agentul principal Pantea Sorin Marin, din Arad, unul dintre cei mai influenţi lucrători de acolo şi care, conform înregistrărilor ambientale, avea conexiuni până la ministrul de Interne, Traian Igaş, avea legături apropiate cu inspectorul şef de atunci, comisarul şef Cezar Bertea. După ce Pantea a vrut să-şi creeze propria echipă de colectat şpaga, investigatorul a notat într-un raport din 18 octombrie 2010 că „am aflat de la Pantea Sorin Marin că a primit confirmarea de la Bertea Cezar, şeful IJPF Caraş Severin, în sensul că obţinuse aprobarea pentru înfiinţarea unei ture având componenţa dorită”. De altfel, Pantea l-a asigurat pe investigator în alt caz că oricând poate să-i asigure intrarea la Bertea pentru a-şi rezolva o poziţie bună-n vama Naidăş. Într-o discuţie ambientală, Victor Chiriţoiu i-a explicat agentului DGA „să mă duc cu ce? Cu o sută de mii. Că dacă e să-i faci dă-i şi lui Pocol, dă-i şi lui John. Ce pică? 30o de mii. Te faci de ruşine. (..) Dar vezi cum e.. trebuie să duci şi pe la inspectorat, Trebuie. Păi ce? La inspectorat nu e.. la asta nu e să zici că se rupe. Tot din când în când  trebuie comandat o sticlă de whiskey lui Cezar (n.n. este vorba despre ofiţerul de poliţie Bertea Cezar) un cartuş de ţigări să-i duci. Mi-a zis şi el şi nevasta sa”.

25 COMENTARII

  1. Paguba de nevasta-sa,JELCA, care de fapt ea si Lenuta Stangu au condus IJPF CS, unde va fi numita? Sefa la control? Halal MAI!! Bravo Buda, Brava Igas! Sunteti cei mai corupti oameni?
    D-l Prefect Tunea, nu te mai duci cu el la sarbi si cu Lenua sa va imbatati ca porcii dupa care sa faceti planuri de schimbari pe la institutiile statului?
    VAI DE CAPUL VOSTRU!!!!
    VA CREDETI INVINCIBILI?
    2012 VA FI SCADENTA!!!!

  2. cadourile erau pentru cei de la bucuresti iar cel care le-a platit a fost pocol fostul sef de sector de la naidas, cu el a fost la shop nu cu cineva de la buc.

  3. D-le Bota, ar trebui sa faci o ancheta jurnalistica sa afli cum Jelca si Lenuta, tineau evidenta tigarilor vandute prin ETI( duty-free)si transmiteau sefilor de grupa nemultumirile lui Cezar B, vis a vis de numerarul incasat la intrarea in Romania. Raspunzand promt la criticile d-lui Inspector sef, unsii PTF-ului faceau o donatie consisitenta celor doua prime-dame ale zonei crepusculare, ar acestea
    dupa ce faceau un dus rece, plecau la MALL TM, unde se desfatau in lucrusoare care mai de care cu pret de cocaina….ca doar mergea moara de vandut tigari in PTF.
    Ce, doar Lenuta Udrea sa-si ia roche de la D@G de 14.ooo de $? Lenuta noastra nu merita o asa hainuta pe care sa o admire d/l PREFECT TUNEA ca o da jos de pe ea cu mare gratie?
    Halal judet, halal Prefectura ,halal Lenuta si Jelca!!!
    Sa va fie rusine, nesimtitilor. Dupa ce ati furat ca in codru, suntei uns sefi la TM. Sa-ti traiasca BUDA ca doar cu el faceai turele ,la Naidas.

  4. Poate ne spune ceva domnul Cezar de apartamentul primit de la Primaria Oravita in orasul Oravita.
    Poate are A.N.I. curiozitatea de a verifica de unde a luat Cezar Bertea banii cu care a mobilat apartamentul. Ca este mobilat si aranjat Nekermann.
    Sau poate va face D.G.A.-ul verificari cu privire la oamenii de la Moldova Noua pe care i-a mutat Cezar Bertea temporar la Naidas. Dupa o luna de spaga la greu cu oamenii de la Moldova Noua in punct la Naidas, a inceput ancheta D.G.A. si Bertea a inceput sa coopereze din plin.
    Oricum, profesional este ZERO.

  5. D-le Bota, ar trebui sa faci o ancheta jurnalistica sa afli cum Jelca si Lenuta, tineau evidenta tigarilor vandute prin ETI( duty-free)si transmiteau sefilor de grupa nemultumirile lui Cezar B, vis a vis de numerarul incasat la intrarea in Romania. Raspunzand promt la criticile d-lui Inspector sef, unsii PTF-ului faceau o donatie consisitenta celor doua prime-dame ale zonei crepusculare, ar acestea
    dupa ce faceau un dus rece, plecau la MALL TM, unde se desfatau in lucrusoare care mai de care cu pret de cocaina….ca doar mergea moara de vandut tigari in PTF.
    Ce, doar Lenuta Udrea sa-si ia roche de la D@G de 14.ooo de $? Lenuta noastra nu merita o asa hainuta pe care sa o admire d/l PREFECT TUNEA ca o da jos de pe ea cu mare gratie?
    Halal judet, halal Prefectura ,halal Lenuta si Jelca!!!
    Sa va fie rusine, nesimtitilor. Dupa ce ati furat ca in codru, suntei uns sefi la TM. Sa-ti traiasca BUDA ca doar cu el faceai turele ,la Naidas.

  6. Mai, Bota! Tu nu vezi ca latri degeaba? Tot o dai cu vamile, cu Saptebani, cu Matiut, cu Igas, etc. si nu te baga nimeni in seama. Latri degeaba. Cainii latra, caravana trece. Esti mic si faci gura mare. Cauta-ti alt job.

  7. Tanase Cacalin ….?un jegos si un oltean cacat,k si ceilalti olteni,Nicoara si slugoii lui,stiu ei care niste imputiti si parveniti … au venit in banat k sa-l umple de kakat…

  8. bey PCTF-ist !
    sa te f* in gura. cea-i mah cu Jelca ?
    tzi cioda ca nu tzo dat …zda ? pai iesti bXXXngiu. daia ! si lu chioamba de nevasta-ta io dedea la m* si paznicu di la parcare. asa sa stii. boule !

  9. bai HOGOFOGO, panarama aia de Jelca, stramba aia, ca in afara de sarbeste nu stia nimic, decat sa se linga cu Lenuta Stangu, sub privirile oribile a unui mort ambulant de Tunea, prefectul tuturor timpurilor…..Bai Cezare, soarta o sa se razbune , si pe tine si pe familia ta, stai linistit ca va veni si vremea sa dai socoteala la ce ai facut TU in PTF. Si tu si nenorocitu de MOCANU, doi sefi de cacat care habar n-aveti de meserie. Dar de fapt si ala care v-a numit, acel Hazna, pardon Buda, e la fel ca si voi. Niste NIMICURI!!!!!

  10. Inca o mostra de cretinsim igasian! Dupa parerea mea ar trebui sa se constituie o comisie morala de avertizare publica asupra ineptiilor, aberatiilor, minciunilor si temebelismelor lui Igas si Buda.
    Chiar nu mai este nimeni in tara asta care sa ia atitudine??? Politia de Frontiera este in mare pericol,cu un chestor pus in capul trebii,care stie foarte bine cati bani numara la sfarsitul turei cand arunca cu marca care microbuz de romi sa treaca si care sa se intoarca. Prin asa zisa reforma a PFR nu vedem decat un schimb de nume, infuzie de gargara si vrajeala, si mai grav, accederea la functii importante a unor dobitoci ( BERTEA si evident MOCANU MADALIN) care nu doresc decat promovarea in continuare a politicii unui chestor care ridica semne de intrebare la cum a parcurs cu asa mare viteza jaloanele gradelor profesionale. Trebuie schimbati acesti netrebnici, in frunte cu un PREFECT semianalfabet ( TUNEA O) , care miroase si acum a zer si lapte acru!
    Asa e in Europa? Asa e in statele cu superdemocratie? Se fabrica dosare? Acolo exista cenzura bunului simt!
    TRAIASCA SEFIi!!!!

  11. Ce face DGA in cazul acestor politisti infractori? Raspunsul? Sunt pe aceiasi mana! Cel putin la Timisoara unde se calca pe picioare…chiar nu ii intreaba nimeni pt ce primesc salariul? De fapt tot Igas i-a pus ca sa ii protejeze pe actualii sefi de la politia de frontiera. Oricum, au obiceiuri ca si ale lor, parfumuri, wiskhi si masinile de serviciu cu care isi duc copii la scoala, nevestele la lucru si amantele la. ….E trist de adevarat:)!

  12. Sunteti prea caustici. Lasati lucrurile sa decurga de la sine. Toti o sa raspunda cata pentru ce au facut. Hotararea instantei Dumnezeiesti nu poate fi atacata cu recurs. Ramanen definitiva si E INVESTITA CU TITLU EXECUTORIU.
    Sa le dea Dzeu dupa inima si gand!!

  13. Ceea ce esti ma impiedica sa aud ceea ce spui, d-le mare pctf-ist. Tocmai pe tine, exemplu de integritate morala si corectitudine, sa te filmeze cand faceai sex in birou cu „gainile” de la o.s. sau cereai bani si tigari la agenti? Ce debiteaza singurul tau neuron este relativ,produs al imaginatiei tale bolnave, (ti se pare normal ca ceea ce faci tu sa faca toti pe unde si cu cine apuca) pe cand faptele tale sunt o certitudine. Poate te reprofilezi acum ca tot ai ramsa fara functia de care tineai cu dintii. Nu credeam ca exista intr-un om atata frustrare. Intr-o buna zi te vei ineca in propriul venin pentru ca toate gandurile negative asupra ta se rasfrang, ce doresti tu altuia iti va da Dumnezeu tie si stii si de ce-efectul de bumerang- te chinui cu orice pret sa discreditezi niste oameni in fata carora ai fost intotdeauna un zero si vad ca asta inca te doare.

  14. HAHAHA…….!!!!! ASTA DA BOMBA CEL MAI MARE GUNOI A AJUNS LA CONDUCERE BA CEZARE VEZI SA ITZI IEI SI LOCOTENENTZI DUPA TINE PE TZIGANUL ALA DI FERENTARI MOCANU MADALIN ,PE LENUTZA STINGU SI NU IN ULTIMU RAND PE JAVRA DE NEVASTATA JELCA …..SI BA INPUTZITULE SA STI CA TOATE SE VOR PLATI IN VITZA ACUM CSAU MAI TARZIU ………

  15. Ai grija ca plagiezi. Nu ai atata cultura si materie cenusie sa realizezi un asemenea text. Dar, de fapt sa transformi un politist din invatator e foarte simplu ( to give the ass), numai ca e foarte greu de lucrat… profesional vorbesc, cretin mic ce esti…. Sa-ti traiasca familia…care nu o ai.
    Ne vedem la Curtea de Apel TM….esti bun de martor, sau poate si alta calitate procesuala capeti, nu se stie!!!!

  16. Ai ajuns in situatia de fata datorita faptelor si inteligentei tale si cu asta am spus totul, asa ca nu mai cauta tapi ispasitori. Incerci sa te agati ca inecatul de orice pai si speri din tot sufletul sa moara si capra vecinului, nu ca te-ar ajuta cu ceva dar asa e la olteni. Adevarul doare din pacate si probabil acesta este si motivul pentru care te complaci in penibilitate pe acest blog. Sincer, mi-e mila de tine. O sa ne vedem daca vrei neaparat, nici nu-ti imaginezi tu unde!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.