Câţi bani publici se dau pentru promovarea Bucovinei la Timişoara fix în...

Câţi bani publici se dau pentru promovarea Bucovinei la Timişoara fix în ziua când vine toată şefimea din PD-L

0
DISTRIBUIȚI

Chiar în ziua în care toate conducerea Partidului Democrat Liberal va veni la Timişoara pentru a participa la Biroul Permanent Naţional este pregătit şi un eveniment de promovare a Bucovinei în care, întâmplător, s-a pompat o sumă importantă din  bani publici la solicitarea unui important lider portocaliu. Totul s-a petrecut chiar săptămâna trecută, când întâlnirea democrat-liberalilor din oraşul de pe malurile Begăi a fost sigură. În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava, preşedintele Gheorghe Flutur, care este şi prim-vicepreşedinte al PD-L şi lider al democrat liberalilor din judeţ, a propus şi  s-a aprobat alocarea de la bugetul instituţiei  a aproape 60.000 lei  pentru sprijinirea organizării la Timişoara a Târgului de toamnă „Produs în Bucovina”, care va începe chiar în 7 octombrie. Târgul este organizat de asociaţia „Produs înBucovina” care reuneşte oameni de afaceri privaţi din Suceava care-şi vând produsele ecologice sau obiecte populare specifice Bucovinei.


Conform motivării prezentate consilierilor judeţeni, banii s-au dat având în „vedere importanţa pentru judeţul Suceava a acţiunilor de promovare a produselor naturale dinBucovina”. Numai că din anexa unde sunt detaliate costurile reiese că peste 20.000 lei sunt pentru cei zece angajaţi ai consiliului judeţean care vin la Timişoara şi pentru pliante şi mash-uri, restul fiind cheltuielile de deplasare a ansamblului „Ciprian Porumbescu” şi a meşterilor populari. Interesant este că pentru organizarea târgurilor înIaşi, Bucureşti, Suceava,Timişoaraşi Cluj Napoca au mai fost alocaţi alţi 140.000 lei.

Gheorghe Flutur a declarat, pentru PRESSALERT.ro, că între acţiunea PD-L şi acţiunea de promovare a Bucovinei cofinanţată de consiliul judeţean pe care-l conduce este pur întâmplătoare. „N-are nici o treabă una cu alta. Consiliul Judeţean Suceava este partener cu această asociaţie ca să promăvăm cele 110 produse tradiţionale dinBucovina. Doamne fereşte. Nu dau bani unor firme private, ci pentru promovarea zonei Bucovinei. Şi alte judeţene ar trebui să-şi promoveze produsele. La Bucureşti a avut un succes extraordinar acest târg. O să înceapă în 7 octombrie şi ţine până duminică la mall. După se vor deschide şi magazine cu produse tradiţionale. Nu este nici o legătură între acţiuni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.