EXCLUSIV Cum a transformat ministrul Igaş DGIPI în colonie arădeană. Vezi salturi...

EXCLUSIV Cum a transformat ministrul Igaş DGIPI în colonie arădeană. Vezi salturi nemaivăzute pe funcţii

5
DISTRIBUIȚI

Serviciul secret al Administraţiei şi Internelor, Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, a fost transformat, după numirea lui Traian Igaş în funcţia de ministru, într-o colonie arădeană. Primul adus într-o funcţie cheie a fost directorul general adjunct al DGIPI, comisarul şef Adrian Jurcă, acesta lucrând până la momentul numirii la serviciul Arad al structurii de informaţii. Conform celor afirmate pe site-ul oficial al instituţiei,  primul dintre obiectivele strategice ale fostului Doi ş-un sfert este „optimizarea şi modernizarea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, prin configurarea elementelor de dezvoltare şi consolidare instituţională, în contextul modificărilor structural-organizatorice”.


În ciuda acestor afirmaţii, funcţii cheie din DGIPI au fost ocupate de poliţişti care până acum nu au avut în nici un fel de a face cu serviciul de informaţii, dar care sunt din acelaşi judeţ cu ministrul Traian Igaş. Fostul şef al Serviciului Criminalistic al Poliţei Arad, comisarul şef Ştefan Moldovan, a fost avansat ca şef al serviciului tehnic din DGIPI, serviciu în responsabilitatea căruia intră, printre altele, şi interceptările telefonice. Un alt arădean, comisarul şef Pavel Hălmăgean, fostul şef al secţiei 2 Poliţie Micalaca, a ajuns să conducă structura centrală a serviciului de informaţii care se ocupă de filaj. Am solicitat DGIPI să ne comunice oficial de când cei doi au fost numiţi în funcţii, dar până acum nu am primit un răspuns. În momentul în care îl vom primi, îl vom publica.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Marius Militaru, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „există nişte proceduri pe linie de resurse umane. Nu ministrul numeşte, se organizează un concurs la care pot participa toţi cei care îndeplinesc condiţiile. Ministrul nu poate numi discreţionar, ci este nevoie de o procedură de concurs care trebuie respectată pentru a se accede într-o funcţie de conducere”.

5 COMENTARII

  1. ba,voi ne credeti timpiti ,stiu si copii de gradinita cum se organizeaza concursuri in romania,nu mai faceti parada de concursuri si examene in romania,pt aste le ia numai cine ” trebuie”,inclusiv conditiile le faceti sa fie indeplinite numai de anumite persoane care au „PEDIGREE”

  2. Domnule radu, poate ar fi bine sa lasam pe altii sa faca aprecieri, nu de alta dar sunt sigur ca habar nu aveti cine sunt persoanele la care faceti referire si v-ati trezit doar asa sa dati din gura

  3. Pai normal, ca anul trecut au facut „curatenie” si au ramas cei mai „incoruptibili” in acest serviciu secret.
    Prostia si incopetenta sunt la niveluri cosmice in acest serviciu de sifonare a banilor publici.
    PRIETENII STIU DE CE 🙂

  4. BAI GURI SPARTE . SA VA FXXX IN IELE.
    NOI ARADENII SUNTEM MODESTI MUNCITORI SI CINSTITI.
    LA NOI LA SIPI (FOST 2 SI 15) N-AU EXISTAT FIGURILE TRISTE SI HRAPARETE CUM AU EXISTAT IN BANAT DE PILDA; BALOTA VA SPUNE CEVA ? DA’ STAICU VA SPUNE CEVA ? NISTE BANDITI CARE TREBUIAU SA INFUNDE PUSCARIA NU SA IEIE ACU PENSII DE 70-80 MILIOANE.
    ASA CA CIOCU MIC, CA NOI ARADU CONDUCEM. CLAR ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.