EXCLUSIV Cine sunt protectorii arestatei Gabriela Ionescu de la Finanţe

EXCLUSIV Cine sunt protectorii arestatei Gabriela Ionescu de la Finanţe

6
DISTRIBUIȚI

Directorul adjunct de la Finanţele Publice Timiş Gabriela Ionescu şi complicele acesteia Dinu Călin au „stors” tot ce au avut nevoie de la denunţător în schimbul protecţiei pentru firmele acestuia. Conform documentelor de la dosar, Ionescu a primit nu numai bani pentru a-şi proteja funcţia sau pachete cadou pentru PDL, ci şi mâncare pentru curcani şi pisici, capcane şi dispozitive pentru combaterea cârtiţelor. Extrem de suspicioasă, adjuncta de la Finanţe avea în biroul său un dispozitiv de detectat microfoane şi un stilou cu cameră video. De asemenea, procurorii au ridicat din biroul acesteia mai multe documente ale unor firme care aparţin consilierului judeţean PSD, Vasile Rotărescu. Acesta a negat orice legătură cu gabriela Ionescu, susţinând că „actele firmelor mele nu erau. Nu am avut nici un fel de relaţie cu Gabriela Ionescu în ultimul timp. Acum 7-8 ani, când au fost controale la firmele mele, am cunoscut-o”. De altfel, faptul că directorul adjunct de la Finanţele Publice Timiş Gabriela Ionescu, a beneficiat atât de sprijinul PSD, cât şi al PDL,  a fost confirmat într-o discuţie interceptată dintre Dinu Călin şi denunţător.

Denunţător: – Cum îi cu PSD-iştii, PDL-iştii?

Călin: – Tot ăştia câştigă în p… mea.

D: – Nu aia, cucoana (se referă la inculpata Ionescu Gabriela – s.n.).  N-avem probleme, nu? Hă?

C: – E tare în c… în p… mea.

D: – Da! O ţine cineva, are şi ea un tătic.

C: – Păi acuma dacă n-o mai ţine Mann, o ţine Tender    .

D: – Da?

C: – M-am dus la Tender, l-am luat de mână, faceţi cunoştinţă, asta este.

D: – Na.

C: – Tender o zis „rezolvă-mi problema asta”. A rezolvat-o.

D: – Da?

C: – Da, totul e în regulă.

Într-o altă discuţie, Dinu Călin a confirmat faptul că Gabriela Ionescu asigura protecţie şi altor firme.

„Călin: – Vorbeşti cu colega? (se referă la inculpata IG – s.n.)

Denunţător: – Da.

C: – Astea sunt care le trimite calculatorul (se referă la somaţiile de plată generate automat de calculator – s.n.). Bine, că şi la Mann are 1.200.000 şi tot am lungit-o până în decembrie (se referă la o situaţie identică, cu un TVA neachitat mult mai mare, firma fiind protejată tot de inculpata Ionescu Gabriela – s.n.).

[…]

D: – Na zi, mă întâlnesc cu ea? (se referă la inculpata Ionescu Gabriela – s.n.).

C: – Da mă.

D: – Ea o vrut sâmbătă.

C: – Na bine, luni, luni nu pleacă niciunde, mâine e prăpădul lumii aici în oraş.

D: – De ce?

C: – Vin 160 de deputaţi, parlamentari p… mea.

D: – Păi şi ce treabă ai tu sau ea?

C: – Nu, păi vor să-l schimbe pe Costi p… mea (se referă la preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constatin Ostaficiuc – s.n.).

D: – Dar pe ea nu o schimbă? (se referă la inculpata Ionescu Gabriela – s.n.).

C: – Nu.

D: – E bine?

C: – E bine şi vor să aducă pe unu de la Arad pe 4 judeţe.

D: – Şi ea să fie sub?

C: – Controlul e 80%, controlul AIF e 80%, Mircea Călin nu poate să facă ce face ea (se referă la faptul că şeful direct al inculpatei I G nu are „disponibilităţile” de abuz ale inculpatei  – s.n.).


Ăştia vor să o pună pe ea.

D: – Cine?

C: – Blejnar a fost…

D: – Păi şi iar bani? (îşi exprimă temerea că va trebui să „contribuie” din nou cu sume de bani pentru avansarea inculpatei I G – s.n.).

C: – Nu, p… bani, de unde? :[…] 37 de mii am băgat eu în casă. (se referă la faptul că ar fi investit 37 de mii de euro în casa nou construită a inculpatei Ionescu Gabriela – s.n.).

D: – Firme?

C: – Firme! (se referă la faptul că cei 37.000 de euro investiţi în casa inculpatei I G ar fi fost „colectaţi” de la diverşi agenţi economici, şantajaţi cu controale abuzive – s.n.).

D: – Şi eu?

C : – Tu ai dat pentru susţinere (se referă la cei 10.000 de euro pretinşi denunţătorului pentru numirea în funcţie a inculpatei Ionescu Gabriela şi asigurarea „protecţiei” ulterioare – s.n.).”

Într-o altă discuţie, Dinu Călin i-a explicat denunţătorului faptul că Gabriela Ionescu este extrem de pretenţiosă.

Călin: – Asta-i genul de om care-i trebuie tot (se referă la inculpata Ionescu Gabriela – s.n.). Deci dacă vine şi dacă vede ceva ce-i place, chiar dacă nu-i trebuie de moment, „mă, vai ce faine-s alea”. E clar, când o zis „ce faine-s alea”. Frate, nu mai pot […], nu mai pot.

Denunţător: – Păi nici eu nu mai pot, i-am dat atâta în p… mea.

C: – I-ai dat.

D: – Zecii de mii, sute de milioane.

C: – Păi i-ai dat ca s-o susţinem. Acuma vezi că te ajută fară.

D: – Păi cum fără? Încă îmi cere în p… mea, <<dă mi-o aia, dă mi-o aia>>. Ha!Ha!”

Legăturile dintre Dinu Călin şi Nicolae Mann sunt puternice, cei doi fiind cumnaţi. Nicolae Mann este cercetat penal de DIICOT în dosarul fraudării grupului german Aton, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 70 de milioane de euro. La această oră, în dosar este efectuată o expertiză judiciară pentru stabilirea exactă a prejudiciului, Dinu Călin încercând să afle dacă nu s-ar putea aranja anumite lucruri.

Legăturile dintre Mann şi Gabriela Ionescu s-au văzut atunci când PSD a susţinut-o, unul dintre cei mai înfocaţi susţinători fiind vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu, un apropiat al lui Mann. Nicolae Mann a avut grijă să-şi asigure şi protecţia PDL, cu sprijinul secretarului general al PDL Timiş, Dan Popa, realizându-se celebra operaţiune de transfer de terenuri „pământ pentru Mercedes”.

6 COMENTARII

  1. Bravo Dragos esti un adevarat jurnalist de investigatii dar de infractorul de Olari Ionel de ce nu scormonesti sa dai in presa .El este infractorul nr 1 al finantelor Timisene.Asteptam articole cu acest infractor ca in urma lor sa vada si DNA -ul sa poata sa il bage la mititica cat mai repede ca are el si alte bube in cap nu doar Radison .

  2. Ai dreptate,tonul la magarii il da Olari.Aceasta cucoana era una din cele mai slabe profesional,dar pretentii cat cuprinde.In finante sunt multe fitoase dar proaste si la sta mintea numai la foloase necuvenite.

  3. eheee,il tot asteptam pe candea….da tot nu il leaga nimeni cu toate ca iara a simtit miros de bani cu viitorea lege despre taxa de prima inmatriculare si a facut 50 de euro programarea la rar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.