EXCLUSIV Cât au plătit din prejudiciu, în câteva ore, patronii reţinuţi în...

EXCLUSIV Cât au plătit din prejudiciu, în câteva ore, patronii reţinuţi în dosarul firmelor fantomă UPDATE 2 Numele arestaţilor

5
DISTRIBUIȚI

Mişcare surpriză în dosarul înstrumentat de „Crima Organizată” Mehedinţi legat de activitatea reţelei de firmele fantomă pusă pe picioare de ţiganii din Strehaia, reţea acuzată că a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 20 milioane de euro. La câteva ore după ce au fost reţinuţi, patronii firmelor, care au intrat în jocul ţiganilor de la Strehaia şi au emis facturi false, au început să plătească din prejudiciile de care sunt acuzaţi. Până la această oră, în conturile Finanţelor Publice Mehedinţi a fost depus un milion de lei de către reprezentanţii patronilor firmelor din Cluj, Timişoara sau Hunedoara. Anchetatorii de la DIICOT  au decis reţinerea a 21 de persoane, printre acestea aflându-se şi cei trei patroni timişoreni – Alexandru Agoston, Flavius Ştefoni şi  Virgil Bancui. Prin depunerea banilor, aceştia încearcă să aibă un argument în plus pentru a rămâne în libertate atunci când vor fi duşi în faţa judecătorului . Pentru Cătălin Spătaru, supranumit regele asfaltului din Argeş, care a dispărut de la domiciliu şi este de negăsit, se va cere arestarea în lipsă. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli ultimele informaţii legate de acest dosar.

UPDATE 1 Cei trei patroni timişoreni au fost eliberaţi de anchetatori după expirarea ordonanţelor de reţinere.


Ceilalţi suspecţi urmează să fie prezentanţi instanţei.

UPDATE 2 În timpul audierilor de la Tribunalul Meheedinţi, ţiganii s-au declarat nevinovaţi. Unul dintre cei băgaţi în faţă de liderii grupării, care sunt dispăruţi,  a declarat că fierul îl depozita în sediul firmei – un apartament aflat la etajul patru. Pentru că numărul de inculpaţi a fost mare, audierile au durat până azi noapte la miezul nopţii, iar ordonanţele de reţinere au expirat. Profitând de acest lucru, când judecătorul s-a dus să delibereze, inculpaţii au dispărut rapid din zonă,urcându-se în maşinile neamurilor. Au fost eliberate doar patru mandate de arestare preventivă pentru  Mihai Florin, unul dintre cei care dădea facturi false, Mihai Ilie, care avea înregistrat pe numele său toate maşinile grupării, Jianu Fănel, care a scos din conturile firmelor fantomă 9 milioane euro şi Mândroiu Petre, care mergea prin ţară şi completa facturi. Ceilalţi reţinuţi au fost lăsaţi, în mod ciudat în libertate, chiar dacă faptele comise erau mai grave decât ale „săgeţilor”. În cazul lui Cătălin Spătaru, regele asfaltului din Argeş, şi a altor cinci dispăruţi, judecarea pentru eliberarea mandatelor în lipsă s-a amânat pentru luni ca să fie fie îndeplinită procedura de citare. Împotriva deciziei Tribunalului Mehedinţi se va face recurs.

5 COMENTARII

  1. PE GEORGICA CORNU NU IL ANCHETEAZA NIMENI, CACI AU GRIJA OAMENII DE LA DIICOT TIMISOARA DE EL. CAND IO VENI RANDUL, DL PROCUROR DE CASA, ANTONIO SANDU IL VA ANUNTA ASA CUM A FOST ANUNTAT SI SPATARU….

  2. Ciorile alea din Strehaia ar trebui facute SAPUN !!! La bulau cu aceste ciori si cu complicii lor !!! Au ajuns ca in Romania aceste ciori imputite sa-si faca palate fara sa plateasca vreo taxa la stat,in dispretul tuturor. Centrul Timisoarei a devenit un fel de SATRA,intrucat majoritatea caselor ultracentrale sunt ale tiganilor. BRAVO DIICOT,mai fa un pic de ordine in aceasta mare dezordine si nesimtire generala.
    SA SE DEA LEGEA CONFISCARII AVERILOR CARE NU POT FI JUSTIFICATE !

  3. De s-ar mai face ordine in ograzi bine ar fi! Agoston Alexandru e cunoscut pentru tepele pe care le dau fara sa punem la socoteala dosarele pe care le joaca! Evaziunea si spalarea banilor in cardasie cu alte lucrari si contracte spaguite! Mai cumpara si omul 2, 3 politisti sau incearca prietenii conjucturale si pe el il paste cusca! Sa fie intr-un ceas bun asa cum merita! De sapat cazul si veti vedea multe surprize,o intreaga caracatita.

  4. Daca pe Nastase, l-au legat si beciul domnesc functioneaza, cum il puteti lasa pe Agoston Alexandru liber?Doar pentru ca face pe sluga pe langa un procurer si pe la partid? Sarmanul isi mai cumpara cate o masina de 60 de mii de euro, daca tot nu il vede nimeni. Oare ma gandesc eu ca femeie cand va veni ziua sa fie saltat, se va mai isteriza cu arogantele tipice lui?
    Dumnezeu nu doarme!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.