Consilier local PD-L, trimis în judecată pentru că a condus o grupare...

Consilier local PD-L, trimis în judecată pentru că a condus o grupare de contrabandă cu ţigări

8
DISTRIBUIȚI

Un consilier local PD-L şi alte şapte persoane au fost trimise, ieri, în judecată de procurorii DIICOT au finalizat ancheta în dosarul uneia dintre reţelele de contrabandă care acţionau la graniţa cu Serbia. Zoran Vertopan, consilier local PD-L în Deta, este acuzat că a coordonat partea românească a grupării, ocupându-se de primirea, depozitarea şi distribuirea ţigărilor, în timp ce Popovici Marko, era cel care conducea în Serbia operaţiunile de livrare a mărfurilor de contrabandă. Ţigările erau aduse peste câmp în dreptul localităţii Jamu Mare, lângă un fost foişor de grăniceri de unde sârbii supravegheau zona, şi preluate cu căruţa de Duneo Mihai, Ştiopu Daniel, Heller Daniel Florin, Prinţu Dumitru.


Ulterior, ţigările erau distribuite de Morcov Constantin Adrian şi Novăcescu Gabriel Corneliu. Popovici a racolat un poliţist de frontieră care era investigator sub aoperire, şi împreună cu Vertopan au negociat cu acesta să-i dea 10 euro pentru fiecare bax de ţigări trecut peste fâşie, când agentul era de serviciu. Anchetatorii au monitorizat mai multe transporturi de ţigări, consilierul PD-L anunţând că tutunul de contrabandă a ajuns în ţară şi poate fi distribuit cu formula „am muls oile. Am brânză cu cheag cu tot”. Contrabandiştii au fost prinşi în flagrant în urma unei spectaculoase operaţiuni a trupelor speciale ale Poliţiei Timiş, care au reuşit să-i prindă în flagrant pe membrii grupării când preluau marfa, după ce au stat o zi întreagă camuflaţi în tufele din apropierea graniţei.

Prejudiciul adus statului este de peste 574.000 lei. Cei doi lideri, Vertopan şi Popovici au fost trimişi în judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă în formă continuată şi dare de mită, iar ceilallţi membrii pentru aderare, contrabandă în formă continuată.

8 COMENTARII

  1. Dragă domnule Boța, de multă vreme n-am citit un articol care să mă bine-dispună în asemenea hal! Dacă n-ar fi comic, ar fi tragic, vorba cuiva… Ce scenariu de film genial s-ar putea face după el, demn de Kusturica, ce mai, de Oscar de-a dreptul! Zoran Vertopan, ce rimă, ce rezonanțe daco-romane la un pedeleu de Deta (ce tradiție anterioară!), frate de biznis cu sârbul Popovici (mai-mai să-l botez Popo-viciu, ca pe-al nost brav pedeleu de Cimișoara), și cum se căzneau ei să dirijeze traficul pietonal peste fâșia de scaieți, la umbra singurului foișor de pleu -încă netăiat și vândut la fier vechi de pepedistul Caprea- iar după aia ditamai stiva de baxuri căruțate de-un Șchiop ș-un Prinț și livrate de-un Morcov, doamne, cât iz local… Și-apoi moaca lui Popovici când și-a dat seama că l-a mituit pe singurul polițist sub acoperire din estul Europei, sau moaca mânjită cu cheag a Zoranului, vorbind codificat la celular lângă ugerul vacii din ogradă… Sau figurile crâncene, mânjite cu negru de fum și cu frunze lipite pe frunte -a la Rambo- ale trupelor special-încremenite în boscheți o zi întreagă!!, dar cu sentimentul misiunii împlinite de a mai deturna măcar unu la sută din cotizatia către Partid… Dumnezeule, există ceva mai tare decât asta…???

  2. bai bregovici…ce ar fi sa ai faci la mata cum suge trandafiru la popoviciu un beaner si sa al pui pe mal sa anunti ca se ruleaza un film porno cu mata si cu toti securistii..CRED CA AR PRIMI SIGUR PUxx DE AUR,

  3. Bre, da’ chiar patru zile (P.A.T.R.U.- ia-o pe litere, văd că stai cam prost cu limba română) ți-au trebuit să citești un comentariu despre prietenii tăi tâmpiți ? De fapt, cine se aseamănă, se-adună, ca muștele pe balegă… M-am interesat pentru tine dacă este vreo școala pentru retardați – și chiar există una in Timișoara, unde dacă reușești să treci de prima clasă primești diploma PUxx DE AUR (deci nici nu mai trebuie să-ți pui poza pe ea !) după care te mai așteptăm cu vreun comentariu să ne dăm seama dacă ți-a folosit la ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.