Cum s-a furat curent pentru un fost şef al Poliţiei de Frontieră,...

Cum s-a furat curent pentru un fost şef al Poliţiei de Frontieră, familia Iskandarani, patroni de hoteluri şi fabrici

13
DISTRIBUIȚI

Zeci de fabrici, hoteluri, depozite, baruri, dar şi locuinţele unor VIP-uri din întreaga ţară sunt verificate, începând din această dimineaţă, de echipe ale Poliţiei şi ENEL în cadrul operaţiunii Energy. Acesta este numele de cod al anchetei  DIICOT Timişoara şi a poliţiştilor de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara care vizează o grupare specializată în furtul de curent. Afacerea a fost pusă pe picioare de Robert Knapp, de 43 ani, fost angajat până acum şapte ani al Electrica. Acesta era cel care umbla în contoare pentru ca sumele plătite să fie mult mai mici decât consumurile reale, aparatele înregistrând între 20 şi 40% din consumul real . Knapp a beneficiat de sprijnul a doi angajaţi de la Enel, unul dintre ei fiind cititor de contoare şi cel care găsea clienţi şi un altul care-i dădea lui Knapp pansoanele necesare pentru resigilare.

Afacerea a mers extrem de bine, Knapp încasând pentru servicii între 500 şi 1500 de euro la o singură modificare a unui contor. Majoritatea clienţilor au fost din Timiş, dar şi din Bucureşti, Constanţa, Arad, Blaj, Sibiu sau Târgu Jiu, fiind vorba în special de mari consumatori de energie electrică – hoteluri, brutării, depozite frigo sau fabrici. Una dintre fabrici unde Knapp a umblat la contoare este cea de la Săcălaz care-i aparţine celebrului evazionist Zaher Iskandarani.


De asemenea, suspectul a aranjat consumul de curent şi la clubul fiului lui Zaher, Rami Iskandarani, pe care acesta-l are în zona centrală a Timişoarei, sau la cunoscuta terasă Nora. Nu numai marii consumatori au apelat la „ucigaşul” de kilowaţi, ci şi mai mulţi consumatori casnici. Printre ei s-a aflat fostul comisar şef  Constantin Daminescu, fost şef al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timişoara şi al Centrului pentru Refugiaţi, care a furat curent cu ajutorul lui Knapp, care i-a vizitat locuinţa. De asemenea, Ciprian Bertea, fiul fostului şef al Poliţiei Municipiului Timişoara, cât şi membrii unor clanuri ţigăneşti  sunt vizaţi de ancheta DIICOT. Toţi urmează să fie anchetaţi penal alături de Knapp. Prejudiciul stabilit până acum se ridică la sute de mii de lei, dar investigaţiile sunt doar la început. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli ultimele detalii legate de acest caz.

UPDATE  La sediul DIICOT a fost adus  T. G., de 29 de ani, angajat al unei societăţi comerciale care prestează servicii pentru firma de distribuţie a energiei electrice, acesta fiind acuzat că furniza pansoanele folosite la resigilarea contoarelor modificate. Acesta a fost audiat şi pus sub acuzare. Ancheta continuă, procurorii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, introducerea, modificarea sau ştergerea, fără drept, de date informatice, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice şi constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.

13 COMENTARII

  1. „BALBAITUL”fost sef la frontiera,cel care voia sa-i aresteze pe toti,sa-si aresteze colegii,subordonatii,cel care a dat afara din serviciu zeci de politisti pt.ca nu-l multumeau cu spaga,cel care voia sa para un corect spunand ca el o aresteaza si pe mama-sa,dar care era un infractor si un borfas de clasa,un braconier inrait,un lingepi.da,cel care si-a pus reportofonul cu apelare vocala sub pat cand aplecat la serviciu pe noapte,si a inregistrat-o pe amanta (pantera),cand si-o tragea cu un prieten de-al sau.COSTICA crezi ca cei pe care i-ai dat afara te-au uitat,crezi ca daca ai iesit la pensie ai scapat de plata??? toate se platesc mai devreme sau mai tarziu,CACAITULE!!!

  2. Sa speram ca-i va trage la raspundere pe toti cei care au beneficiat de curent furat, pe toti cei care s-au organizat in acest grup care fura curent iar ceilalti cetateni plateau curentul scump si din cauza lor. Cum sa mearga treaba bine in tara daca si sefi din politie au intrat in acest furt. Si cati oare or mai fi? Sa speram ca-i va aresta pe toti cei care au beneficiat de curentul furat.

  3. Cand termina cu afacerea Energy, sa treaca si pe gaz. Tot astia, in frunte cu sifonul asta de Zaher, au masluit si contoarele de gaz. Sa dea o tura si la el acasa, ca sa se convinga…

  4. Evrica,am descoperit efectul „pietrei filozofale”,un adevarat „fas”nevioiasii ,ciumpalaci insaraciti,care fura cu resoul.prinsi ,executati pecuniar ,cu 3 ani in urma,excrocii,cu relatii si pansoane,traiesc,sfidandu-ne ,facand o0 mica modificare,la niste hoteluri.terase,fabricute artizanale.RAMANE,CUM AM STABILIT.

  5. Sa-i bage la zdup pe toti infractorii astia notorii. Oricum Robert Knapp este un derbedeu de 2 bani,care dintr-un simplu electrician a devenit mare „interlop”… Nu el este adevaratul CREIER,el este un executant,pus de altii sa masluiasca contoarele de curent. Nu-l duce pe el bibilica la asemenea chestii,el stie doar sa lipeasca fire de curent electric,dar nu mai mult,daca il pui sa-ti faca o priza electrica,nu stie care-i + si care-i -.

  6. ‘’Cine este Daminescu????’’…………..intrebarea zilei?

    Un om care n a fosT. Nu e sin u va fi modest,desi nascut intr o familie extrem de modesta

    ’MODESTIA ESTE CALITATEA CELOR CARE NU AU CALITATI’’

    Cu CALITATI i si merite , mai presus de defecte.
    Realizat prin forte proprii…..

    CARE a combatut coruptia…care s a luat in clanta cu tot felul de aschimodii….

    ‘’fost sef la IPJF Arad, apoi seful Directiei Politiei de Frontiera Timisoara ‘’….’’schimbat cu ajutorul lui..’’( de ce nu pentru incompetenta, neglijenta in serviciu, primirea de foloase necuvenite….)…’’ideea e ca a ajuns sef la Refugiati..’’….’’inlocuit de..chestorul Andras’’
    Iesit din sistem si penionar,’’UN NUME GREU’’(…FAIMA se plateste???)

    Cumparat( ma refer la presa din Alba M aramures , Cluj, Botosani, Galati, Iasi, Medias, Constanta, Timis), ca altfel……..

    Un om IMPORTANT.

    ‘’suspect’’ intr o cauza de 2……SUSPECT e faptul ca dupa descinderi in 5 judete si capitala tocmai pe el s au gasit sa l dea la stiri pe postul national???

    Poate ca s a gandit sa va dea in judecata pt ca ii expuneti copii???

    Asa cum a declarat intr un articol pe migrant ro:’’SOCIETATEA ROMANEASCA NU E TOCMAI USOARA’’

  7. Daminecu Constantin,

    Un om deosebit,
    Un manager remarcabil,
    O PERSOANA ULUITOARE.

    inteleg si stupizii , si inferiorii si subordonatii care nu au impresionat niciodata.

  8. Dami te iubim ca ca tini nu gasim ! Ai picat ca un springar ! Ne e dor de ticul tau !Mai scuipi cind vorbesti? Venim pe 20 la diicot sa te vedem ! Sa fi barbat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.