Sensei-ul lui Nuţu Cămătaru şi un fost luptător SRI, condamnaţi pentru infracţiuni...

Sensei-ul lui Nuţu Cămătaru şi un fost luptător SRI, condamnaţi pentru infracţiuni de crimă organizată

0
DISTRIBUIȚI

Sensei-ul lui Nuţu Cămătaru şi ceilalţi membrii ai grupării specializate în şantaj, cămătărie şi recuperare prin violenţă a datoriilor au fost condamnaţi, astăzi, în primă instanţă. Gruparea din care făcea parte Ştefan Emilian, cunoscut ca şi“Emil de la Viena”, este celebră pentru metodele violente prin care recupera banii – datornicii erau luaţi de pe stradă, duşi în pădure şi puşi să-şi sape groapa sau erau bătuţi cu ciocanul. Printre victime s-a aflat şi un timişorean care a împrumutat de la un cămătar din Drobeta Turnu Severin 250.000 euro. Pentru că nu a înapoiat banii la timp, a fost luat de pe stradă şi dus în pădure, unde mai mulţi membrii ai grupării l-au pus să-şi sape mormântul.


A scăpat doar pentru că a fost înapoiată datoria înainte de a-şi terminat mormântul. Gruparea a fost anihilată anul trecut în urma unei operaţiuni a poliţiştilor de la „Crimă Organizată” Mehedinţi şi a procurorilor DIICOT.

Sensei-ul lui Nuţu a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru cămătărie, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi constituire de grup infracţional organizat. Pentru că mai avea un rest de pedeaspsă dintr-o altă condamnare alţi patru ani de puşcărie, Ştefan Emilian va sta după gratii 11 ani. De asemenea, liderul grupării, Mocanu Grigore, fost Epuran, a primit tot şapte ani de puşcărie. Romeo Beznea, fost luptător SRI şi fost competitor în K1, a primit trei ani de închisoare ca şi Ionel Epuran, iar Susanu Pericle –  doi ani de închisoare. Atât inculpaţii, cât şi DIICOT au făcut apel împotriva sentinţei de astăzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.