EXCLUSIV Anchetă IGPR la Poliţia Timiş pentru că s-au dat imaginile...

EXCLUSIV Anchetă IGPR la Poliţia Timiş pentru că s-au dat imaginile cu maşina prefectului încălcând legea

14
DISTRIBUIȚI

Corpul de Control al IGPR a fost trimis de urgenţă la Timişoara pentru a verifica modul în care Poliţia Timiş a gestionat scandalul în care au fost implicaţi prefectul Mircea Băcală şi deputatul PD-L Alin Popoviciu. Vă reamintim că maşina Prefecturii Timiş a fost surprinsă de un radar al Poliţiei Rutiere în timp depăşea peste linia dublă continuă, iar şoferul nu a oprit la semnalul agenţilor, ci doar după o urmărire de câţiva kilometri. Ulterior, asupra poliţiştilor s-au făcut presiuni pentru a demisiona deoarece au fost „neorientaţi”.

După ce PRESSALERT.ro a dezvăluit scandalul, Poliţia Timiş a anunţat, duminică, la opt zile de la incident, că l-a sancţionat pe şofer, că nu ia nici o măsură împotriva agenţilor şi a făcut publice imaginile surprinse de radar, la solicitarea jurnaliştilor.


Imaginile au infirmat total spusele deputatului Popoviciu, care susţinea că nu s-a întâmplat nimic. De altfel, prezentarea publică a imaginilor cu maşina Prefecturii Timiş a fost principalul subiect de anchetă al Corpului de Control al IGPR care, luni şi marţi, a „frăgezit” subiectul pe toate părţile. Nimeni nu a scăpat de verificări – de la şeful Poliţiei rutiere, la purtătorul de cuvânt şi conducerea IPJ Timiş. „Noi ne-am făcut datoria. Imaginile s-au dat pentru că au fost solicitări. Acum aşteptăm decizia Bucureştiului”, a confirmat , sub protecţia anonimatului, unul dintre factorii de decizie din Poliţia Timiş. În timp ce poliţiştii au fost verificaţi pentru că au dat imaginile, prefectul Mircea Băcală n-a fost deranjat cu nici un control. Am solicitat un punct de vedere oficial purtătorului de cuvânt al IGPR, Christian Ciocan, care a declarat „nu ştiu despre acest control. Mă voi informa şi vă voi comunica mâine pentru că este după amiază şi nu am cu cine discuta”.

14 COMENTARII

  1. De ce nu intra dna-ul pe fir?stie cineva ca acest ofiter a fost mustrat verbal de sefii lui din timisoara?si ca a fost amenintat???in ce tara traim?am ajuns sa avem sefi de politie care se comporta ca niste animale atunci cand vre-un subaltern de-al opreste o masina care face ceea ce a facut Bacala sau orice pdl-ist.cum este posibil???

  2. Pana nu dispare ciuma asta portocalie se vor face multe,multe abuzuri.Abia astept sa vina altii si acesti portocalii(bolnavi dupa bani si putere)sa deconteze tot ce au facut(FURAT)

  3. vremuri noi ,conducere noua la ipj timis.doar ca e o problema sefii ipj sunt niste portocalii pina in maduva oaselor si inca nu pot fi schimbati
    au facut prea multe pt astia si nu pot fi cica indepartati.rushine sa va fie

  4. eu sunt bolbos, un sef numit politic fiindca nu cunosc nici macar tabla inmultirii dar fiindca am fost fidel partidului PDL (pe care i-am prostit ca-i vor vota pocaitii mei)am ajuns mare sef in politie cu toate ca deabea am luat bacalauretul, reforma in politie trebai facuta cu mine in primul rand, eu trebuia sa imi dau demisia, dar imi pare rau sa va spun ca am relatii si in PSD asa ca trebuie sa ma mai suportati inca 4 ani

  5. Daca le-au dat la mai bine de o saptamana dupa incident, in mare taina, duminica – poate in speranta ca nu le baga nimeni in seama, probabil doar cei anuntati in prealabil – isi merita controlul. Bine ca sunt surse din PSD, ca altfel nu se afla de smen.

  6. Cinste celor 2 politisti care si-au facut datoria si au dat presei abuzurile care se comit in Politia Romana. Daca nu ziceau presei ce s-a intamplat era vai de capul lor. Inca odata BRAVO LOR.

  7. Cinste celor doi politisti de la rutiera, care nu au vrut sa-i scuteasca de la DECARTAT nici pe oficiali. Pai daca erau asa corecti ruteristi, n-ar mai circula nimeni asa. Cei cu bani stiu ca DECARTEAZA la ruteristi si merg mai departe.

  8. Ba eu va voi spune care va fi rezultatul controlului.
    1.Cei doi agenti vor fi laudati si vor fi trecuti la o munca de birou ca statu’ pe sosea este daunator sanatatii.
    2.Sefii Politiei vor fi laudati pentru ca au sanctionat soferul dupa 8 zile.
    3.Ala care a dat imaginile catre presa va fi laudat pentru informarea corecta si promta a publicului si va fi detasat la Jimbolia pentru imbunatatirea muncii in supravegherea traficului de frontiera.
    4.Bacala isi va schimba soferul cu o soferita traznet pentru ca agentii de la rutiera sunt mai sensibili in fata farmecului feminin.
    5.Popoviciu… Chiar ca nu stiu, la nesimtirea lui ar fi in stare sa solicite drept de girofar.

    Si-am incalecat pe-o sa… si gata cu controlu’

  9. Singura persoana care este sanctionata este purtatoarea de cuvant pentru ca „nu a gestionat bine problema cu presa” …nu ma mir ca suntem in tara nimanui, slugarnicul de Bolbos ii tremura chilotii pe el cand sunt controale! Niste mwuisti, domle!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.