EXCLUSIV Anculia comanda şpaga pentru „Simi”: „Dă-i 15.000 lei, dă-i în p..a...

EXCLUSIV Anculia comanda şpaga pentru „Simi”: „Dă-i 15.000 lei, dă-i în p..a mea, 3.500 euro”

0
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA în dosarul în care au fost reţinuţi şeful PD-L Caraş Severin, primarul din Oţelu Roşu Iancu Simion, zis „Simi”, şeful APIA Caraş Severin, Romică Anculia şi primarul din Socol, Ghiţă Valentin, scoate la iveală modul în care  subvenţiile europene au fost transformate într-o afacere de grup. Procurorii îl acuză pe Anculia şi pe omul de afaceri Tudor Jurj că au pus la cale un mecanism extrem de simplu prin care „sifonau” banii – lucrările de amenajare a pajiştilor pentru care se primeau subvenţii europene  fie erau executate parţial, fie deloc, chiar dacă documentele încheiate arătau că lucrările au fost efectuate integral.


În unele cazuri, se făceau doar contractele , unele dintre ele fiind antedatate. Banii se împărţeau în trei – o treime pentru şeful APIA, o treime pentru Jurj şi o treime pentru primarul care intra în combinaţie. Şeful APIA, Anculia era cel care dirija întreg circuitul subvenţiilor şi cel care dicta cum să se mişte lucrurile. În una dintre interceptările de la dosar, Anculia îi comanda lui Jurj să-i dea primarului din Oţelu Roşu 15.000 lei  pentru contractul încheiat şi pentru cele care vor urma. „Simi” a cerut banii sub pretextul că pleca în SUA. „Dă-i 15.000 lei, dă-i în p..a mea, 3.500 euro”, i-a spus Anculia lui Jurj.

Cei trei reţinuţi au fost duşi la Tribunalul Timiş, urmând ca instanţa să decidă dacă va elibera sau nu mandate de arestare preventivă pe 29 de zile. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli evoluţia evenimentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.