EXCLUSIV Timişoara din nou în pericol din cauza unui incendiu provocat de...

EXCLUSIV Timişoara din nou în pericol din cauza unui incendiu provocat de tăierile ilegale de la fostul Solventul

3
DISTRIBUIȚI

Timişoara a fost, din nou, la un pas de catastrofă după ce o conductă de la fostul Solventul a luat foc, astăzi, din cauza tăierilor ilegale. Asta deşi un executor judecătoresc a pus sub sechestru toate instalaţiile fostului combinat chimic de la marginea Timişoarei şi a aplicat sigilii în urma unui conflict comercial. În ciuda acestora, echipe de şoc pătrund în fostul combinat şi pleacă cu tot ce mai este de valoare, în special metal. Astăzi de dimineaţă au încărcat un camion cu şină de cale ferată care a plecat  sub privirile unui echipaj de Poliţie.

În ciuda avertizărilor, muncitorii s-au apucat, după amiază, să taie mai multe conducte prin care era transferat combustibilul spre imensele rezervoare ale fostului combinat. De la flacăra autogenului s-au aprins resturile de combustibil de de conductă, flăcările atingând câţiva metri în scurt timp.


Muncitorii au apucat să închidă robinetul de la capătul conductei şi să arunce cu pământ pe ţevi, reuşind să stingă focul înainte ca acesta să plece pe conducte spre rezervoare. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, rezervoarele ar fi sărit în aer unul după altul. La aproximativ 50 de metri de locul incendiului este un bloc de locuinţe. La faţa locului a sosit un echipaj de pompieri şi mai multe echipe ale Poliţiei. Criminaliştii au făcut cercetări la faţa locului, iar trei dintre tăietori au fost duşi pentru audieri la secţia 4. Nici unul dintre ei nu era autorizat ca sudor. Alexandru Elchescu, reprezentantul administratorului de sechestru, a declarat pentru PRESSALERT.ro că „a fost un pericol imens. Intră în forţă şi taie fără nici un fel de autorizaţie”. Ancheta continuă.

UPDATE Poliţia Timiș a anunțat că în urma incidentului de ieri „s-a constatat că S. Victor, de 36 de ani, din localitatea Ianova, judeţul Timiş, angajat al societăţii unde a avut loc incendiul  şi M. Marcel, de 20 de ani, din localitatea Dăeni, judeţul Teleorman, au pătruns  în  incinta societăţii  unde au distrus prin tăiere şi incendiere conducte şi robineţi care deservesc parcul rezervoarelor, iar în momentul tăierii conductelor s-a declanşat incendiul. Pe numele celor doi au fost întocmite acte premergătoare comiterii infracţiunii de distrugere”.

3 COMENTARII

  1. Sunt mahnita am lucrat acolu 25 de ani,am fost martor multor accidente si explozii,Doamne cind am fost in vizita totul ra vandut,conuctele parca plangeau totul era in paragina:(
    Pacat:(

  2. vai de capul nostru! traim intr-o societate de hoti ordinari! mi-e scarba! toti care ajung pe o functie sau isi fac o afacere, vor sa se imbogateasca cat mai repede…nu priveste nimeni spre viitor! Traim intr-o tara frumoasa dar care este condusa si populata de hoti! Nimeni nu mai face in tara asta munca patriotica, toti cauta sa fure si sa se imbogateasca cat mai repede. Nu stiu ce se va alege de tara asta in maxim 10 ani? dar nu vad un viitor bun, padurile sunt furate zilnic, hoti de TVA vezi la tot pasul, bisnitari vezi la tot pasul, fabricile profitabile sunt vandute la fier vechi, tineretul pleaca din tara…in zece ani……ma doare sufletul sa prvesc spre viitor fiindca vad doar daramaturi, am o viziune ca toata romania v-a arata exact asa cum arata Solventul acum…alte state cauta sa construisca fabrici precum Solventul iar noi l-am vandut unor agenti imobiliari la pretul de 1 euro ….DNA dormi? cum s-a facut vanzarea? cum sa vinzi ditamai combinatul unei firme care nu are treaba cu industria petrochimica??? ci doar cu imobiliare…….pacat!!! vai de tarisoara noastra!!!!! :((((

  3. Din pacate nu sunt vinovati cei ce au taiat in Solventul. Raspunzatori sint Nelu Muresan, Laurentiu Niculescu si Dorin Marian. Restul sint niste amarati care din pacate vor plati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.