Motivele pentru care Mann vrea să controleze insolvenţa Euromobille

Motivele pentru care Mann vrea să controleze insolvenţa Euromobille

1
DISTRIBUIȚI

Controversatul om de afaceri Nicolae Mann avea motive serioase pentru care îşi dorea să controleze, în continuare, procesul de insolvenţă al firmei în spatele căreia se află şi prin care a derulat o mare parte din afacerile sale, Euromobille SRL. Ancheta DNA şi reţinerea lui Mann alături de avocatul său Andrei Gherasim dovedesc, din nou, că nici o secundă controversatul om de afaceri nu a abandonat planul de a da „tunul” vieţii.  Faptul că era dispus să dea 100.000 euro pentru cumpărarea judecătorilor se explică prin numeroasele operaţiuni dubioase care au fost făcute de acesta de când a început procesul de insolvenţă al Euromobille şi pe care risca să le piardă de sub control. Mai ales că în urma solicitării Băncii Transilvania, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis strămutarea procesului la Constanţa. În repetate rânduri s-a invocat influenţa pe care Mann o are asupra autorităţilor şi instanţelor din Timiş.

PRESSALERT.ro a dezvăluit că Nicolae Mann a ajuns să controleze procesul de insolvenţă, după ce a adus documente din care reiese că împreună cu apropiaţii săi sunt principalii creditori ai Euromobille. Mann împreună cu fiica sa Sandra Nicole şi cu Violeta Murariu, cea care apare oficial în acte ca fiind proprietara firmei, ar avea de recuperat sume impresionanate care depăşesc creditele luate de la bănci. „Datoriile” revendicate de familia Mann au apărut din..hârtii. Fiica lui Mann a cerut recuperarea a nu mai puţin de 35 milioane de euro. Cererea a fost motivă prin depunerea unui antecontract de cesiune a părţilor sociale semnat îm 21 decembrie 2009 între fiica lui Mann şi SC Euromobille, adică numai cu câteva zile înainte ca firma să ceară insolvenţa.


Conform documentului, Mann Sandra se angaja în calitate de “titulară a dreptului de proprietate asupra a 9303 părţi sociale, reprezentând 66,45% din capitalul social al SC Terminal West SRL Sânandrei” să le cesioneze către Euromobille pentru 25 milioane de euro. Deşi nu era stipulat nici un termen până la care acest lucru trebuia să se întâmple, în schimb se prevede că  suma “va fi achitată în termen de 7 zile de la data încheierii prezentului antecontract” şi că Euromobille va putea să se înscrie la Registrul Comerţului doar după achitarea integrală a sumei. Sumă care în aceiaşi zi, 21 decembrie, creşte cu încă 10 milioane de euro, în baza unui act rectificativ pe motiv că a fost o greşeală de tehnoredactare. Toate bune şi frumoase numai că Sandra Mann nu a fost niciodată asociată la Terminal West SRL Sânandrei. În 21 decembrie 2009, când vindea “partea” sa cu 35 milioane de euro, asociaţi erau în realitate tatăl ei Nicolae Mann cu 66,45%  şi Alexandra Carola Helmig cu 33,55%. Practic, prin aceaste hârtii, Sandra Mann a ajuns cel mai tânăr  multimilionar din ţară, promiţând că vinde ceva ce nu avea.

Un alt element cheie pe care Mann vroia să-l controleze, în continuare, era lichidatorul societăţii, firma de lichidări judiciare SCP Alfa& Quantum Consulting SPRL din Timişoara. Aceasta a fost acuzată în repetate rânduri de alţi creditori că face jocurile lui Mann în detrimentul celorlalţi creditori. De asemenea, s-au invocat cheltuielile extrem de mari şi nejustificate, dar şi faptul că lichidatorul a omis să atace creanţele suspecte ale grupării conduse de controversatul om de afaceri Nicolae Mann.  Fostul judecator sindic Casiana Seculi, care a judecat dosarul de insolvenţă al Euromobille, a cerut să fie mutată la secţia civilă după ce PRESSALERT.ro a publicat o înregistrare video în care aceasta apare mângâindu-l şi sărutându-l pe Bogdan Alic, unul dintre reprezentanţii SCP Alfa& Quantum.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.