EXCLUSIV Hala cargo a aeroportului Timişoara, transformată-n puşculiţă portocalie

EXCLUSIV Hala cargo a aeroportului Timişoara, transformată-n puşculiţă portocalie

14
DISTRIBUIȚI

Seria afacerilor cu dedicaţie de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara nu au ocolit nici hala cargo,care a ajuns să fie administrată, desigur, de o firmă cu conexiuni portocalii, dar care nu are autorizările legale necesare. În decembrie anul trecut, toate firmele de curierat şi marfă care operează în hala cargo au fost convocate la o şedinţă în care au aflat, printre altele, că se va schimba firma care administrează hala cargo. S-a promis că doritorii vor fi anunţaţi de data când se va organiza licitaţia. Pentru a pune presiune pe fosta firmă care administra hala cargo căreia urma să-i expire contractul, administraţia aeroportului condusă de pedelistul Cornel Sămărtineanu, partenerul de afaceri al deputatului PD-L Alin Popoviciu şi al fiicei preşedintelului Consiliului Judeţean Timiş, portocaliul Constantin Ostaficiuc, a cerut o chirie de zece ori mai mare. În ultimele zile ale lui decembrie, chiriaşii au aflat că licitaţia s-a ţinut şi noul administrator al halei cargo este firma Air Cargo Logistic SRL, unde asociat este Nelu Dică, un apropiat al deputatului Popoviciu şi nepotul deputatului Gheorghe Ciobanu, la vremea respectivă cadru de nădejde al  PD-L, acum stâlp de bază al PSD. Interesant este că licitaţia a fost câştigată de anonima firmă a lui Dică, înfiinţată cu doar câteva luni înainte de licitaţie, iar operatorii mari care lucrează pe aeroport nu au fost informaţi de aceasta.

Primul lucru pe care firma l-a făcut a fost să anunţe măriri ale preţurilor chiriei în hala cargo pentru firmele de marfă şi curierat care operează acolo, chiar dacă firma câştigătoare nu deţine avizul Autorităţii Aeronautice Române pentru operaţiuni de handling şi nici pe cel de securitate ca agent abilitat cargo din partea Direcţiei Securitate şi Infrastructură Aeroportuară din Miniterul Transporturilor.


Pe lângă chirie, firmele sunt obligate să plătească la Air Cargo Logistic şi o taxă de tranzit mărfuri, chiar dacă nu efectuează nici un serviciu pentru aceşti bani. „Taxa de tranzit nu este un serviciu pe care cineva trebuie să-l execute, ci o taxă de tranzitare a mărfurilor prin hala cargo, nivelul acestei taxe fiind stabilită de autoritatea aeroportuară prin deciziile Consiliului de Administraţie, aceasta fiind menită să acopere costurile de funcţionare ale infrastructurii aeroportului pentru locaţia respectică”, se arată într-o notă semnată de Cornel Sămărtinean. „Iniţial au venit cu nişte preţuri aberante. Au mai coborât, dar ei încasează aceşti bani de administrare fără să ne facă nici un serviciu pentru că oamenii şi echipamentele cu care operăm sunt ale noastre. În plus controlul antitero la SRI îl plătim direct că ei nu au contract”, a declarat sub protecţia anonimatului reprezentantul uneia dintre firme.

Nelu Dică, „Nini” după cum se prezintă la telefon, susţine că „operaţiunile de handling sunt realizate de o altă firmă autorizată WMT. Avem aviz de la Direcţia de Securitate Aeroportuară din minister. Nu este adevărat că au crescut preţurile. Într-adevăr, iniţial, au fost nişte creşteri, dar acum sunt aceleaşi preţuri. Nu au crescut nici măcar cu un cent. Sunt rudă îndepărtată cu domnul Ciobanu. Îl cunosc într-adevăr pe Alin Popoviciu, dar eu am prieteni puţini”. Întrebat cum de a ştiut să-şi înfiinţeze firma fix înainte de licitaţie, Dică a susţinut că „eu am legături mai vechi cu aeroportul pentru că am lucrat în această zonă. Din câte ştiu eu au mai fost şi alţii la licitaţie, dar nu ştiu cine”. Minciuna cu avizarea de către Ministerul Transporturilor a fost demontată chia de Ioan Arba, directorul Direcţiei Securitate şi Infrastructură Transporturi Aeriene din Ministerul Transporturilor care a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu există nici un aviz de securitate emis de către noi pentru Air Cargo Logistic ca agent abilitat cargo. La Timişoara sunt doar două firme care au acest aviz”.

Directorul Aeroportului Internaţional Traian Vuia, Cornel Sămărtinean, a declarat că „preţurile sunt mai mari pentru că fostul operator nu încasa toate taxele pentru aeroport. Nu comentez nimic despre legăturile lui Dică cu Alin Popoviciu şi Ciobanu” .

 

14 COMENTARII

  1. dl PONTA ,ATENTIE LA TEAPAAAAA CIOBANU,ORICUM NU ESTI SINGURA LUI VICTIMA,mai sunt si alti ilustrii pe lista:SIRBU,BORZA,POE
    CARACATITA CIOBANU E MULT MAI MARE IN TIMISOARA SI JUDET
    -PRIMARI
    -INTERLOPI
    -SEFI DE DECONCENTRATE
    -FOSTI DE PRIN SERVICII
    -POLITISTI

    DACA TE MAI IHAITEZI CU DEASTIA ….O SA PIERZI ALEGERILEEEEEE!!!!!!

  2. oare cite dovezi mai trebuie ca noul ministru sa-l demita pe acest incompetent de samartinean care fura banii aeroportului si ii dirijeaza catre firmele portocalii? ce ar mai trebui sa se intimple? isi bate joc de toti angajatii aeroportului care nu sunt inscrisi in pdl, si-a pus toate slugile de la firmele lui la conducerea aeroportului si ii controleaza pe angajati cu ajutorul camerelor video si microfoanelor instalate de preunca mircea care este un fost securist. Angajatii lucreaza sub teroare , iar daca vorbesc mai mult decit ar trebui sunt trecuti la program de 8 ore. Inchipuitiva ce inseamna pentru un angajat din bencec sau din recas sa vina in fiecare zi la lucru cu masina personala sau cu alte mijloace de transport cind salariul este de 800 lei. Domnule ministru demiteti va rog aceasta conducere diabolica care nu face nimic pentru binele aeroportului

  3. sa fie verificata organigrama aeroportului care este depasita cu aproximativ 60 de posturi , pe care au fost incadrati numai pdl-isti, in toate sectoarele de activitate sa aiba samartinean si preunca controlul asupra angajatilor. Sa se verifice cum au fost indepartati fostii angajati. Aici a contribuit caragui , pirvanescu, preunca, covasa, stoica carmen (secretara), stoica cornel (asa zis sef la politia de frontiera aeroport, sotul lui carmen stoica), marinete, alexa rodica, dan alin, ciolan, luchian soferul (un retardat), coblis (vamesul) , coblis (copilul), simici ovidiu (cel mai „competent” )si multi altii care acum vor sa-i tina spatele lui samartinean in drumul sau spre „ghilotina”…………..

  4. Nu stiu,nu stiu de astea…
    16/05/2012 – 9:33 AM
    Cornel Mircea Samartinean este directorul aeroportului Traian Vuia
    Directorul aeroportului Traian Vuia din Timisoara, Cornel Mircea Samartinean, se afla la conducerea acestei institutii,el a fost numit prin ordinul ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, dupa ce fostul director, Alexandru Chirila, si-a dat demisia.
    Cornel Samartinean, in varsta de 43 de ani, provine din mediul privat si a facut afaceri cu comert textile. Acesta este inginer si membru in Biroul Permanent Judetean al PD-L Timis, potrivit agentiei NewsIn.
    Intrebat imediat dupa numirea sa, pe ce criterii a ajuns la conducerea aeroportului din Timisoara, Samartinean a declarat ca nu poate spune motivele pentru care a fost propus de catre organizatie pentru aceasta functie.
    Data: 17.03.2010 / Sursa: Andreea Tatomir

  5. Calm,fara stres,vine,vine incet si schimbarea,prea multe dovezi de coruptie,bani nemunciti,angajati injositi,proportia muncitori-t.e.s.a. este in mai 2012 de 45 la 55!?!

  6. „Efectul magic” il obtii la Antena 3 in fata a milioane de telespectatori dornici de schimbare,aflare a afacerilor „murdare”,chestia cu scrisul a devenit de ex.ptr.samartinean(rularea hartiei igienice pe rola)un vax albina!Te rog cu toata documentatia, drumul spre politie,d.n.a.,prim-ministru,pacat ptr. ca ai date prea exacte din lumea „lor”Succes!

  7. Doamna Floarea aveti perfecta dreptatate:sa-i blesteme Dumnezeu neam de neamul lor pana la a 9-a generatie,ptr.relele aduse,setea dupa putere,bani,diavolul sa-i duca la Tarnaveni!

  8. Sa-i blesteme Dumnezeu neam de neamul lor pana la a 9-a generatie,ptr.relele aduse,setea dupa putere,bani,diavolul sa-i duca la Tarnaveni!

  9. DOMNILOR DE LA AEROPORT , VOTATI LA 10 IUNIE PP-DD SI EU VA PROMIT CA TOATE ACESTE SANDRAMALE SECURISTO-COMUNISTE VOR INTRA LA PUSCARIE.
    VOTAND PP-DD, VOTATI DREPTATEA SI DEMNITATEA VOASTRA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.