EXCLUSIV Incredibilul motiv pentru care patru hoţi de maşini au fost scoşi...

EXCLUSIV Incredibilul motiv pentru care patru hoţi de maşini au fost scoşi de sub urmărire penală de către procurorul Pauleţ

7
DISTRIBUIȚI

Patru bărbaţi care au recunoscut că au furat trei maşini şi le-au dus la fier vechi, au fost scoşi de sub urmărire penală de procuror pe motiv că vehiculele  erau prea vechi. Suspecţii au fost prinşi în flagrant, anul trecut în luna august, de poliţiştii de la Investigaţii criminale în momentul în caere s-au dus cu un Audi care a fost reclamat ca furat să-l vândă la o  firmă specializată în reciclarea deşeurilor. În urma anchetei s-a stabilit că suspecţii au mai „umflat” alte două maşini care au fost vândute la acelaşi centru – o Dacia 1300 şi un Audi. În timpul audierilor cei patru, Toplicianu Gheorghe, Toplicianu Romeo, Toplicianu Paul şi Toplicianu Daniel, au recunoscut că au luat maşinile de pe stradă, dar au susţinut că au vorbit cu vecinii care le-au spus că maşinile ar fi abandonate, asta deşi aveau plăcuţe de înmatriculare.

Procurorul Dan Pauleţ de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a decis scoaterea de sub urmărire penală a celor patru, motivând decizia prin faptul că „obiectul material al infracţiunii de furt constă într-un bun mobil care trebuie să se afle în posesia sau detenţia altuia în momentul săvârşirii faptei.


Posesia-detenţia trebuie să fie actuală şi efectivă.  Posesia trebuie să întrunească cumulativ cele 2 condiţii esenţiale animus şi corpus. Întreruperea temporară a contactului material  cu un bun mobil nu înseamnă pierderea posesiei asupra acelui bun. Cu toate acestea se constată că, în cazul de faţă, bunurile au fost lăsate o perioadă semnificativă pe domeniul public, nefuncţionale, degradate-deteriorate, într-o avansată stare de uzură, cu valoare economică redusă, fără a se mai exercita asupra acestora prerogativele dreptului de proprietate posesia (cu animus şi corpus), folosinţa şi dispoziţia, nemaiputându-se susţine cu certitudine, mai presus de orice dubiu, că nbunul mobil sau detenţia altuia în momentul săvârşirii faptei, acestea putând fi interpretate ca bunuri abandonate-părăsite”. Din aceste motive, procurorul a decis scoaterea de sub urmărire penală a celor patru pentru infracţiunea de furt calificat pe motiv de lipsă a laturii obiective a infracţiunii. Cei patru au scăpat fără nici o problemă, neprimind nici măcar o amendă, cei 300 lei cheltuieli judiciare rămânând în sarcina statului.

Unul dintre păgubiţi, Viorel Stancu a comentat decizia procurorului „de când hoţii pot să-ţi ia maşina din parcare? Poate pentru domnul procuror, la salariul plătit din banii noştri,  3.800 lei cât aş fi luat dacă o duceam la programul rabla nu înseamnă bani foarte mulţi. Voi ataca această rezoluţie scandaloasă”.

7 COMENTARII

  1. halal procurori la parchetul local
    nici nu stiu ce au de facut ca sa duca un infractor in fata unui judecator.rushine.paulet asta mai e si GAY pe deasupra.probabil i-a promis hotu ceva …….aventura:)))))))))))

  2. …am vaz’t la un amic al tau un tablou vechi, da’ foarte foarte vechi, pe un perete, nebagat in sama de propritar, iara pe pinza era mizgalit un nume, tonitza parca, de care io stiu ca-i mort sireacu om. Dupa samnalu’ tau, vad ca pot mere sa-l iau si sa-l dau la „obor” pa ceva critari, ca tu ai zice ca nu-i nici un bai. zic bine ? no hai la treaba….

  3. Ante…postatorule,
    Daca tabloul era pe peretele amicului, era proprietatea acestuia, nu a lui Tonitza, asa cum masinile de mai sus nu erau proprietatea fabricantului, ci a acumparatorului. Iar motivarea procurorului e cat se poate de clara, in litera legii. Domeniul public e de altfel plin de harburi de auto abandonate.Mai reflecteaza, studiaza Codul de procedura penala si pe cel penal si apoi, hai la comentarii!

  4. Crin cititorule! sa mi spui unde iti pastrezi masina pe domeniul public si poate cand o sa pleci in Turcia la mare cu avionul peste 2 saptamani o sa ti dispara ca e plina de praful timisorean si nu ti ai mai exercitat de mult timp folosinta si dependenta asupra bunului. Abia astept sa dau de Paulet sau cum il cheama sa l stropesc cu niste vorbe dulci!

  5. buuueeeeei,ce dreacu…da daca voi va lasa ti masinile si bunurile de gunoaie pa la dracu in praznic,e de vina legea????oricum din moment ce sunt abandonate PE DRUMUL PUBLIC si nu in proprietatea privata,plus in stare avansata de deteriorare ce naiba mai vreti???sa scoateti bani de pe spinarea altora pe gunoaiele aruncate in drum si parasite de voiii???????pai nu aveti minte nici cat gainile mele din curte!!!
    bunurile alea abandonate oricum ar fii fost ridicate de acolo…
    si desteptul lui peste care zici ca luai cu progr rabla 3.800 ron pe rablagitura aia,de ce cacat ai lasat o in drum???ce nu ti ai dus rabla unde trebuia si iti luai si bani si nici nu te mai judecai cu nimeni sa faci riduri .. :))) =)))

    • Esti o proasta Bianka. Probabil ca nu ai muncit pentru ce ai sau nu ai nimic in viata asta.
      Bunul personal nu are voie sa ti-l ia nimeni. Masina era in stare de functionare si oricand putea folosita. Ultima ei calatorie fusese in anul respectiv pe o distanta de peste 200 km fara sa faca vreo problema.
      Avea taxe la zi si carte de identitate noua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.