Angajații Primăriei au călărit preventiv, înainte de lansare, căluții caruselului de la...

Angajații Primăriei au călărit preventiv, înainte de lansare, căluții caruselului de la Parcul Copiilor

1
DISTRIBUIȚI

După şapte ani de tergiversări şi discuţii privind lucrările de reparaţii , astăzi, a fost deschis cu surle şi trâbiţe Parcul Copiilor. „ Am reuşit să redăm timişorenilor un alt simbol al oraşului după ce doar săptămâna trecută am inaugurat Parcul Rozelor”, a  spus primarul Gheorghe Ciuhandu după slujba de sfinţire a parcului.  Și aici, scenarul Parcul Rozelor s-a repetat inevitabil. După tăierea panglicii, un lot pe porumbei albi au fost eliberați înspre văzduh.   Întrebat cât a costat „distracția” și cui i-a aparținu ideea, Vasile Ciupa, șeful Direcției de Mediu din Primăria Timișoara ne-a lămurit concis „ce să coste că porumbeii nu-s ciori”.  Conform viceprimarului Adrian Orza,  porumebii sunt aceiași de la Parcul Rozelor, și „ne-au fost oferiți gratis de o cunoștință de-a noastră care e columbofil și a dorit să facă o surpriză plăcută timișorenilor”.

Și pentru a se asigura că totul este în ordine, reprezentanții primăriei au făcut repetiții încă de ieri. Așa se facă Ciupa a fost fotografiat când se dădea jos dintr-un carusel, în timp ce subordonații săi încălecaseră căluții.


„ Făceam repetiții cu colegii, repetam scenariul. Trebuia să le explic cum funcționează aparatele, asta ca să nu se întâmple vreun accident”, a clarficat Ciupa, parcă mai dornic ca niciodată să dea explicații asupra izbucnirii copilărești.

Mii de timişoreni au luat cu asalt parcul încă de la ora 10.  Demostraţii de karate, ateliere de ceramică, plimbări cu bărcuţele au fost toate pe gustul micuţilor.  Nici membrii partidelor nu au făcut rabat de la baia de mulţime şi s-au plimbat agale pe aleile parcului, zâmbitori și desigur numai ochi și urechi la cometariile cetățenilor. Dincolo de politicieni, clovni și personaje de basm, atracția supremă a parcului a fost trenulețul despre care gurile rele spun că a costat 85 de mii de euro.” Nu știu cât a costat. Știu că întreaga lucrare a costat circa noua milioane de lei. Trenulețul nu a fost atât de scump precum se spune”,  ne-a explicat Orza.   „Vehiculul de lux” nu a fost mărul discordieni numai între politicieni, ci și între cetățenii crea au venit să își plimbe copiii. Fiindcă avea numai patru vagoane, părinții s-au luat rapid la ceartă care cum să își urce copilul,fiecare că „am așteaptat o veșnicie@.  Noroc cu spiritul organizatoric al omului de ordine, care i-a încolonat într-o coadă ceaușistă, căci altfel mai avea puțin și se luau și la bătaie.  Vestea proastă pentu timișoreni este că din septembrie,  deși parcul s-a  renovat cu bani de la bugetul local, intrarea în parc va fi pe bază de taxă. ” O sumă modică”,  a asigurat vicele Orza.

 

1 COMENTARIU

  1. Eu cred că e bine să existe o taxă de intrare. Am observat că atunci când oamenii plătesc sunt mai atenți și nu strică lucrurile din jurul lor. Dacă e vorba de 5-10 lei cred că e de bun simț. Sper doar să fie ”modică” suma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.