EXCLUSIV Șpaga primită de judecătorul Șerban, afacere pe filieră masonică

EXCLUSIV Șpaga primită de judecătorul Șerban, afacere pe filieră masonică

0
DISTRIBUIȚI

Şpaga de 50.000 euro pentru rezolvarea de către judecătorul Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, a celor două sentinţe legate de insolvenţa Moldomin ascunde legăturile acestei operaţiuni cu lojile masonice. De altfel unul dintre inculpaţi, Marian Mihăilă, omul de încredere al „Ayatollah-ului” Sorin Frunzăverde, este coleg de lojă masonică cu preşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin. Mihăilă a fost „păpuşarul” lui Iosif Chişărău, cel care a plimbat banii între sârbi şi judecător. De altfel, din declaraţia lui Mihăilă dată în faţa procurorilor DNA reiese că şi judecătorul ar fi mason, fostul ofiţer SIE susţinând că „pe inculpatul Şerban îl cunosc din momentul în care a venit să profeseze ca judecător în judeţul Caraş Severin. Precizez că prima întâlnire a avut loc cu ocazia transferului pe care acesta şi l-a făcut de la o altă lojă”. Legăturile dintre cei doi sunt dezvăluite şi de o discuţie telefonică interceptată de anchetatori, discuţie în care Mihăilă îi explică lui Şerban că Iosif Chişărău îşi va onora obligaţiile.

Mihăilă Ioan Marian: Păi, frăţiorul, frăţiorul nostru o să ajungă mâine sau..cred că mâine ajunge pe la tine, c-a avut o problemă de sănătate şi şi-a rezolvat-o dar vine până la tine? Vine?

Şerban Nicolae: Da? Aha, că nu mi-a mai răspuns, nu…

M.I.M.: Da.


Păi asta a fost, că cred c-a fost să-şi facă nişte analize, dar vine, vine neapărat ca să-l.. să-l rezolvăm, că , dacă nu-l rezolvăm cu treaba ai..e clar!

Ş.N.: Păi da, că na, şi eu sunt constrâns la rândul meu, că dacă eu nu-mi ţin cuvântul faţă de alţii, altă dată nu mai pot apela.

M.I.M.: Sigur. Corect, corect! Sigur, sigur! Nici nu s-a pus problema. Deci, transferul trebuie să-l facem de la loja aia la cealaltă. Bine, dragule?

Ş.N.: Da, îl facem!

M.I.M.: După aceea îl, îl buzumenesc ăştia, fac mişto de el, ştii?

Ş.N.: Da,da, da!

M.I.M.: Ajungem noi impotenţi şi incompetenţi!

Ş.N.: Da, da, da, aia mi-e!

M.I.M.: Zice bă, dacă voi, dacă tu mare asistent şi tu mare venerabil nu aţi reuşit să-l rezolvaţi, înseamnă că sunteţi nişte (obscen)

Ş.N.: Venerabil, nu reuşim un transfer..da

M.I.M.: Ştii, acum dacă ne-am băgat, ne-am băgat, bine?

Ş.N.: Mi-e, de –aia mi-e frică, da

M.I.M.: Nu, deci e ..se rezolvă sută la sută. Deci vrea să-şi facă transferul fără probleme. Asta este! Bine?

Ş.N.: OK! Bine.

În ciuda afirmaţiilor judecătorului Şerban că este nevinovat, Mihăila a susţinut în faţa procurorilor DNA că Iosif Chişărău i-a povestit că vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara i-a cerut şpagă 30.000 euro şi apoi suma a crescut la 60.000 euro.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.