EXCLUSIV Cum a investit aeroportul din Timişoara în spaţiul pe care l-a...

EXCLUSIV Cum a investit aeroportul din Timişoara în spaţiul pe care l-a închiriat la preţ de mizilic vărului deputatului Popoviciu

10
DISTRIBUIȚI

Planul de ocupare a celor mai bune spaţii din Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara de către firma Trinvest Bakery SRL, unde asociat este Cristian Iga, vărul deputatului PD-L Alin Popoviciu, a fost unul gândit şi pus în aplicare până la cele mai mici detalii, astfel încât investiţiile să fie minime pentru firmă şi profitul cât mai mare. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că prin două licitaţii dubioase, la care au participat aceleaşi trei firme, firma portocalie a ajuns să închirieze la preţ de chilipir trei spaţii.

În caietul de sarcini pentru spaţiul de 80 mp se prevedea foarte clar că „amenajarea cade în sarcina câştigătorului”, adică a firmei Trinvest Bakery SRL. Teoretic pentru că, practic, toate lucrările au fost efectuate tot din bani publici. În paralel cu licitaţiile, subordonaţii directorului aeroportului, pedelistul Cornel Sămărtinean, au propus şi acesta a acceptat lucrări de reamenajare a spaţiului pe motiv că „după părăsirea şi dezafectarea amenajărilor spaţiul necesită reparaţii şi igienizare în vederea unui alt contract de închiriere.


Este necesară reparaţia gresiei, pereţilor, tavanului, zugrăvirea acestora şi înlocuirea parchetului”. În mare grabă s-a întocmit un caiet de sarcini care are fix…nouă rânduri, fiind înşirate doar lucrările care trebuie efectuate fără alte clauze şi obligaţii. S-a făcut rapid o selecţie de oferte şi într-o lună toate lucrările s-au făcut din bani publici, firma de construcţii Tir Cons facturând aeroportului 25.548,96 lei. Noul chiriaş s-a mutat într-un spaţiu gata amenajat, aşa că „amenajarea” rămasă în sarcina sa fiind aşezarea meselor şi scaunelor. Pomenile pentru firma portocalie nu s-au oprit aici – anul trecut şi anul acesta a primit dreptul să-şi deschidă terasă, preţul fiind stabilit din pix de către directorul Cornel Sămărtinean, în baza unor simple cereri, la 5 euro/mp.

Administratorul de la Trinvest Bakery , Cristian Iga, a susţinut că „desigur, noi am amenajat spaţiul”, dar a refuzat să dea alte informaţii legate de acest subiect. Fostul director al aeroportului, Cornel Sămărtinean a declarat că „s-au făcut lucrări în baza unui memoriu care mi-a fost înaintat de către subordonaţi. Chiria pentru terasă am stabilit-o la preţul care a fost şi în anii anteriori. Nu au scăzut încasările aeroportului”.

10 COMENTARII

 1. d Bota ne cam plictisesti si ne intoxici cu aeroportul asta, e singura institutie de stat din timisoara care a facut profit in timp de criza .uitati -va la posta sau la alte institutii de stat cum este cfr -ul care are pierderi de milioane de euro ,nu la aeroport care a facut profit de mil. de euro .
  TREBUIE SA FII PLATIT BINE DE IL HARTUIESI PE FOSTUL DIRECTOR.A PLECAT .ACUM CE MAI VRETI ? CA DE 2 ANI JUMATE IL TOT INEBUNITI DAR IDOLU STIE F BINE CE A FACUT EL TIMP DE 7 ANI.MA MIR CA NU II E RUSINE SA VORBEASCA DE ALTUL.IN LOCUL LUI AS TACEA SI MI-AS VEDEA DE TREABA .AM LUCRAT LA AEROPORT 3 ANI SI STIU CE MAGARII A FACUT ,CUM STIU SI MUTI ALTII CARE ACUM TAC SA -SI TINA SCAUNUL CALD.

 2. astia care neau furat de 8 ani continiu acum sa plateasca cu averea si libertatea lor brabo usl jos gunieleeeeee

 3. nu se poate opridin scris acest domn,Bota; trebuie sa scrie de toti banii ce i-a incasat,mai are cateva editii…nici unul nu e mai bun ca celalalt,si aici vorbesc despre conducere,dar sa arnci cu noroi imediat ce ti-ai ocupat scaunul lasat inca cald…e de mare porc!!!

 4. Dle Idolu iti mai aduci aminte cum
  Il pupai in dos si il lungeai pe Ostaficiuc? Am vazut cu totii ce plecaciuni faceai! Acum esti un mare dizident, dai sifoane la presa si te crezi superman. De fapt esti un betiv. Asta esti! Sau nici pe asta nu o recunosti! La 8.30 esti crita, doua ceasuri stai prin birou si incepi sa razi votca din frigider, dupa care grohai ca un porc si flegmezi peste tot. Sau nici asta nu e adevarat?!?

 5. Pentru „ne-am saturat de aeroport”
  Apropo de gaura CFR-ului. Pot sa-ti spun ca a contribuit din plin si gasca care a facut afaceri cu Aeroportul. Iga asta, marele afacerist, care il are in spate de varul POPO, are contract pe firma sa SC Rapido Gusto SRL pe spatiile din gara Timisoara Nord vis-a-vis de chioscurile de ziare si in care se vand covrigi.
  E o simpla coincidenta?
  Cu Iga si gasca care-l manevreaza, de fapt protejeaza, la brutarie, pardon, la puscarie!!!

 6. Pentru”ne-am saturat de aeroport”:daca ai lucrat 3 ani pe aeroportul Timisoara ai fost:1.”pila” cuiva;2.ai plecat deoarece nu erai profesionist;3.erai asa de prost,sau ultimul cretin;4.daca sti de profit de milioane de euro in epoca matale,unde-s banii???5.inseamna ca-i participat la jaf si-ai spalat putina,jegule!!!

 7. @ne-am saturat de aeroport

  „Profitul” ala de care vorbesti tu, sunt defapt bani adunati cu care in mod normal trebuiau platite datorii.

  A plecat, dar omul cand pleaca trebuie sa si plateasca 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.