Om de afaceri, trimis în judecată de DNA pentru fraudarea fondurilor europene

Om de afaceri, trimis în judecată de DNA pentru fraudarea fondurilor europene

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA Timișoara au finalizat cercetările și l/au trimis în judecată pe Iulian Marius Buturugă, reprezentant legal al S.C. Buturugă & Asociații SPCJ” S.R.L. Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, schimbarea fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals material în înscrisuri oficiale, toate infracțiunile fiind în formă continuată.

Firma lui Buturugă  s-a angajat în implementarea unor proiecte finanţate cu fonduri europene prin Programele Operaţionale Sectoriale Dezvoltarea Resurselor Umane (P.O.S.D.R.U.), având ca obiectiv facilitarea integrării pe piaţa muncii a şomerilor tineri şi a şomerilor de lungă durată, atragerea şi menţinerea unui număr mai mare de persoane pe piaţa muncii, inclusiv în zonele rurale şi sprijinirea ocupării formale.


În baza documentelor depuse, firma, în calitate de beneficiar în parteneriat cu o altă societate, a obţinut finanţare pentru trei proiecte, în valoare totală eligibilă, de 6.393.920 lei. Buturugă a prezentat o serie de documente falsificate în legătură cu numărul de angajați ai firmei. De asemenea, acesta a întocmit, a prezentat şi a folosit un număr de 18 certificate de atestare fiscală false în totalitatea lor, care atestau, în mod nereal, că societăţile ce urmau să participe la implementarea celor trei proiecte nu înregistrau datorii restante. Până să intervină procurorii anticorupție, a fost obținută, cu titlu de pre-finanţare, suma de 319.696 lei.De asemenea, Buturugă mai este acuzat că a dispus, prin semnarea unui număr de 12 ordine de plată, ca din sumele primite cu titlu de pre-finanţare să fie plătite ilegal peste 34.000 lei pentru achitarea unor rate de leasinng încheiat anterior semnării contractelor de finanţare. Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale s-a constituit parte civilă cu suma totală de 319.696 lei. Pentru recuperarea prejudiciului, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil deţinut de inculpat. Dosarul va fi soluţionat de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.