Primarul PD-L din Biled, achitat în dosarul de tentativă de fraudare a...

Primarul PD-L din Biled, achitat în dosarul de tentativă de fraudare a fondurilor europene

1
DISTRIBUIȚI

Judecătoria Timişoara s-a pronunţat, astăzi, în dosarul în care DNA l-a trimis în judecată pe primarul PD-L din Biled, Leontin Duţă, pentru tentativă de fraudare a fondurilor europene. Acesta a fost acuzat de procurorii anticorupţie de faptul că a încercat să obţină subvenţii europene pentru o parte din păşunea comunei, chiar dacă respectivul teren era închiriat.


Duţă a depus cerere pentru a obţine subvenţii pentru 63.70 hectare fără aprobarea consiliului local. DNA Timişoara l-a trimis în judecată pe primar, acuzându-l că primarul se face vinovat de săvârşirea infracţiunilor de folosirea sau prezentarea de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri de la bugetul general al UE şi fals în declaraţii.

Judecătoria Timişoara a decis achitarea primarului pentru ambele infracţiuni pe motiv că-i lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii sau fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni. Instanţa a decis aplicarea unei sancţiuni administrative de 1.000 lei lui Duţă. Avocatul acestuia, Florin Kovacs a comentat decizia, susţinând că ” să se obţină achitarea unui primar pedelist în vremuri de restrişte uselistă este mare lucru”. Sentinţa nu este definitivă, împotriva acesteia se poate face recurs.

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca judecatorii si-au dat seama de schimbare;dupa ani de coruptie si scandaluri in justitie, unde unele „personaje” si-au facut de cap, ca pe mosia lor, este greu sa schimbi asa repede ceva, pina nu tai raul de la radacina.S-a tot scris de judecatori, procurori,etc.certati cu legea, dar au scapat de fiecare data basma curata. Hotul neprins, negustor cinstit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.