Robu acţionează după metoda Ciuhandu – fără dezbatere publică, vrea să dea...

Robu acţionează după metoda Ciuhandu – fără dezbatere publică, vrea să dea banii pentru fotbal şi să tăie de la jazz

2
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local Timișoara a fost convocat, mâine, în ședință extraordinară de către primarul Nicolae Robu, pe ordinea de zi fiind mai multe puncte care se învârt în jurul bugetului. Pe lângă rectificare, aleșii locali sunt chemați să legalizeze schema de reînființare a unei echipe de fotbal a orașului, care va fi botezată, așa cum a anunțat Robu, ACS Poli Timișoara, prin aderarea la Asociația „Atletic Club Sportiv Recaş”. De asemenea, vor fi votați reprezentanţii municipalităţii în Adunarea Generală şi Consiliul Director plus cotizația anuală pe care municipalitatea o va plăti.


Deşi mai sunt doar două zile până la şedinţă, nu au fost făcute publice proiectele de hotărâre, care trebuie să prevadă şi sumele exacte care urmează să fie alocate echipei de fotbal. În schimb, singurul proiect de hotărâre de consiliu local, care va fi dezbătut vineri, făcut public este cel prin care se modifică suma pe care Primăria Timişoara o va aloca Festivalului de Jazz de la Gărâna de la 100.000 lei, cum s-a votat în martie, la 20.000 lei, sumă care a fost anunţată de primarul Robu în conferinţă de presă. Motivul oficial invocat în referatul primăriei este „sumele prevăzute nu sunt disponibile ca urmare a prevederilor bugetare actuale”. Nicolae Robu a explicat, la începutul săptămânii, că banii publici trebuie băgaţi în proiecte sportive sau culturale având ca şi criteriu numărul de beneficiari ai respectivelor acţiuni.

Pe lângă faptul că proiectele de hotărâri de consiliu local nu au fost făcute publice, acestea nu au fost nici supuse dezbaterii publice, aşa cum prevede legea. În mandatul primarului Gheorghe Ciuhandu, liberalii au acuzat în repetate rânduri faptul că proiectele ajungeau în plen fără dezbatere publică şi erau primite chiar înainte de plen.

2 COMENTARII

  1. DOMNUL ROBU NU ARE NIMIC CU ,CULTURA KINTEA DOMNIEI SALE SE REZUMA LA OAMENI CE AU CULTURA IN VARFUL BOCANCULUI S-AU POATE LA NISTE DOMNISOARE FARA BAC DAR CARE STIU SA SE DEZBRACE PENTRU A FI VEDETE .

    TOT INAINTE DOMNULE PRIMAR …………VAI DE NOI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.