Vameşul „Nelu Motor” cerea şpagă ca să dea „o cafea directorului de...

Vameşul „Nelu Motor” cerea şpagă ca să dea „o cafea directorului de la Regională”. Vezi al cui loc plănuia Chincea să-l ia din toamnă

0
DISTRIBUIȚI

Vameşul Ion Chincea, cunoscut ca „Nelu Motor”, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Timişoara la o săptămână după ce a fost reţinut pentru că a cerut şi primit şpagă pentru a întocmi actele unor importuri de telefoane mobile. Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată. Pentru a -l convinge de utilitatea banilor daţi ca şpagă, Chincea i-a explicat denunţătorului Dorian B. că o parte din bani urmau să plece mai departe, la „directorul de la Regională”. Actualul şef este Gabriel Moldovan, finul deputatului PSD Gheorghe Ciobanu, de care „Nelu Motor” este apropiat. Chincea este un apropiat al liderilor PSD Timiş, Titu Bojin recunoscând că a ieşit cu Chincea „la un suc”.  De asemenea, vameşul s-a confesat patronului că intenţiona să tragă sforile pentru a fi numit şef al Biroului Vamal de la Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara, înlocuind pe „un cretin,  Jebeleanu”. Citeşte dialogul dintre denunţător şi „Nelu Motor”.

Nelu: – Ce telefoane aduci? NOKIA şi…

Dorian: – NOKIA, SONY ERICSSON, SAMSUNG, poate o să fie, nu, DELL-uri nu mai aduc, poate HTC…

Nelu: – Da’ dacă aduci HTC alea, aia trebe să faci…

Dorian: – Ştiu, aia trebe, alea să le pun pe factură separată.

Nelu: – Aşa.

Dorian: – Aşa.

Nelu: – La ce n-am făcut, faci facturi separat.

Dorian: – Chiar vroiam să vă întreb, ca să-mi fac altele, să văd cu profitabilitatea, cum stau, mie-mi iasă cam 8000 la tot, la 46000.


îmi iasă vreo 8000.

Nelu: – De euro, câştig?

Dorian: – Vreo 20%, pe acia. Trebe să-mi fac calcule, să văd cum testez eu preţurile de vânzare, în funcţie de…

Nelu: – Tu fa-ţi calculu’, eu îţi spun o chestie, vorbesc cu tine de… (neinteligibil), tu, eu nu stabilesc, tu-mi dai cum crezi tu că e bine, eu te ajut. Deci eu nu-ţi stabilesc preţu’. Ca să nu zici, eu nu-s aşa, eu aşa lucrez, domnule eşti la început, poţi…{neinteligibil) că am şi eu un …{neinteligibil) cât crezi tu că ar fi, eu nu-ţi mai fac preţ. Vreau să fim prieteni.

Dorian: – Da.

Nelu: – Vreau să colaborăm altfel, da?

Dorian: – Da, da, da.

Nelu: – Ai înţeles? Nu, cât crezi tu, bă’, uite atâta pot să-ţi dau. E O.K. Eu aşa vreau să te ajut. Cred că poate colaborăm altfel şi vindem în ITALIA, atuncia-i benefic pentru toţi. De acord? Dorian: – Da, da, da. Corect.

Nelu: – Eu vreau să fi mulţumit, domnule, eu n-am… {neinteligibil) în viaţa mea, tu interesează-te de mine, eu am fost corect cu toată, toată viaţa mea cu toată lumea. Dar, acolo, să dau şi eu la director de o cafea, la ăla de la Regională, nu la prostu’ ăsta, ăsta-i un prost, ăsta ne … (neinteligibil), ăsta dacă şi pleacă, atunci nu mai ai treabă cu nimeni. Dacă reuşesc să-l dau jos pe ăsta…

Dorian: – Da’ cine-i aicia?

Nelu: – Un cretin, Jebeleanu. Dacă reuşesc să-1 dau jos până-n întâi septembrie, să-mi dea mie decizie, tu nu mai ai nici o problemă acolo.

Dorian: – Ăsta-i director la vamă sau la aeroport?

Nelu: – Nu, nu, îi cu vama, îi şef Birou vamal, el trebe să plece, eu vin în locul lui. Eu cu directoru’ meu de la, pe toate vămile, cu ăla discut, ai înţeles? Ei, dacă mie-mi dă postu’ ăsta, eu fac şi altfel de… (neinteligibil), firma de încredere, cu credibilitate, îţi opresc câte un telefon de fiecare, îmi dai o declaraţie pe barba ta, dom’le dacă se întâmplă ceva, că răspunzi, ...

Dorian: – Răspund, păi ce să fac?!

Nelu: – Da? Şi ţi-1 dau şi e la mine, l-am verificat, tu l-ai luat, ai priceput?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.