TUPEU Fostul primar din Socol, pedelistul Ghiţă Valentin, susţine că e deţinut...

TUPEU Fostul primar din Socol, pedelistul Ghiţă Valentin, susţine că e deţinut politic UPDATE Pe cine a eliberat CAT

3
DISTRIBUIȚI

Fostul primar din Socol, pedelistul Ghiţă Valentin, şi fostul şef al APIA Caraş Severin Romică Anculia, arestaţi în dosarul de corupţie „şpagă pentru primarii PD-L”, s-au dezlănţuit, astăzi, împotriva procurorilor DNA la Curtea de Apel Timişoara unde s-a judecat recursul împotriva deciziei prin care li s-a respins cererea de liberare provizorie pe cauţiune. Avocaţii celor doi au susţinut admiterea recursurilor pe motiv că acuzaţii de fapte de corupţie au aproximativ acelaşi număr de fapte ca fostul primar din Oţelu Roşu, Iancu Simion  Simi, care a fost eliberat de un complet al CAT din care au făcut parte doi dintre judecătorii care au intrat şi astăzi în sală. În replică, procurorul DNA a susţinut că se impune menţinerea celor doi în arest pentru că „s-a spus că au ocupat funcţii onorabile, dar trebuie văzut ce au făcut pe aceste funcţii.


Mergeau la serviciu pentru a face rost de bani ca să-şi finanţeze campania electorală”. În ultimul său cuvânt, Ghiţă Valentin, care a fost arestat alături de ceilalţi doi pedelişti în vremea guvernării portocalii, a susţinut că „suntem deţinuţi politici, şi eu şi colegul meu. O să se dovedească care sunt adevăratele motive pntru care suntem aici. Dacă domnul Simi a putut fi pus în libertate, nu văd care ar fi motivele pentru care eu şi Romică Anculia să nu fim eliberaţi. Vă rog să opriţi reţinerea noastră abuzivă. Confort au cei care stau acasă, nu într-o celulă, la 45 de grade, unde nu ai metri cubi de aer care ar trebui”. La rândul său, Romică Anculia a afirmat că ar fi fost liber dacă „aş fi făcut ce mi-a spus în seara când am fost reţinut procurorul Dolcu. Dacă-mi dădeam drumul la gură şi spuneam despre diverşi oameni din Caraş Severin. I-am spus că nu am ce să spun pentru că nu ştiu. Sunt nevinovat. Timpul va dovedi asta”. Anculia, unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai lui Sorin Frunzăverde, la vremea respectivă şeful PD-L Caraş Severin, a fost înregistrat de procurorii DNA în timp ce dispunea să fie tăiaţi de pe listele de subvenţii fermierii care erau pesedişti. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE Curtea de Apel Timișoara a admis recursurile celor doi, ca și în cazul fostului primar din Oțelu Roșu, Iancu Simion Simi, Romică Anculia și Ghiță Valentin urmând să fie puși în libertate imediat după comunicarea sentinței la penitenciar.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.