Deputatul PSD de Timiș Petru Andea, declarat incompatibil de ANI UPDATE De...

Deputatul PSD de Timiș Petru Andea, declarat incompatibil de ANI UPDATE De unde a demisionat

1
DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Timiş Petru Andea a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Verdictul a fost transmis lansare_carte_petru_andea_24către Camera Deputaţilor, urmând să fie analizat  în Comisia Juridică.  În justificarea deciziei ANI se precizează că „exercitarea concomitentă a calităţii de deputat şi a funcţiei de decan al Facultăţii de Electrotehnică şi Electromagnetică şi pe cale de consecinţă membru al Consiliul de Administraţie al Universităţii Politehnice Timişoara este de natură să genereze o situaţie de incompatibilitate”.


Deputatul PSD Timiş nu a putut fi contactat pentru a-și exprima părerea în legătură cu acest subiect. În schimb, purtătorul de cuvânt al PSD Timiş, Lucian Ursuleţu a declarat că „dacă se va dovedi că este incompatibil va trebui să renunţe la una dintre funcţii”.

UPDATE  Rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara Viorel Şerban a explicat că „Petru Andea şi-a depus deja demisia din funcţia de decan şi urmând ca de la 1 februarie să fie doar candru didactic al UPT”. Implicit, Andea va fi exclus şi din postura de membru în Consiliul de Administraţie al UPT, postură pentru care ANI îl declarase incompatibil.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.