Handbaliştii, acasă după cantonament. Vezi pe cine se bazează antrenorul pentru returul...

Handbaliştii, acasă după cantonament. Vezi pe cine se bazează antrenorul pentru returul Ligii 1

0
DISTRIBUIȚI

CSU Poli a revenit după cele două săptămâni la Debrecen, unde au făcut atât pregătire fizică, cât şi meciuri de verificare. handbal02Săptămâna aceasta, alb-violeţii vor susţine alte trei amicale, joi cu Steaua Roşie Mokrin, iar vineri şi sâmbătă, cu Pandurii Târgu-Jiu şi Partizan Belgrad. În cele trei amicale din cantonament, handbaliștii au câştigat meciurile cu Debrecen, liga a II-a maghiară şi Extrem Baia Mare, liga a II-a din ţara noastră, şi l-au pierdut pe cel cu Pick Szeged, liderul campionatul maghiar. Tehnicianul Gligore Czari s-a declarat mulţumit de evoluţia jucătorilor săi, dar şi de noile achiziţii. „Am preferat să mergem în Ungaria pentru că ştiam condiţiile de acolo, peste ce se găseşte la ora actuală în România. A fost un cantonament reuşit, o pregătire fizică bună, am reuşit şi câteva antrenamente în sală, jocuri de pregătire, în care fiecare jucător a avut o temă dată la fiecare partidă. Milan Torbica nu a mai jucat inter, ci doar extremă dreapta, dar are experienţa necesară să ne ajute. Partea dreaptă este bine acoperită odată cu venirea lui Halcă, el are tinereţea, Torbica, experienţa. Amandoi jucători sunt ceea ce îmi doresc pe apărare”, a declarat Czari.


Milan Torbica este un jucător ex-yugoslav a cărui post de bază e extrema dreaptă. Iulian Halcă a fost împrumutat de la HCM Constanţa, are 19 ani, şi la naţionala de tineret a jucat şi inter şi extrema dreaptă.

Perioada de pregătire nu a fost lipsită de accidentări. Iulian Halcă şi Roland Czari  au făcut tendinite de la efort. Accidentat este și Sabin Ignat, care nu pare să aibă totuși probleme prea mari. Tot în recuperare este şi extrema stângă Mihai Timofte, accidentat in noiembrie la meciul cu Odorhei. Problema cea mare rămâne însă postul de pivot, deoarece există şanse reduse ca Silviu Băiceanu să mai poată evolua în acest sezon. Jucătorul s-a accidentat în vară şi face un program separat de recuperare, iar Dragan Mrakic nu poate juca 60 de minute atât atac şi apărare, din cauza vârstei. „Îl aştept pe Silviu Băiceanu, care este om de bază al echipei, să vedem ce putem face cu el. Încă nu am confirmarea clară din partea medicilor că n-ar mai continua, eu ştiu că el îşi doreşte, dar vedem cum poate să ne ajute. La ora actuală sunt trei pivoţi la echipă, încerc să îmi fac treaba cu ei”, a declarat antrenorul lui Poli. Pe postul de pivot, la Poli mai joacă Marius Ignat şi Roland Czari.

Joi, Poli merge la Jimbolia pentru un amical cu Steaua Roşie Mokrin, iar de vineri, începe Turneul „Banatul”. Anul acesta sunt doar două echipe invitate, Pandurii Târgu-Jiu şi Steaua Roşie Belgrad. Vineri, Poli joacă cu oltenii, iar sâmbătă, Poli înfruntă pe Partizan Belgrad. „Îmi doresc foarte mult o creştere de la meci la meci şi bineînţeles, să nu am accidentări”, a mai precizat Czari. Returul Ligii naţionale de handbal masculin este programat să înceapă în data de 2 februarie, cu primul meci la Timişoara, Poli contra CSM Bucureşti.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.